fredag 12 april 2013

Fredag.

Undrar vem som välkomnade Fredag mest..jag eller Robinson Crusoe?
För övrigt en av mina favoritböcker i min barndom..för vem läste inte den boken som liten?


Såg ett program för ett tag sen om en snubbe som sattes iland på en öde ö helt naken och utan en endaste grej förutom sin filmutrustning.
Ruggans va tufft det var..såg bara två avsnitt sen glömde jag bort serien...40 dagar tror jag han skulle vara där..sjuk som sjuttan blev han, precis som Robinson där...och INGEN Fredag....stackars sate.

Böcker ja..läste ju även resan till jordens medelpunkt som liten...ni vet den av Jules Vernes...attans va bra den var...än idag när det kommer nya filmer efter den boken jämför jag med känslan jag fick av själva originalboken..de kan inte nå upp till den känslan alls...men det är väl så att vissa böcker ska man nog inte göra film av..eller jo...det kanske man ska...men det blir inte samma grej ändå.
Hur som helst..ruggans bra var den.


Nu för tiden läser jag inga böcker på papper..numera är det ju talböcker som gäller..jo..enklare på nåt vis..fast visst..nån enstaka gång blir det ju en pappersbok..med 5 års mellanrum ungefär..nu sist några av konspiratorisk natur..om Palmemordet och Estonia..de finns inte som talböcker..så va gör man?

Men åter till detta med Fredag..jo..helgen är här..lite småjobb på föreningen i morgon..i övrigt?

INGENTING...min absoluta favoritsysselsättning ;)

Ha de gott och ha en trevlig helg.


7 kommentarer:

BP sa...

Robinson och "Jorden runt på 80" var nog de första böckerna jag slukade. Sedan läste jag inga böcker alls (förutom måste.böcker i skolan) förrän jag var drygt 20. Hade mycket att ta igen kan jag säga.
Idag läser jag mest deckare, speciellt under sommaren liggandes i solstolen på balkongen.
Har aldrig lyssnat på en talbok, men maken gör det alltid.
Jag vill nog ha "blädderkänslan" kvar måste jag säga.

Å du och jag har då absolut samma favoritsysselsättning:-)

Carola Paro sa...

Hehe, jag började med hästböcker för att när jag var 10-12 år övergå till Stephen King och Dean Koontz... Läste Jurtjyrkogården någon gång i den åldern, fy satan vad rädd jag var! Vågade inte sova på nättena!
Läser fortfarande massor, skulle inte kunna lyssna på talböcker... de läser ju så otroligt långsamt och med helt fel röst för varje karaktär! Usch!

Hanna sa...

Robinson gillade jag. Resan till jordens medelpunkt har jag bara sett en filmatisering av och den var bra. Men jag har som sagt inget att jämföra med. Göra ingenting låter toppen. Själv ska jag till Eskilstuna idag på kurs.

Gubben sa...

Visst har man läst Robinsson och alla de andra klassikerna gällande ungdomsböcker. Fast de böcker jag minns bäst av att jag skrattade högt närjag läste som ung är Dante böckerna som fanns på wahlströms förlaget tror att jag köpte den sista så sent som som omkring 1972. Tror jag har dem kvar uppe på vinden. Undrar hur man skulle tycka om dem idag?

Camilla sa...

Jag ääälskar också fredagar...då jag får vara ledig. Och det får jag vara...denna helg :)
Jag har provat med talböcker men det är inte mig grej. Jag somnar ju bara ;)
Nä,tacka vet jag hederliga gamla böcker :)
Kram!

Ninni sa...

Har faktiskt inte läst dom!!

Pappersböcker är det som gäller för min del..jag läser och läser =)

Ha en skön lördag, kram

Snejky sa...

Härligt med lata dagar emellanåt...
Talböcker är inget för mig, har testat men det funkar föga..
Håller mig till vanliga böcker ett tag till...Men bra ide där med talböcker..
Krama om varandra...