söndag 31 augusti 2014

Internet då och datorer.

Jo, man får verkligen ha koll på vad man gör när man uppdaterar nåt program på sin lilla dator.
Mitt motto är: "Fungerar det så uppdatera inte i onödan".
Härom dagen frångick jag det "mottot" och hujeda mej va skit jag fick in i burkhelvetet. :(
Antiviruset snappade dock upp allt direkt och satte det i "karantän"...ytterligare ett hittades efter en genomsökning.
Jag är snabb på att reagera när sådant här händer (morrar och svär så att färgen i taket flagnar) så nu är allt ok igen...tror jag.
Passade på att byta ut min Webläsare som har haft problem med att öppna sidor på nätet nån månad, har kollat på allt jag kunnat hitta i "burkjäveln" men jag gav upp.
Nu funkar allt som det ska iallafall...tror jag som sagt

__________________________________________________________________________

I morgon ska jag och kära hustrun bege oss ner till biblioteket och förtidsrösta är det tänkt..är väl lika bra att få det "överstökat" så att man får utfört sina plikter gentemot fosterlandet ;)
Själv ska jag "kryssa" en person jag känner lite privat, han har många åsikter och mål med allt det där som överensstämmer med mig och mina egna tankar om vad som måste till för att få ordning på vissa "grejer" i vår kommun Göteborg.
Tänker ni "kryssa" någon person i detta val?

___________________________________________________________________________Ha en fin kväll.

14 kommentarer:

moi sa...

Tack för besöket hos mig! Alltid spännande med nya "bekantskaper".
Fast jag blir lite nyfiken på vem den gemensamma nämnaren är.

Nä, röstat har jag inte gjort än - är fortfarande i valet och kvalet.....

Ha en bra söndagskväll!

Veiken sa...

Jag tänker sätta X på vallappen.
Tekniken lever ibland sitt eget liv, tyvärr!
Svar: Det var ungefär 15 band som skulle spela på rockhelgen. Varje år har man en tävling och då får folk anmäla sig till den. Trummisar lägger sitt namn i en burk, gitarrister i en annan osv. Sedan drar man namn ur burkarna och sätter ihop nya band på det sättet. Det är kanonkul. Det blir inte alltid toppenbra, men alla har roligt. Vad kan man begära efter två timmars repetitioner!Duktiga musiker är dom i alla fall! ;)

Ejris sa...

brukar inte person rösta utan tar partiet som det är men i år blir det person val i kommun o landsting men antagligen inte i rikstagsavalet utan där kommer det partivis =)
Viktigt att rösta ser det som min rättighet att försöka få det som jag vill (orkar inte arbeta politiskt i dag gjorde det som ung)

Rantamor sa...

Ja det där med datorer är ett rent helvete ibland, jag blir snurrig och har då inget tålamod alls om datorn strular. Tur att vi har en duktig son som kan datorer och så en duktig granne också....men båda håller på att bli tunnhåriga....
undrar varför ????

Iår är det nog viktigt att rösta för att inte ett visst parti ska få för många mandat.

Men det får bli senare som vi röstar ska lyssna och kolla lite först....

Tjingelingen från Rantamor å Rantafar i fjällen.

Per-Anders sa...

Var det en laglig uppdatering du gjorde? Om inte kan det vara en förklaring till varför det följde med en massa skräp vid installationen. För mig är inte personerna det viktigaste utan partiet jag röstar på. Jag får se om jag sätter nåt kryss nånstans.

BP sa...

Ditt datorelände känner jag väl igen, tyvärr. Maken håller med dig - ändra inget om det fungerar. Jag däremot är precis tvärtom - tyvärr. Å då har jag inte ens rört min nya dator som jag köpt för tre månader sedan då den gamla burken kraschade. Fick iaf häcken ut vagnen och tog den nya saken till en affär som fixade att det nya Windows ser ut som gamla, hederliga Windows 7. Så nästa vecka om jag orkar så...

Personröstar inte, eftersom jag inte känner någon politiker personligen. Å ärligt talat vet jag inte ens vem jag ska rösta på, blir väl Piratpartiet igen antar jag. Alla mina lek med valbarometrar var helt eniga om att det partiet är "jag". Då så;-)

Gubben sa...

Kommer nog rösta i veckan. Får se om jag kryssar i något.

Herr Nilssons Fru sa...

Sen kan de ju vara så att det INTE går att uppdatera, så har jag de på min bärbara...grrr...enligt mitt dataproffs så är nog de bästa att tömma ur o ladda nytt...
Dator är jättebra så länge de funkar. Internet har vi knappt nu, de går så trögt så jag tror någon slagit tuggummi i ledningen, ja här på landet finns ju bara ADSL genom trådarna :)

Ja jag kryssa lite....de e viktigt (för mig :)
Kramiz

Agneta sa...

Tjenixen Micke!

Mina program uppdateras per automatik vilket passar mig bra.

Installerar aldrig något nytt, har lärt mig läxan.

Använder väldigt få av alla program som finns i min dator så mycket utrymmer på disken kan frigöras genom att avinstallera alla onödiga program. Går det lite snabbare också att jobba med programmen.

Personröstar ej denna gången men skulle gärna vilja göra det i kommunalvalet.
Finns några där som skulle må bra av att byta jobb per omgående.

Tar för lång tid att läsa vad alla kandidater har för åsikter och dessutom fick jag hemskickat blanka valsedlar fr. Valnämnden när jag beställde "budröstningsmaterial" via nätet.

Valnämnden utser två pers. som åker runt och hämtar upp valkuverten hos oss som köper hemtjänst av kommunen på grund av klen hälsa.
Ingen info. man får av varken kommunen eller någon annan utan den hittade jag på Nätet....det är väl faaan också att hundratals inv. inte kommer att rösta p.g.a. utebliven information om denna servicen.
Är dom rädda för att bli utbytta i SDF Centrum...? Kanske kan kallas för valfusk...vem vet?
Kram, Agneta

Camilla sa...

Jag ropar alltid på min man när någon ruta dyker upp på min dator :)
Rösta ska jag göra, men inte på något namn,tror jag. Vi får se :)
Kram!

kalebass sa...

Det här med automatiska uppdateringar kan också vara lurigt! Misstänker starkt att det följer med ett och annat litet spionprogram ibland. Datorn beter sig lite underligt emellanåt.
Inget allvarligt, men blotta misstanken...

Micke sa...

Ja, tekniken har sina brister... :-/
sv:
Tack!
Ja, FUCK CANCER!!!

znogge sa...

Tror inte det men jag har en som jag vill stryka. Fast det spelar visst ingen roll längre...

Trevlig fredag!

Första året i Hjo sa...

Tyvärr krånglar datorer ibland, men det var ett tag sedan. Vi röstar på valdagen, uppklädda och granna.