fredag 7 december 2012

Uppgradering.

Vårt rörsystem i vår "miljonprogram-lägenhet" har fått en liten uppgradering...inte illa...nu ska bara resten av systemet bytas ut också.
Men man börjar med denna lilla rörstump på drygt 5 cm i alla lägenheterna.
Man ska nog dock inte ropa efter för mycket, för då får man ju, som nån klok människa en gång i tiden sa: Hela stycket. = Hyreshöjningar av bibliska proportioner :(

Så..jag känner mig nöjd med detta lilla ingrepp som inte påverkar min hyra alltför mycket.

Fast huvudsaker är ju att undertecknad medborgare inte en morgon plaskar runt i vatten upp över anklarna och börjar utveckla gälar under fötterna.
Grannen fick det, ja, inte gälar under fötterna, men väl vatten upp över anklarna när han vaknade en morgon :(

Vatten ska enbart användas till personlig hygien, att dricka och möjligtvis frysas ner i kuber och hällas i groggen...thats it.

__________________________________________________________

Är nästan "100" nu..feberfri sen igår...ser fram mot att kunna gå ut i helgen och inspektera snön så den har fallit korrekt ner på backen som den ska...kommer att skicka en tillrättavisning till Kung Bore om han misskött sina åtaganden...men härifrån fönstret ser det ut som om han gjort det han ska enligt gällande paragrafer och förordningar. ;)

Tillönskar er en trevlig helg...ha de fint i stugorna.11 kommentarer:

Snejky sa...

Ja usch & fy. de vet att höja hyror raskt om de gör något...Tycker att det redan är ganka dyrt bara för att bo i dagens läge...
Skönt att du mår bättre, grabben.. Ingen hit att vara sjuk i denna årstid..Hmm, tycker att man säger det i alla årstider..hehehe

Ha en gott & kramelikram till Er...

Guldkryckan sa...

Jo Snejky, de har ju ofta en förkärlek till att låta allt rasa samman för att sen kunna göra standardhöjande åtgärder istället för reparation för att bibehålla standarden.
Tur man inte har en sådan fastighetsägare :)

Mia sa...

Det där renderar 500 extra i hyra! ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=MPyZFPNiNAg Här har du kung Bore, han bor bara nån mil härifrån och är verksam även sommartid som du ser...
Gött att höra att du är på bättringsvägen, ha en fin helg på er!

Anonym sa...

ja det behövs ju göras underhåll så man slipper sånt som din granne :)

Guldkryckan sa...

Mia: Kung Bore. var på besök här i veckan, men han hade bråttom till stockholm så han lämnade inte så mycket av sin last här ;)
Ha de bäst Mia.

Kent: Just precis...han har inte kunnat vistas i sitt hem på ett par månader nu...ytterligare en stund kvar innan han kan flytta tillbaka med sin familj :(

BP sa...

Välkommen till en 5 cm lång försmak av ett stambyte;-)
Vi bor också i en "miljonprogram-lägenhet" (1967) å jag skulle inte vilja byta till nybygge kan jag säga. Länge leve betongen om man säger så. Dessa lyhörda gips-/lättbetongväggar och "raka" dörrkarmar är byggfusk i mina ögon.
Ja stambytet var ju oundvikligt här då några i "längan" mötte samma öde som din granne.
Ska ge dig några goda råd när det blir dags - å med goda råd menar jag dyrt förvärvade sådana som hade kostat mig mitt äktenskap om vi hade varit nygifta;-)

Camilla sa...

Man får vara glad för det lilla ;)
Kram!

Guldkryckan sa...

Ser fram mot dessa goda råd BP...ha de bäst :)

Camilla: Jo..det får man :) Kram

Lennart sa...

Efter mitt stambyte och nya fina 3-glasfönster så höjdes min hyra. Men det var en helt human höjning, inte alls något ockerpris där inte. Vattnet rinner härligt snabbt i avloppen nu också, det gillar jag. Hade ofta problem i badrummet med stopp och då jag hade diskat tog det flera minuter innan hon var tom. Nu lyfter jag på proppen, så säger det Swosch! och så har vattnet forsat bort på ett ögonblick!

Monica sa...

Det var en envis feber du har haft,men skönt att det är på bättringsvägen.Jag var i Göteborg igår,men vad kallt det var.....riktigt rått kändes det som,men Liseberg är fint med alla små lampor.
Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Lennart: Jo..vi behöver verkligen ett stambyte här nu..slamsugning en gång om året med en sådan där bil och utöver det en sån där gummigrej emellanåt.
Rören är sammankopplade under golvet så allt, kök och badrum ska samma väg.
Tydligen inte standard med sådant sätt idag..lite knepigt.
Ska bli skönt när det är klart nån gång i framtiden.

Monica: Liseberg är verkligen vackert så här års...mysigt :)