lördag 7 december 2013

Snön är här.

Den där "Sven" var ju förbi och lämpade av lite av den där produkten som nämns i rubriken.
Att stå i fönstret en mörk kväll och se i skenet från lamporna på utsidan hur snön vräker ner...det gillar jag...mitt konsekvenstänkande upphör för en stund..för konsekvensen som uppstår dagen efter är ju att man får halka omkring lite och hoppas på att man inte bryter benen alltför mycket ;)

På kneget avlöste snöbollskrigen varandra..konflikter uppstod då snöbollar kom lite hur som helst..speciellt i nyllet ibland..min unge för dagen gick ner på ena knät för att krama en extra hård snöboll samtidigt som han med bestämd röst uttalade en förbannelse över personen i fråga som kastat snöbollen han fått på snoken...förbannelsen bestod av tre ord: "Din jävla hora"....häpp...10 år och han tar efter sina klasskamrater..jag är stolt över hans utveckling ;)

MEN..nu är det ju helg...snön är här..och jag ska inte ut på hela dagen..planerar istället julbordet jag ska ha här hemma på julafton..jag dregglar över tangentbordet nästan..det ska bli så gott:

Julskinka
Lax
Köttbullar
Sill
Vörtbröd
Senap............och lite gott i glasen förstås.

Nåja...det är några dagar kvar...kan planera in lite till vid behov. ;)Utsikt från min balkong...nu är kung Bore här..hoppas han stannar ett tag.

På återseende.

16 kommentarer:

Susanne sa...

Hemme på min gata så har vi som tur är inte märkt av Sven så himla mycket. Snömängden är ca 2 cm och där hoppas jag att det stannar.
Sv: Sonen går i mammas fotspår ;) Gillar Hockey och Fotboll speciellt när Djurgpården spelar. Vi har båda såsongskort i både hockey och fotboll.
Ösnkar dig en fantastik helg.

BP sa...

Ja du verkar ha klarat Sven ok, Helsingborg har ju haft det betydligt tuffare enligt allt jag läser på nätet.
Det där med att ungar använder ordet hora är "disgusting". I skolor borde man bestraffa ungarna för detta språkbruk. Det gör engelska skolan i 08. Missköter eleven sig så blir det kvarsittning. Enligt kollegan vars son går där funkar det systemet utmärkt!
08 har uppenbarligen också klarat av Sven ok. Hade hoppats lite på inställda flyg, men nej, de går enligt tidtabell. Men det kan ju ändra sig till imorgon;-)
Lycka till med julbordsplaneringen nu:-)

Anonym sa...

fint mes snön

Här blir det inget julbord hemma,

Först julkryssning med svärföräldrar
Litet julbord hemma med barnen innan jul eftersom dottern är på besök å åker hem innan
Sen blir det litet julätande hos svärföräldrarna på julafton och sen åker vi iväg en sväng ::)

Ninni sa...

Ja nog märkte jag av Sven..mysko det var inget tjejnamn =)

Den där Kung Bore gillar jag INTE är verkligen ingen vintermänniska.

Näää mer sol&värme åt folket. Haha ser du fram emot julmaten, jag längtar bara efter att provsmaka skinkan ta en kall och nubbe!

Ha en fin helg, kram

Mia sa...

Jag trodde ni skulle få mer snö men hoppas förstås att det får ligga kvar, det ni har fått. Det blir ju så mycket ljusare och renare...
Var det inte nån äldre dam i 80-årsåldern som rappade där nere i Götet??? Man kanske skulle ta efter ;)
Ha en jättefin helg, Micke!

En plats i solen sa...

Kul med snö, ingen här ännu, hoppas det kommer :)

Ja, vi umgås mkt privat också, vilket gör man får en annan förståelse för varandra! Vilket underlättar i arbetet för man behöver ofta inte säga så mkt utan de fattar idag har man skit dag osv :)

Gubben sa...

Här gjorde Sven ett kort besök lite snö blev det hemma i staden, ute vid stugan där jag trodde det skulle vara snö var det i stort sett noll på den fronten. så här leker livet. det är ju lördagskväll!

aino sa...

lite snö, men värre med blåsten. det blåser fortfarande.
nä, inte så mycket planerande här som hos dig. vi åker bort på hotell över jul, lugnt och skönt och massor av mat och godis.
men jag behöver planera ändå lite, måste skicka epost till hotellet och påminna dom om gröna oliver till min dry martini… dt var slut förra året!! hehe…
aino

Nina Lindh sa...

Jag fryser. Och nyser. Snörvlar och hostar... den där jädra Kung Bore har smittat mig med möglig snö.

Nä, jag gillar bara vintern på foton.

Soffie sa...

Trevlig blogg du har hittade hit via mhats, hos mej är det med kallt och snön har kommit till min dotters lycka:) men mamman (jag) håller inte med jag skulle gärna ha +gradigt hela vintern???ha en goo kväll

Camilla sa...

Nu tror jag minsann att hela Sverige har fått snö.
Men södra delen har fått mer än norra.
Vi har då inte fått så mycket. Och lika glad är jag för det :)
Ha en toppen söndag!

Micke sa...

Då har du det ungefär som jag. Sitter också här hemma i värmen och tittar ut på det vita. Ja, den delen av vintern gillar jag, att sitta i värmen och titta ut. Annars är ju inte vintern min favoritårstid direkt. Bara en transportsträcka till nästa vår och en ny Harleysäsong. ;-)
sv:
Hoppas din helg blev riktigt bra och fortsätter att vara det, de timmar som är kvar. :-)

badtant.bloggo.nu sa...

Håller med dig om att nu kan väl snön få ligga kvar. Men för mig räcker det med det som kommit. Ser fram emot julmaten.
Ha en fin kväll.

Lennart sa...

Det såg härligt ut i morse med all snö. Synd att det regnade bort. Jag gillar när det är snö och några minusgrader, inte det där omväxlande kallt och varmt varannan eller var tredje dag.

Peranders sa...

Här uppe i Mellannorrland fick inte Sven riktigt samma tag om oss som han tydligen fick hos er söderut. Men snö fick vi i alla fall. Och kyla.

Soffie sa...

Hos mej har det kommit massor av snö idag ..hoppas du haft en mysig adventskväll