måndag 28 juli 2014

Det där med trådlöst då.

Jo, är på gång här, det jag hade tillgängligt fungerade inte som det skulle riktigt.
"Elgrejen" som försåg routern med ström gick varm, förmodligen fel "elgrej" till själva routerhelvetet.
SÅ, Guldkryckan kontaktade comhem och ett nytt modem är på väg via posten.
En uppgradering för 70 spänn i månaden för en snabbare uppkoppling och ett modem för en krona...så nu är man snart "trådlös" här.

Men sladdlös blir man ju aldrig helt, men vi slipper i alla fall vara beroende av en kabel från modemet in i datorhelvetet...alltid något.

_______________________________________________________________________

Sista vecka här då som skrivet i tidigare inlägg..fan..om exakt en vecka vid denna tiden har vi just ätit lunch på fritidsavdelningen, och jag kan riktigt känna besvikelsen över maten redan nu.
Grönsaker i precis allt...mat som transporterats till skolan = näringsvärdet minskar betydligt.
Jag gillar inte maten i bamba, men det är inte personalens fel, det är de styrande som beslutat att så ska det vara, de styrande i kommunen alltså..handlar om pengar förstås.
Mat ska tillagas på plats...om det ska vara något att ha...så det så.Man kanske skulle göra som en elev gjorde förra läsåret eller om det var läsåret innan, han beställde "Hämtpizza" till bamba.
Skrattade så jag höll på att avlida, det var mina tag det ;)

Men nu ska sista semesterveckan avnjutas...skål och ha de bäst.

Uppdatering:

Bilden är inte från mitt förråd...glömde skriva det Rantamor :)

9 kommentarer:

Rantamor sa...

Oj va mycket dricka du har kvar i din källare efter semestern...
hur har det gått till ???

Njut nu av det sista innan du hamnar in i skolans underliga värld igen....

Tjingelingen från Rantamor.

Veiken sa...

Det är banne mig inte klokt att ungarna måste äta "hämtmat" Anställ en kokerska eller två om det behövs och laga god näringsrik mat till eleverna i skolan! Det andra är bara trams! !!!!!

C'est la vie - Avec Moi sa...

Jag ska gå över från Telia till ComHem nu. Snabbare bredband och lite bättre pris. Tack för det Televerket ;-)

Ejris sa...

teknik ska funka...jobbigt när det inte gör det=) vi har blivit för bortsökmda=)

trevlig fortsatt semester

BP sa...

Det där med trådlöst är en sanning med (stor) modifikation - jag lovar! Men hoppas du blir nöjd! Vi har comhem till tv, men har stannat kvar hos Bredbandsbolaget för telefon och IT.

Gillar du inte grönsaker i mat????
Skolmaten ska vara lagad på plats - ungefär som Jamie Oliver propagerade för några år sedan för att ändra den engelska skolmatstrenden. Han lyckades t o m att hålla den minst snålt tilltagna budgeten.

Har vi någon Jamie Oliver i Sverige som skulle kunna ta sig an detta...

Under tiden är det nog bäst att du håller dig till flytande föda som i ilden;-)

Per-Anders sa...

Jag har också bara en vecka kvar på semestern. Den ska jag försöka njuta av så mycket det går.

Lennart sa...

Härlig bild där, får mig att tänka på butiken i Scandinavian Park i Harrislee strax utanför Flensburg. Där står det staplat... Jag har trådlöst internet från Comhem och ibland plingar det till i datorn och så säger den att internet är frånkopplat men sekunden efteråt är anslutningen tillbaka. Men det kanske beror på att vi är flera anslutna på samma modem samtidigt, min dator, 13-åriga tjejens dator, 20-åriga tjejens dator och 12-åriga killens surfplatta. En sak jag fick göra för ett tag sen var att ta hem en rullhurts från jobbet, ställa modemet på den och så ställa hurtsen framför väggkontakten och låsa hjulen. Katterna är tokiga i sladdar och hade som nöje att slita ut kontakten till mediaboxen!

znogge sa...

Hos oss lagas maten på plats och kommunen satsar stenhårt på ekologiskt. Men tyvärr väljer de inte grönsaker som uppskattas av barnen och ketchup till pastan är det inte tal om. En enorm sockerrädsla pågår just nu. Suck. Lagom är bäst och än har inga ungar farit illa av den ketchupklicken!

badtant.bloggo.nu sa...

Ja mat ska lagad på plats, så sant så. Jag är oxå inne på sista veckan, suck! Men det är bara att gilla läget. Än är det några dagar kvar så skål på dig.