lördag 30 november 2013

Se där ja...

då var julspriten satt på lagring.

Likörer och lite annat på experimentstadiet...kryddat brännvin kallas det väl?
Gillar ju att prova olika varianter när det gäller just kryddande av nämnda dryck..ofta blir det acceptabelt..ibland blir det riktigt bra till och med..men ett och annat försök misslyckas ju vilket resulterar i rengöring av avlopp med 40 procentig sprit..ja..man kan inte lyckas jämt.

Men i år har jag satsat på säkra kort..tror jag..sen vet jag ju med mig att det ofta blir stående i skåpet tills man plötsligt upptäcker i Juni nån gång: "ÅH..där står ju julspriten från förra året...va trevligt".
Då får man bjuda grannen på en skvätt..om han inte grimaserar alltför illa så kanske man kan våga sig på att smaka lite själv också ;)

I morgon tar vår älskade julgran i plast sin plats mitt i vardagsrummet här..granndekorationerna finns upplagda i en låda här redan...och så kommer julkalendern..."Hedenhös uppfinner julen" eller vad den nu hette...får väl se vad de fått till där då..själv blir det att förutom nämnda julkalender även se på en annan klassiker...Trolltider...den ultimata julkalendern om du frågar mig...vet inte varför..det bara är så.
12 kommentarer:

BP sa...

Duktig pojk! Är väldigt impad - du gör dina egna ciggisar och din egen julsprit!!! Årgången 2013 blir nog riktigt bra ska du se:-)
Kul också att du/ni tar traditionen med (plast-)granen och julen seriöst. Det gör då inte vi alls. Alldeles för mycket packa upp och ner igen enligt vårt lata hushåll.
Här i Israel är det ingen julutsmyckning alls. Inte mig emot om jag ska vara ärligt...
Ha en bra fortsatt helg nu och provsmaka spriten inte än;-)

Nina Lindh sa...

Blir inga cigg och ingen julsprit hos mig. Jag bara jobbar... och jobbar... och jobbar. Resten av tiden bör jag sova. Tror jag.

Ha en trevlig första advent!

Micke sa...

Hemmagjord julsprit? Intressant! :-)
Ah! Trolltider! Den minns jag!
sv:
Det uppskattas! :-)

Susanne sa...

Egen julsprit låter spännande, själv springer jag in på apoteket Huggormen och sliter åt mig en Skåne.
Trolltider tillhör mina favoriter.

Gubben sa...

Blandar du till med kryddor eller står "apparaten" och puttrar i ett hörn?:-)
Granen kommer in upp förrän till lucia här hemma fråga inte varför, med så har vi alltid gjort får jag som svar varje år.
Ultimata julkalendern? Teskedsgumman tycker nog jag.

Kenneth sa...

Önskar en trevlig första ADVENT

En plats i solen sa...

Hoppas ditt kryddade brännvin blir gott

En plats i solen sa...

Ja jag längtar efter skivan, hoppas de släpper ett datum snart :)

Lennart sa...

Trolltider minns jag med glädje, den gillade jag. A och jag brukar skoja om att vi två är ett par gamla fossiler, gatan vi bor på har ju ett passande namn också! Undrar om vi inte skulle byta namn till Hedningarna eller kanske Hedenhös? Lennart Hedningen vore nåt det... Sen några år tillbaka så köpte jag ju alltid en flaska av årets julsnaps, men det blir inget sånt längre. Vissa smakade inget jag gillade så det får vara. Kryddad sprit är inte min grej, det enda jag dricker där är Hallands fläder. I kväll plockar jag fram en flaska glühwein för att fira advent. A har inte druckit det förut så vi får se vad hon säger.

annika sa...

Men jisses - granen inne redan?! Här är jag fullt nöjd med att adventsljusen, dito stakarna och stjärnan är uppe. Samt att glöggen smakar bra.

Snejky sa...

Då hoppas jag att julkalendern är nåt att ha.. Ser ju aldrig på detta själv..
Vi satt & pratade på jobbet om radiokalendern som en av mina kolleger lyssnade på som barn, hmmmm, jag undrar om det sänds på radion även i dagsläget....?
Ha de allra bäst..
Krama varandra....

Mia sa...

Inget får förspillas, så avloppsrensning med sprit är ju inte helt fel :-)))
Bra tips det där med grannen också, faller han inte död ner så är det ok...Ha en goer vecka nu, Micke!