torsdag 19 december 2013

Glögg.

Satt och kikade runt lite här igår i gamla papper med recept och annat från föräldrahemmet och plötsligt slog det mig..ingen i min familj har gjort nån egen Glögg vad jag vet om...så...jag axlar härmed detta ansvar, familjens heder står på spel.

Förr hade jag ju gjort nåt med mycket alkohol i...men efter lite tillväxt mognadsmässigt av herr Guldkrycka har han funnit att det godaste faktiskt är alkoholfritt.
Möjligtvis att jag gör en flaska med lite alkoholhalt också..bara för att jämföra sorterna...jo..får nog bli så.
Alla ingredienserna är beställda till i morgon tillsammans med all annan julmat som levereras till dörren här...ser fram emot detta när jag kommer hem och får börja greja med det.

Skolavslutning i morgon ju..jodå...man kommer att stå där med en liten vit näsduk och vinka adjö till alla barnen när de drar iväg på jullov..en o annan tår.." åh..ha en god jul nu alla barn så ses vi nästa år"..."Vi längtar efter er".....pyttsan....byt skola ungjävlar...har jag tur så vinner jag på Lotto och slipper se denna delen av världen någonsin igen....så det så ;)

Nja...riktigt så illa är det väl inte..men det där jävla spelet...det fixar jag inte..."åååhhh..va gulligt"
Nä fy...!

Just nu är jag trött på skiten, behöver ladda batterierna så man orkar en termin till...här ska laddas...ha en fin kväll gott folk.10 kommentarer:

BP sa...

Duktig pojk! Egen glögg! Vad du är duktig! Glögg liksom julmust är ingenting jag gillar, alldeles för sött och sliskigt för min smak. Då kör jag hellre den österrikiska varianten av gluhwein, med rom i;-)

Förstår att årets långledighet är perfekt för dig. Skulle inte heller gullegulla med ungarna. Ja du och jag kan nog vara glada att vi inte har några avkommor. Skulle nästan tycka synd om dem... jag menar oss;-)

Rantamor sa...

Ett gott skratt på torsdagkväll så här när jag läser din blogg...
Kan helt förstå dina tankar, och kan likaledes förstå att du behöver tanka ny energi och ladda batterierna....hoppas bara att dom ÄR laddningsbara.

Har jobbat i skolkök några år och också vinkat hejdå till dom små monstren...fölåt skolbarnen !!!
Undrar just va barnen fick äta hemma när all skolmat var så äcklig....eller ska man bara alltid säga så, kanske hör till???

Glögg utan procent hur tänker du pöjk...???

Rektorn i Nordmaling har jag inte sett sen han gick å pratade med sitt ihopfällda paraply en regnig dag !!!!
Suck.

Tjingelingen från Rantamor.

Peranders sa...

Egen glögg. Coolt! Hoppas den smakar bra!

Mia sa...

Jag sitter i båten du har suttit länge i, men överger nu. Alltså inte gjort någon egen glögg. De senaste åren har jag inte ens köpt någon glögg... det går lika bra med selleri... eller rödvin... ;-)

Snejky sa...

Lycka till med detta ansvar som du axlat & göra egen glögg...
Ja, vi behöver vara lediga & ladda batterierna. Man har så mycket folk omkring sig jämt så jag vill bara gå i ide emellanåt...
Ha de jättebäst & krama varandra....

aino sa...

men sicken tur att du kom på det… att göra egen glögg. jag har ett recept med svagdricka som används till glögg och nog blir det procent i den. det blir många liter och gott. brukar räcka till ett par års glöggkonsumtion. och den håller sig dessutom. hemmagjord glögg är bra för man kan själv avgöra hur söt, eller rättare osöt, den ska bli. är ju inte så gott med söt glögg, tycker jag.
aino

Anonym sa...

mogen pyttsan med tanke på dina wiskey bravader tidigare i höst :) o sen tror jag du skulle må bra av o byta jobb :)

Gubben sa...

Här blir det köpe glögg Blossa heter glöggen du vet!

Camilla sa...

Jag har aldrig gjort egen glögg.
Aldrig fått smakat på hemmagjord glögg heller...
Kan tänka mig att det känns bra att få ladda batterierna.
Själv ska jag jobba hela julen :(
Kram!

znogge sa...

Jag tycker att glögg är lite väl sött så det blir inte mycket av den varan för min del. Oavsett alkohol eller ej!