torsdag 9 maj 2013

Nähä...

Han dök ju aldrig upp..han hade kanske ett uppdrag ute i galaxen min lilla Klingon...så..ja..fick andra uppgifter...man är ju flexibel (not)...haha...men det gick bra det också.

Skönt med ledig dag här...var just nere på Ica och storhandlade..nja..159 kr gick det på..fick brev från dem om att de saknade mig på Ica härom veckan..jo..vi har övergått mer o mer till Coop då vi får det hemlevererat till dörren det vi vill ha...tro mig..det är ruggans gött att slippa släpa hem varorna själv.

Tror inte att de skiljer sig åt prismässigt de butikerna...men hemleverans är ju hemleverans..i övrigt blir det lite stödköp här och där typ på Lidl och vår lokala hoppelitott-affär och ibland som idag..Ica.
Men så kan de va ibland..!


Är ju mycket snack om HM och andra kedjor som importerar sina produkter från låglöneländer...alltså...är det ingen som reflekterat över detta med ULLARED?
Alltså...jag har själv tömt containrar och paketerat om på pallar för deras räkning...är det INGEN som reflekterat över deras låga priser?
Man ger sig på många andra affärskedjor och butiker..men inte ULLARED?
Är det en helig ko kanske?


Eller har jag fel och har missat nåt?

Är det dock inte så att Svensk handel är beroende av låglöneländer där människor far illa i hanteringen?
Allt för att vi i det sk välfärdssverige ska kunna spara en slant...eller?

Fast jag kan ju ha fel...vad vet en liten sketen arbetare som jag om sådana ting...jag bara köper så billigt jag kan...ekonomin kräver det...ja...mina principer kräver att jag köper så billigt jag kan, men, mest av allt min plånbok...men det är alltid på någons bekostnad..ta jobbskatteavdraget...det är på bekostnad av vår älskade välfärd (en myt?..välfärd?)

Ja..hur som helst...allt hänger ihop..om man bara orkar intressera sig och kolla runt lite...men vem fan orkar?

Slänger mig på soffan jag och njuter av min lediga dag istället...ha så fint.

Mjau ;)
11 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Du bryr dig ;) Och jag! Sketna lågavlönade stackare (nåja - det finns de som har det värre) kan också göra val. Valet att inte handla onödiga saker till exempel. :)
Och visst borde man ifrågasätta Ullared också ... men eftersom det inte är en kedja så blir det väl inte lika intressant kanske? Vem vet. Jag har aldrig varit där och är inte speciellt sugen på erfarenheten heller!
Vi ska "köpa oss ur krisen" som orsakas av alldeles för hög konsumtion? Ja, det verkar ju logiskt? Eller?
Jag gör som du, just idag - njuter av min lediga dag :)

Mia sa...

Visst är Sverige ett rikt land, har välfärd utan tvekan. Däremot så är det stora skillnader på hur de goa pengarna fördelas i landet. De som har mycket får ännu mer och de som har litet får det allt mer knapert med dagens politik. Och det är inte OK, men visst är Sverige ett välfärdsland.

Om tillgångarna fördelades mer lika åt landets medborgare så skulle alla ha råd att även tänka på att inte gynna barnarbete i andra länder.

Apropå Ullared så var de väl ordentligt i blåsväder för många år sedan. Men det var inte på grund av deras produkter utan på att de vägrade skriva kollektivavtal för sina anställda.

aino sa...

jodå, nog tänker jag nästan var gång nåt är billigt. barnarbete och sånt tänker jag. nu är ju inte jag nån shopaholic utan handlar lite och bästa kvalitet jag har råd med, vill att de ska hålla länge, varorna alltså. Men ullared har jag besökt i studiesyfte och jag förstår inte riktigt grejen... jag behöver inte åka dit igen, om jag säger så.
aino

Susanne sa...

Jag näthandlar nästan allt från Mathem, synd att man inte kan köpa vin från dem oxå ;)

Lennart sa...

Jag gillar att gå och handla i en butik faktiskt. Det känns så rätt på något sätt, vet inte varför egentligen men det är bara sån jag är. Pratade med A i natt, vi har kommit överens om att inte ge hennes föräldrar någon chans att ge sig på oss. Om jag skulle skriva något dumt på bloggen, som de har adressen till, så skulle det bara förvärra saken. Vi ska ordna det här på ett bättre sätt. Min och hennes mobiler går varma hela tiden, du anar inte hur varm den blev när jag pratade med henne sist, 1 timme och 25 minuter...

BP sa...

Mat köper vi nog mest i den närmast belägna butiken = ICA. Men den nya Coop Extra 5 km bort har fått fler besök av oss på sistone.
Vad gäller de drygt 900 döda i Bangladesh så har västvärlden - inte bara lilla Sverige - den största skulden. Vill/kan man inte betala ett pris för ett plagg tillverkat "på hemmaplan" så går man till H&M och liknande kedjor.
Gillar inte H&M p g a att jag aldrig hittar nå't där som passar. Gillar inte stuket heller. Så där har jag inte spenderat en krona på minst 20 år.
Ullared har jag aldrig varit på så där kan jag inte uttala mig om.

Snejky sa...

Handlar mest på Willys...Har vant mig vid dem uppe i S-vall, så har det fortsatt.. Coop, nja, tycker nog att den e lite dyr...I alla fall den som ligger här brevid mig...
Hemköp finns här oxå, men där har jag nästan aldrig varit inne i..

Ja du, grabben. Mycket kan man ifrågasätta. & jag håller med dig. Ullared, som jag kommer ihåg har väldigt låga priser...
Jag hoppas du har en superduperskön kväll..
Krama lilla Frun...

♥ Carina ♥ sa...

Usch nu får jag lite dåligt samvete... är lite dålig på att reflektera över sånt då jag handlar ska jag erkänna...

Sv: Ja heja Norrland, hihi

Camilla sa...

Säger som Carina...Har nog ingen större koll på sånt där :(
Jag bara köper...
Ha nu en underbar helg!
Kram!

Livet sa...

oj Ullared ja

men det är en helig ko :)

Gubben sa...

Visst kan det kännas lite konstigt att det Hm som får mesta skiten. Fast jag har aldrig hört att Ullared går ut med att prata om att de kollar upp sina leverantörer så som HM gjort. visst är det lite galet med jobbskatteavdraget. förr fick vi som var med i facket göra fullt avdrag för detta var det egentligen bättre eller är det kanske samma sak.
Samma sak är det med rot o rut för kallade vi det svartjobb,så visst har det betydelse. Sedan är det som du skriver att det är vår plånbok som styr våra inköp. varför då köpa en dyr tröja på HM när det ändå är en fattig stackare från Pakistan som sytt den, troligtvis syr samma tröja utan HM logga till Ullared.
hur vi än vrider på oss har vi ändan i bak:)!!
Ha en skön helg!