fredag 2 mars 2012

Vinkännare...

är ju nåt jag alltid velat bli men inte lyckats...kunna massa fina ord om karaktärer på olika viner...
var de kommer ifrån, vilken dal av alla i ett speciellt land som en viss druva vuxit upp i och av späda kvinnofötter trampats till ett superbt vin...hur många hundar som pissat på vinstocken innan skörd...men...nä...en annan går längs raderna med rödvin och kikar på etiketten där...speciellt symbolen i mitten då som påvisar hur strävt vinet är...den symbolen intresserar mig...strävheten på vinet..den ska va så liten som möjligt..annars rullar tungan ihop sig och försvinner för gott...eller nåt ;)

På bolaget jag besökte idag har de mycket vin, en speciell avd till och med för de riktigt dyra vinerna...inte min grej...får allt vara nåt ruggans gott om lilla guldkryckan ska öppna stora plånboken...!
(Eller under pistolhot) ;)


Men jag kan ju inget om viner, varför ödsla stora pengar på nåt jag inte kan nåt om?Whiskey kan jag en del om..där kan man ju kosta på sig ibland..men vinet?
Nja...krävs nog lite träning och en teoretisk utbildning på 120 högskolepoäng för att lyckas där, det motsvarar tydligen enligt de lärda två års heltidsstudier...men...jag har inte tid...jag kan ju försöka på amatörnivå istället...skål på er...ha en underbar helg.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch, det är ju ändå "yrschla" man vill åt.

Guldkryckan sa...

Frunat..: ;)

BP sa...

Köper BIBar på Systemet. Alltid samma sort - tråkigt som sjutton, Åsså slippper man återvinningen också!
Kan bara säga som så: varje gång jag blir bjuden på "dyrt vin" så är det bortkastat på mig...

Cina sa...

Om du vill ha ett riktigt gott rödvin till hyffsat pris,så köp rödvinet som heter Ecologica.Jag tycker förrästen att när det gäller rödvin så är det just de ekologiska som smakar bäst.Annars så är jag ingen ekologisk person om man säger så.

Guldkryckan sa...

BP: BIB pysslade jag med lite förr, tar bort lite av tjusningen på nåt vis med vin tycker jag...men det kan ju faktiskt vara gott det med om man hittar rätt.

Cina: Noterar detta...tackar för tipset :)

Mia sa...

Kör med etiketterna du, det verkar ju funka! *L*
Annars finns det ett prisvärt som heter "Hidden Rock" eller ett lite dyrare "Tomassi Apassimento", mumma det *L*

Lennart sa...

Bara för att ett vin är dyrt behöver det inte vara bättre eller godare. Det är vad jag vet om vin i alla fall. Jag har hittat viner i Tyskland som kostar mellan 2 och 4 Euro som smakar härligt gott.