torsdag 17 maj 2012

Effektivitetens högborg..!

Jo...skulle ju ljuga om jag påstod att gårdagen var en av mina mest produktiva dagar under min levnadshistoria.
Låg på soffan mest hela dagen och kollade på Video, sista av mina Startrek-videos utan text avverkades..likaså första halvan av två filmer med "Alias Smith and Jones", denna klassiker av klassiker när det gäller filmer med cowboysare och röda snubbar med fjädrar i håret ;)

Minns när jag gick i Scouterna som 12-åring, blev ett avbrott i rutinerna där under hösten när Alias Smith and Jones och Familjen Adams kom på tv...nästan som när Stenmark åkte i backarna en gång i tiden...tv.n åkte fram oavsett vad man gjorde för stunden.
Som sagt, en klassiker.

Scouterna ja...herregud va bortkastat det var :(
Röda halsdukar och en grön skjorta modell större...förmodar att den röda halsduken finns där för att räddningssällskapet i helikoptern ska se en när man gått vilse i skogen eller nåt.
Nä...inte min grej.


Röd dag idag..undrar vad det var man skulle fira...eller minnas?
Kan i skrivande stund inte komma ihåg vad det handlade om...säkert den där Jesus som har ett finger med i spelet på nåt vis ;)


Frukost är ju aldrig fel...nu kör vi igång denna dag så ser vi vart det leder..ha så gött.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Idag serru firar vi att Jesus for till himlen och så har man hittat på att fira Folknykterhetens dag just idag. Jag gillar att det kommer lite extra röda dagar så där mitt i.

Peranders sa...

Helt rätt att ligga i soffan och softa. Det ska man göra såna här dagar.

Guldkryckan sa...

Frunat..: Röda vardagar e grejen det ;)
Peranders: Japp :)

annika sa...

Det känns ypperligt med en helgdag så här i slutet av veckan, dessutom har jag tagit ledigt i morgon!
Vad var det för hemska scouter du var med i? Jag tycker att det i dag är en viktig organisation - de står för lite sunda värderingar (typ att man ska uppföra sig bra mot medmänniskor, värnar om naturen mm) och dessutom kräver och lär barnen lite hyfs och allmänt artigt uppförande.

BP sa...

Frunatmaken kan sin sak ser jag;-) Personligen struntar ja i varför jag är ledig, bara jag är det. Å det känns ju coolt att säga "trevlig helg" till folk redan en tisdag klockan fem.
Du och maken min skulle nog gilla varandra: sama musik-, film- och seriesmak å den frukosten skulle han nog betygsätta med MVG - English breakfast du vet.
Å nu får du softa vidare. Hoppas du tar en vinare då och då. För du har väl bunkrat upp i grannläderna;-)

Guldkryckan sa...

Annika: Fick aldrig rätta känslan för scouterna när jag var liten...lite halvkasst i min gamla barndomskommun...lite bättre uppstrukturerat idag kanske...men som sagt..inte min grej.

BP: Oh ja...baren är halvfull...jag med ;)

Stattinskan sa...

Jag tror ... TROR!!!, att det har med månlandningen att göra ;-D

Lennart sa...

Jag gick också i scouterna ett litet tag, men jag hade blå skjorta med vit halsduk. Så var jag även med på ett stort läger ute på Vässarö, scouternas egna ö ute i skärgården. Där trillade jag ner från ett träd och blev ordentligt öm i ena låret.
Kommer ihåg då Stenmark åkte, då stannade allt upp, lärarna drog fram TV:n i klassrummet och alla satt och tittade med spänning.

Guldkryckan sa...

Stattinskan: Skulle inte förvåna mig :)

Lennart: Ja..sånt finns väl inte idag...tyvärr..!