tisdag 12 november 2013

Förkylningstider.

Jo..blev att bädda ner sig igen här på morgonen..igår också...näsan rinner, hostan befinner sig där den tydligen ska vara..hos mig...kul..nä..urk :(

En nackdel med att ha en fru som är pensionär är ju att det inte kan kollas på film i samma utsträckning som innan nämnda person blev pensionär...närå...på tv går istället sådana där Toppmodeller, beverlyanska hemmafruar, som lever sina liv med intriger och champagne, och tävlingar i form av att sy kläder varpå nån trådsmal tjej går ut på en kattgata inför några domare...nä..inte undertecknads melodi alls.

Skulle kunna skriva att jag inte förstår mig på fruntimmer..men..nä..fruntimmer förstår inte mig heller isåfall..vad är det för kul med gamla tv-serier från 80-talet eller andra filmer som samma undertecknad gillar att förströ sin vardag med?
Förmodligen ganska ointressant för de flesta ;)

Sjuk ja...vet ni..det var bättre förr...den ömma modern kokade buljong och te till sin lilla knodd vid förkylning..alltid fanns det nåt att dricka vid sängen..vid magsjuka servades man med allt som behövdes..större inköp gjordes för att det lilla knoddhelvetet skulle tillfriskna snarast..jo..det var tider det.

Men idag sitter sjukdomar i längre än vad de gjorde när man var liten..kan vara ett naturligt fenomen..ju äldre man blir..ju mer skit har man ställt till för omvärlden..då förtjänar man att vara sjuk längre..eller så är det bara så att kroppen börjar implodera cell för cell för att i slutändan skicka in en annan på äldrevården där långt in i framtiden..och när man ser hur äldrevården och annan vård här i vårt kära samhälle håller på att falla ihop som ett korthus, tycks det, så tror jag nog att jag hellre dör med stövlarna på eller hur man nu ska uttrycka det där framme vid vägens ände.

Men jag är glad att jag har min "pensionär" vid min sida..bra kvinna det där.

Ha de bra där nu allihopa.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Dig går det ingen nöd på alltså ;-) Krya på dig!

Eva Trillian sa...

Om det där "inte förtjänar bättre"-tänket verkligen fungerade så skulle en del människor ALDRIG vara friska ... men så är det ju nu inte ;) Inte alls faktiskt.
krya på dig nu :) och njut av ditt trevliga sällskap!

Lotta sa...

Du får skaffa dig en egen TV, där du kan titta på dina filmer.
Krya på dig :-)

♥ Carina ♥ sa...

Det måste ju vara lyx att få ha henne hemma. Helst nu då du är sjuk och behöver lite uppassning ;)
Krya på dig!

Sv: Jag gillar att du har en rosa kam. Skulle jag också vilja ha. Till håret då för nåt skägg har jag inte. Än i alla fall :)

BP sa...

Ett hett tips här! Köp en tv till. Så har vi det, då vi har helt olika smak.
Å menar du att din pensionerade fru inte ställer upp med markservice!!!??? Ja det var verkligen bättre för med mammas fullservice;-)
Krya på dig nu!

Gubben sa...

Känns skönt att veta om att du har fullservice hemma nu när du är sjuk. det är så att vi män drabbas mycket hårdare av förkylningar.
Sv: Givetvis ska det samarbetas över blockgränser. Ser fram emot ett framtida samarbete mellan SD och V :-)!!
Krya på dig!

christel sa...

Åh, jag behöver en pensionerad fru (läs hemmafru ;)

Micke sa...

Aj då!!! Krya på dig!!!
Visst är det ok att vara sjuk när det finns någon som kan sköta om en. Skittrist att ligga hemma och vara sjuk själv.
sv:
Ja, vintern är inte min grej, men som du skriver, snart kommer våren igen. :-)

Camilla sa...

Aj då. Det är aldrig roligt att vara sjuk.
Krya på dig!