lördag 9 november 2013

Surströmming?

Jo..blev ju lite surströmming på föreningen igår..potatis..lök..rödlök också..bröd...gräddfil...jodå..man blev mätt och gott var det ju..så där iallafall ;)
Det var åtminstone inte äckligt om man säger så..!

En och annan nubbe fick det bli också..fast det hade jag kunnat vara utan om jag ska hålla mig till sanningen..och det ska man ju..men det hör tydligen till nån tradition..så vad gör man? ;)

Ursäkta kvaliten..men man ser ju vad det är iallafall ;)

Men nu är det Lördag..lite affischering blir det i föreningens namn sen..men för övrigt blir det stiltje här, frugan är på barnkalas hela dagen så jag får roa mig själv...Rasmus på Luffen går på DVD i detta nu..får väl bli nåt mer av Astrid Lindgren efter den..har ju allt hon gjort på DVD...lite barndomskänslor som kikar fram inombords genom kikande på en del av dessa filmer o serier..den oskyldiga barndomen..en barndom utan krav eller ansvar..att bara existera....det är en fin känsla att frammana inombords ibland.

Men tids nog kommer allvaret på nytt...får väl hoppas på en Lottovinst ikväll..sen behöver jag inget "allvar" mer resten av livet, fast det så klart..med pengar kommer ansvar..fast det ansvaret kan jag nog axla som den värsta bankdirektör..eller..nja...bättre än så hoppas jag..bankdirektörer är banditer..allihopa...fullt legitimt roffar de åt sig och utnyttjar människor som är i behov av deras tjänster...nä..bättre än så kan jag nog ;)

Ha så fint nu allihopa..lycka till med Lottot ni som spelar..det är vår tur nu.

8 kommentarer:

Eva Trillian sa...

De gamla filmerna från barndomen är verkligen nostalgitrippar numera. De bjuder på en annan tid och andra ideal.
Jag kan tycka att de var bättre på att fokusera på det som var bra. Verkligheten (den hårda, svårhanterliga) får vi ju del av ändå - var dag. Det är skönt att leva i en stund då och då i Lindgrens värld!

BP sa...

Surströmming - mums! Vi är ju fyra tjejer som varje år åker till Sundbyberg och deras street marknad sista veckan i augusti. Där kan man frossa i kräftor och surströmming. Det är bara att följa doften om man ska till tältet där firren serveras;-)
Håller tummarna att din lottorad går in. Skulle ju inte sitta helt fel med en mille eller så;-)

Sladdertackan sa...

Surströmming är faktiskt något jag aldrigt lyckats övertala mig själv att prova på. Det luktar ju för jävligt!!!

Gubben sa...

Surströmming??? Ingen mat!!!

znogge sa...

Rutten fisk ;-) Nej, det får vara för min del! Tur du tog några nubbar som tog död på eventuella bakterier!

Trevlig kväll!

Lennart sa...

Surströmming är härligt gott! Här i stan känner jag ingen som gillar det så det har inte blivit att jag ätit det så ofta under åren nu. Fast A gillar det så nu kanske det blir oftare... Handlade lite småsaker på Willys när jag passerade mitt torg i går kväll och köpte då två Triss. Det var någon slags jubileumslott men jag vann inget. Hoppas på den STORA VINSTEN på lottot i kväll... Ska också ta en liten hutt, skål kompis!

Nina Lindh sa...

Avstår surströmmingen... däremot tar jag gärna den stora vinsten på Lotto. Men då kanske jag skulle ha lämnat in några rader först då. Nä, orkar inte.

Hare gött!

christel sa...

Nja, surströmmingen får vara för min del. Gjorde en underbar kräftsoppa igår som jag njöt av istället.