tisdag 13 mars 2012

Då varé Tisdag.

Snart dags att ta vagnen igen för att besöka staden Göteborg, lite läkarbesök, lite shopping, ja..lite av varje...fin stad det där.

Minns mitt första besök i staden Göteborg på egen hand när jag bodde på ö-helvetet...väntade på övriga klassen inne på Nordstan, morsan hade kört in mig.
Fick min första kontakt med polisväsendet där...satte mig ju på golvet och väntade......två poliser dök på mig och uppmärksammade mig om att så fick man minsann inte göra....nähä..ok...!

Det var på det glada 80-talet det...80-talet...det var banne mig härligt att vara ung då...ännu var sverige ganska oskyldigt..åtminstone i medborgarnas ögon idag...det kalla kriget var på väg att ta slut...fast det visste man kanske inte då...ryss-skräcken fanns ju där ännu...Reagan var president..det säger väl allt...en cowboy som president...han betedde sig banne mig som en sån också.
Jo...sen kom Glasnost...Gorbatjov införde det 1985....sägs att han var CIA-agent...fast..hehe...konspirationsteorier....vem vet?


Som barn var man ju inte känslomässigt inne på vad det innebar med detta kalla krig, jag tyckte nog mest att det var spännande, man var ju inte så insatt som man blir när man växer upp.
Man levde sitt liv...lekte...lyssnade på musik..blev hårdrockare...ja va fan, nåt måste man ju bli :)

Jag trivdes ypperligt med min uppväxt....undrar i mitt stilla sinne hur det är med barnen idag?
Tror de har en större press på sig idag än vad vi hade...de är mer insatta i saker och ting jämfört med hur man själv var en gång i tiden...de pressas mer idag känns det som.

Nåja...spårvagnen väntar..ha de bäst.


Reagan och Gorbatjov. (CIA?..who knows) ;)

9 kommentarer:

frunatmaken sa...

Jag tror att var tid har sina våndor.

Gubben sa...

Håller med frunatmaken. Visst kommer man att alltid minnas sin uppväxt som en härlig tid. du skriver om 80-talet, då var en annan ure i arbetslivet. så en annan minns slutet 60-tal samt 70-talet. vi hade mellanöl grabben:)!!

Guldkryckan sa...

Svarat på era bloggar :)

Cina sa...

Vi var ofta ute på hönö eller öckerö och badade när ungarna är små.Göteborg är fint,men tyvärr så blir man väl hemmablind.

BP sa...

Gillar dina "retro-looks". Ja vissa saker var då definitivt bättre förr;-)

Lennart sa...

Kalla kriget ja, spiongubbar som smög omkring här och där och snokade. Jag minns att jag var ute och lekte varje dag efter skolan gör dagens barn det nu? Eller sitter de bara vid en dator?

Christer sa...

Ja åttio talet jag håller på att skriven en bok som utspelar sig i från 1983 och framåt ända till 1995. Då läser jag om hur det var på åttio talet.

♥ Hannele på Hisingen sa...

fika i Trädgårdsföreningens Rosencafé, har du testat?

Guldkryckan sa...

Cina: Jo..ett populärt resmål på somrarna...tror alla blir hemmablinda emellanåt oavsett var man bor.

BP: Men mycket har ju blivit bättre också..inte att förglömma ;)

Lennart: Här leker ungarna ute...fast inte som jag när jag var knatte..älskade att leka krig..hade plastsoldater i tusental som jag lekte med...idag leker ungarna annat tycks det...har tyvärr ingen koll på vad...oidentifierbart ;)

Christer: Den boken köper jag direkt när du släpper den.

Hannele: Har varit där mycket förr...fast enda cafét jag besökt är det som ligger på utsidan vid ingången...helt klart värt ett besök tyckte jag mig ana på deras hemsida ;)