lördag 16 mars 2013

Das boot.

Jo..gillar ju ubåtar jag..slukar alla filmer som har med ubåtar att göra..så även dokumentärer.


Kursk där..ja jösses...vad som är sant är ju svårt att veta..kan ju vara en konspiration även där för att få någon att skylla på, en amerikansk ubåt som krockade med Kursk? En torped från en amerikansk ubåt?
Eller en torped i Kursks egen arsenal som exploderade?

Ja..om detta vet man ju inget om...lutar väl mest åt en av Kursk egen torpeder..men det underliga är ju att en amerikansk ubåt dagarna senare lade till vid sin hemmahamn eller var det nu var för att reparera sin ubåt som fått skador som efter en krock...en slump?


Ulven då...vår egen svenska ubåt som under andra världskriget gick på en mina..en tysk mina sägs det...men andra säger att det lika gärna kan vara en svensk...jag vet inte...men tragiskt var det hur som helst :(U-137 där då...en miss i navigeringen? Nä...verkligen inte...kruxet är ju att Ryssen och Nato använde svenska vatten som ett övningsområde enligt de som har lite insyn...ja...våra minor stängdes ju av nattetid under ubåtsjakterna vid nåt tillfälle, för att "inte riskera civila fartygs säkerhet"...bullshit...man hade mörkerutrustning och när ett minbälte skulle sprängas efter kontakt var det personal som manuellt sprängde minorna...nä...allt lutar åt att det var en natoubåt som släpptes ut av svensk militärs befälhavare med regeringsfolks och "andras" goda minne.
Allt var inte som det såg ut på den tiden..det var så det gick till på 80-talet.

Idag anklagas Palme för att ha varit både CIA agent och Rysk spion av vissa...men den krassa verkligheten är nog så att är man ett neutralt land så spelar man under täcket med alla andra säkerhetstjänster.
Det kalla kriget krävde allt sina uppoffringar av regeringar och annat löst folk...de som i verkligheten styr vårt land, vår sk "skuggregering" som finns än idag...toppar ur svenskt näringsliv, militärer, regeringstjänstemän, journalister, ja...många är de som styr vårt land vilka inte är folkvalda för fem öre...sveriges på papperet styrande är bara ett spel för det beryktade galleriet....ja...om man tror på konspirationsteorier då förstås...för vem vet egentligen hur allt ligger till?


Hur som helst...spännande är det ju ;)

Ha en trevlig afton.

6 kommentarer:

BP sa...

Här inser jag mina begränsingar, bugar och bockar och säger med beundran i rösten:
- Vilken fantastisk allmänbildning du har!

attis sa...

Sol och varmt här hela dagen. Ljuveligt. Tänk om man visste alla sanningar. Håller med dej att spännande är det ju. Ha det bäst.
Kram

aino sa...

intressant! kul att det finns folk som vill tänka och fundera själv över vad som egentligen kan ha hänt.
själv håller jag mig så långt från båtar jag kan och definitivt från ubåtar. vilken skräck att befinna sig i en sån under vatten. nä, jag vill vara på land!
och just nu håller jag mig i sängen...
aino

Mia sa...

Livet, politiken och kärleken är spännande... U-båtar vet jag "nada" om... :-)

Ha en go´ söndagseftermiddag i alla fall...

Per-Anders sa...

Oavsett vad som orsakade att Kursk gick till botten så är Rysslands agerande fruktansvärt. Man avböjde hjälp från andra länder att rädda besättnignen endast för att säkerställa att de skulle hinna dö. På så sätt skulle ingen kunna berätta vad som egentligen hände. När besättningens anhöriga ville veta vad som händ blev de väldigt arrogant behandlade.

Camilla sa...

Intressant!
Kram!