torsdag 19 april 2012

Nattvandring på gång då...!


Hade en liten "övervakare" i skogen härom dagen...förmodar att han eller hon väntade på att jag skulle snubbla på nåt så att vederbörande fick sätta näbben i nåt vackert ;)

Jo..jag gillar att traska runt i skogshelveten och bara njuta av alla ljud..riktigt trevligt faktiskt..och med kameran i högsta hugg så blir det ju lite roligare också.

Till helgen blir det nattvandring i området
Under ett antal timmar ska vi då röra oss lite ostrukturerat men ändå strukturet...vi är utrustade med väst och ett direktnummer till polisen om nåt händer.
Första gången vi ska gå med nattetid...förra gången var det under nationaldemokraternas demonstration i Kortedala..men det var ju på dagen det.
Lite oroligt bland ungdomar i området...är väl vissa händelser i området som är orsaken till detta..men de ljusare kvällarna och ev varmare väder ställer ju också till det säger de lärda...jag vet inte...jag ska bara gå ut och vandra...hoppas det gör nån nytta.Får väl önska er alla en fin avslutning på veckan...!

Ha de fint :)

16 kommentarer:

Stattinskan sa...

Stor eloge till dig som lägger ledig tid på detta! BRAVO! :-D

BP sa...

Gillar också skogs- eller andra promenader och kameran är alltid med. Man ser saker och ting faktiskt med helt andra ögon om man har "bästa vännen" med sig. Man blir mera observant!
Två av mina kollegor nattvandrar. Båda tycker att det aldrig händer nåt när de är ute. Däremot sker både det ena och de andra när de inte nattvandrar.
Tycker initiativet är mycket bra... snart stundentfester på G...

Sillen sa...

Tycker du gör nåt jättebra å fint med att nattvandra. Ungdomarna behöver se vuxna förebilder. Så tummen upp för dig Micke.

Gubben sa...

Nu blir jag verkligen imponerad!!Ute o nattvandrar,bra jobbat! Det ända felet är att du får en annan att skämmas över att man bara sitter o tittar på tv om allt ungdomsvåld.

annika sa...

Bra att ladda med en skogspromenad!
Härligt med engagerade vuxna, det är precis vad våra unga behöver!

Guldkryckan sa...

Stattinskan: :)

BP: Det bästa är ju att det inte händer nåt..då är det ju lugnt ute ;)

Sillen: Du é bäst..!

Gubben: Var bara en slump som gjorde att vi fick möjligheten till detta...!

Annika: Är nog så :)

Carola sa...

Jag har tänkt att när våra barn har blivit större, då ska jag också ut och nattvandra. Än så länge är de så små och behöver utvilade föräldrar så jag avvaktar.
Något som dock stör mig är att de ungdomar som stökar, deras föräldrar sitter i många fall hemma och skrattar åt samhället istället för att gå ut och ta sitt ansvar. Inte alla, men många.

Snejky sa...

Otroligt bra det där...Viktigt som attans att vi vuxna tar oss tid att göra en insats...
Har ju själv nattvandrat en hel del. & ska även börja här S-vall...
Önskar dig & frugan en toppenhelg..
Kramen till Er......

Guldkryckan sa...

Carola: Har du rätt i..!

Snejky: Kramis o trevlig helg :)

Carola sa...

Svar: Det KOMMER att lösa sig, Sheena är den starkaste lilla unge som finns och vi kommer att se till att hon slipper detta. Som det ser ut får hon plats på en annan förskola från hösten, hade det inte sett så positivt ut på den fronten så hade BVCs kurator gått in och tagit tag i situationen. Här handlar det mycket om kulturella skillnader, det är nästan bara barn av utländs härkomst på vår nuvarande förskola och de har lite annat sätt att se på saker... flickor ska vara rosa gräddbakelser med långa naglar, de ska absolut inte busa, klättra i träd och smutsa ned sig... typ.

Mia sa...

Vilket viktigt arbete ni lägger ner på detta! All heder åt er som gör det!

Guldkryckan sa...

Mia: Finns ju i alla storstäder detta antar jag...ja..andra mindre ställen också...ungdomar har ju en tendens att ställa till det för sig ibland...det gjorde ju ALDRIG jag när jag var liten..nädå ;)

Lennart sa...

Själv håller jag mig inne på nätterna, ligger och sussar så gott under mitt täcke. Men ibland, efter något partaj eller liknande händer det att jag tassar hemåt sent i nattmörkret.

Guldkryckan sa...

Lennart: Aldrig fel att sussa under täcket...!

Cina sa...

Tycker ni är värda all heder som frivilligt ställer upp på detta.

Guldkryckan sa...

Cina: De va riktigt trevligt så här första gången, inte så mycket att ta i denna gång..men man lär sig ju hitta i området...! :)