söndag 2 december 2012

Tror Tomten har vaknat till...

för hur ska man annars tolka att det upp igenom finns snö i massor?
Måste ju bero på på att Tomten håller på och trimmar sin släde, och då behöver man väl snö?
Han bor ju däruppe någonstans.

Första advent är det idag ju, har precis tagit upp ett par lådor med julpynt och placerat ut några gamla tomtar, en älg, en snögubbe och lite glitter, allt placerat i bokhyllan för allmän beskådan, ja, åtminstone min o gummans beskådan, nån annan lär väl inte få se det antar jag.

Min gamla "snöflinga" har åter igen tagit plats i köksfönstret ovanför adventsljusstaken, vardagsrumsfönstret förgylls av standardutbudet...bla stjärnan som enligt de pålästa människorna ska vara stjärnan som ledde de tre vise männen till nåt stall där en hantverkare föddes för några tusen år sedan....undrar hur många blivande hantverkare det föds idag med den uppmärksamheten?

Tre st kungar lär de ha varit enligt någon discoverykanal...ja ja..hur som helst...jag älskar julen...men först ska vi ju avverka några arbetsdagar till innan man kan njuta av den.

Vad tyckte ni om julkalendern då?
Anar att de blir rent trams fortsättningsvis där...men jag ska kolla vidare några dagar till innan jag bestämmer mig.

Ha de fint i stugorna...på återseende.


11 kommentarer:

Mia sa...

Undrar om jag ska kolla OM jag har mer är 7 saker som ska fram innan och till jul...om jag gräver djupt i förrådet (som för den delen inte alls är så djupt) så kanske jag hittar nåt....Det låter ju på dig som om allt är pyntat o klart...en älg t.o.m, inte illa!
Ha en skön adventskväll, Micke!

Guldkryckan sa...

Ha de bäst Mia :)

Susanne sa...

Ha en fortsatt trevlig 1:a advent

Carola sa...

Vad tror du om julkalendern? Den känns inte direkt julig, tycker jag... men det kanske ändrar sig. Förra årets kalender älskade hela vår familj, den var hur bra om helst ju!

Bibbi sa...

God morgon i Götet :)
Det är lite mysigt så här innan jul. Med alla ljusen och pyntet. Sen blir det ett antiklimax där allt bara försvinner i ett nafs. Så det gäller att passa på att njuta :)
Hoppas du får en lyckad arbetsdag!
Kramizar

Guldkryckan sa...

Susanne: Det var helt ok :)
Carola: Inte så julig nej...många år sedan det kom nån vettig kalender tycker jag...förra årets? Nja...nä...inte min kopp te :)

Bibbi: Morrn på dig...blev ingen arbetsdag här...åkt på nån influensa här.

Urk :(

Men det går väl över. :)

Livet sa...

jag såg bara första avsnittet men får bänka mig framför SVTplay

jag brukar försöka se i alla fall första veckan så tar jag ställning sen

BP sa...

Kul att ni 031:or också får känna på snö för en gångs skull. Undrar om ni fick 14 minusgrader på köpet också - som vi 08:or;-)
Gillar din tomte, den har karaktär, dvs den har hängt med ett tag!
Själva är vi inte så juliga, men under "slängfasen" nyligen upptäckte vi en LEDad adventsstake som maken genast placerade i köksfönstret.
Vi skrattade (nästan) ihjäl oss igår. Alla fönster i vårt 10-våningshus har identiska adventsstakar - utom vi:-)))

Livet sa...

jag missade julkalender igen

hmmmm

Carola sa...

Nja, förra årets julkalender var inte ovettig, den var hur bra som helst! Fin handling, mysig stämning, vackert filmad, passande miljö... Och både barnen och vi vuxna älskade den!

Hehe, idag byltade jag på mig en massa kläder och åkte snowracer med barnen när jag hämtat dem från skola och förskola... livat värre! Man får ju passa på så länge snön ligger och så länge den är fräsch, tänker jag.

Karin sa...

Jag bara älskar årets julkalender!
Gillar sånt där mystiskt jag. - Men det gör visst inte alla andra... Den har redan blivit anmäld 15 gånger såg jag. (Eller... Det kanske är fler ändå nu...?)