söndag 2 mars 2014

Ukraina?

Jo, det vapen-skramlas i öst igen, Usa varnar Ryssland, Ukraina begär hjälp av Nato, ja, osv, osv.

Och här i lilla Sverige har de styrande sen många år sagt att det inte är någon ide att ha nån värnplikt längre, vi är ju så snälla så vem skulle attackera oss?

Ja, varför skulle man invadera oss, sådant löser man ju med tyst diplomati eller dyligt, och så har vi ju Bildt här, det ordnar han ;)


Nä, skämt åsido, inge kul med vad som pågår där borta, lite som i kalla krigets dagar som väl egentligen aldrig tagit slut utan bara gått över i en annan fas i form av någon slags demokratisk procedur styrd av säkerhetstjänster som ingen känner till...eller nåt...ruggigt är det hur som helst :(

Men här hemma stänger vi av detta och fokuserar på något viktigare, Vasaloppet, denna ikon bland skidåkande motionärer.
Själv står jag över sådana övningar utan nöjer mig med att se det på tv, som så många andra.
Inget för mig men intressant att kika på samtidigt som man uppdaterar facebook och bloggar, jag har simultanförmåga jag förstår ni ;)
Men nu får ni ha det så bra allihopa, heja Sverige, eller nåt...fan...det är norrmän med i Vasaloppet, är inte det ett brott mot Genevekonventionen ? ;)

Vi ses.15 kommentarer:

Mia sa...

Ja, vi har duktiga politiker i världen, man kan inte säga annat...är det konstigt att folk lider av politikerförakt...
Vasaloppet har jag bakom mig, ja bakom ryggen där jag sitter alltså, lyssnar, tittar ut genom fönstret och ser det förbannade vita falla och lägga sig som ett alldeles nytt duntäcke på marken...känns onödigt på nåt sätt. Nåja, inget att göra åt, ha en go söndag! Kram på er

znogge sa...

Dessutom så är vi ju neutrala... Eller vad man ska kalla det...

Ha en bra söndag!

Eva Trillian sa...

Det är fruktansvärt vad som pågår i vår värld - och hur liten och hjälplös man kan känna sig gentemot de stora makterna där psykiskt ofriska människor verkar sitta på troner gjorda av prestige. Men vi får inte sluta prata om det - protestera. För om vi blir tysta så är vi med och bygger tronerna åt dem ... och DET går inte för sig!
Heja alla Vasaloppsåkare. Fick just reda på en av "mina" gamla konfirmander är med och åker :) genast blev det lite intressantare vad som händer där uppe i Mora-trakten!
Önskar dig en skön söndag!

BP sa...

Allt du skriver om Ukraina sa maken igår, ordagrant, fast på engelska då. Tragiskt, hemskt...
Å just nu sitter jag på t-banan. Har bestämt mig för att skippa skitvädret deluxe inkl. Vasaloppet och tröstshoppa på stan;-)

Gubben sa...

Visst är det skrämmande det som sker i Ukraina. Tror att det var nog ganska självklart då det sker på Rysslands "bakgård". se bara hur "glada" USA var/är i Fidel Castros Kuba. Förstår inte hur USA och EU tänkte då de trodde att ryssen bara kommer titta på. Det finns trots allt folk som hurrar över att ryssen kommit dit. Fast som sagt vi får hoppas att det går att lösa utan vapenmakt. Känns inget bra tyvärr.

kalebass sa...

Nej det känns inte bra. Man ska inte måla "fan på väggen", men den ekonomiska krisen runt om i europa kan leda till att en militär lösning skulle gagna industrin och tillväxten !
Sverige är inte neutralt, det vänder bara kappan efter vinden. Någon vapenmakt behövs inte, landets "ledare" skulle lägga sig direkt. Men, som sagt, jag vill inte måla fan på väggen...

badtant.bloggo.nu sa...

Får en läskig känsla i maggropen då jag tänker på detta som håller på att ske i Ukraina. Men idag så tillhörde jag de där som satt och glodde på alla de tusen som kämpade i fädrens spår. Ha nu en bra start på vecka 10.

aino sa...

ja, vad ska man säga om ukraina och putin, han passar allt på iaf. vasalopp?!? har det varit det… ja, vi har ju ägnat oss åt andra saker, så vasaloppet har klarat sig utan vår uppmärksamhet.
aino

Micke sa...

Ja, Putin är en ruggig typ.
Klart orolig för vad han kan hitta på. :-/
sv:
Jag gillar verkligen Sci-Fi mässor och har varit på flera stycken. Dock inte på den här.

Ha en bra början på veckan! :-)

Lotta sa...

Skrämmande det som händer i välden. varför kan man inte ha fred. Jag hatar krig!

Vasaloppet var spännande :-)

Peranders sa...

Det är helt klart läskigt det som händer i Ukraina. Hoppas det inte blir krig, och hoppas det inte sprider åt vårt håll.

Soffie sa...

Usch känns så läskigt allt som händer,,,,,

christel sa...

Visst, läskigt är bara förnamnet.
Och Vasaloppet skulle jag vilja åka, men har ju inga skidor ;)

Camilla sa...

Skitläskigt!
Både det som händer i Ukraina och Vasaloppet ;)
Kram!

Christina sa...

Jag känner mig verkligen som en dum blondin.Men jag är hyperkänslig vad gäller krig.Önskar att jag var den modiga som stod upp till kamp den dag det gäller.Tyvärr så är jag den fega råttan som går och gömmer mig istället för att vänta tills det gått över.