söndag 5 oktober 2014

Nere på stan.

En vy genom en skitig bilruta i den vackra staden Göteborg.
För bara några år sedan fanns inte denna vyn alls..hotellet där i mitten Clarion Hotel Post fanns ju inte då utan var enbart ett gammalt "postelände" som inte användes innan ombygnationen till detta skrytbygge,
Ett fint hotell dock där jag bevistat en konferens för några år sedan...vackert och fint.


Gatorna vi körde på där..Odinsgatan och Friggagatan....en "porrgata" förr i tiden och allmänt sjaskigt...idag två helt ok gator att bevista.
Man har ju använt sig av dessa metoder på minst två gator jag känner till här i stan...ombyggnation för att motverka kriminallitet och annat elände.
Ångpannegatan var ju en sådan.
En gata jag bevistade under några år av mitt liv då man kände en massa andra som befann sig där...fanns allt att tillgå där om man var intresserad..bordeller, knark och annat av mindre lyxyös karaktär :(
Men idag är problemen "bortbyggt"...problemen har flyttat till annan gata...har ej koll på vart....vill inte veta.

Men nu har ju söndagen infunnit sig som sig bör när det just varit Lördag....frugan hemkommen åter från vidderna och således är ordningen återställd..precis som det ska vara ;)

Ha en fin kväll allihopa.


12 kommentarer:

BP sa...

Har ju sagt det förut, men det tål ju att upprepas. Jag skulle gärna vilja se fler bilder från just ditt Göteborg. Du har ju varit med om en del och ser staden med helt andra ögon än vi "turister". Så, oavsett om bilfönstret är skitigt vill jag se fler foton och beskrivande texter. Så det så;-)

Har åkt bil i Göteborg ett antal gånger ock kan väl säga att jag aldrig kom fram den enkla vägen. Å det är jag inte ensam om har jag förstått. Har upplevt Gothia Cup irl några gånger och njutit för fullt, fast då tog jag tåget;-)

Ha en fortsatt bra söndag nu:-)

Anonym sa...

ja mycket har förändrats i de flesta städer :) ha en skön söndag

Susanne sa...

Tack för rundturen. När jag är i Gbg i arbetets vägnar brukar jag se Centralstationen, Scandic Rubinen och Chalmers ;)

Junitjej sa...

Jag har bara ätit på Posthotellets veranda. Det var trevligt, men någon gång hade det varit roligt att sova där en natt.

annika sa...

Blir alltid lite varm i Göteborgska delen av mitt hjärta när du visar bilder därifrån!

annika sa...

Blir alltid lite varm i Göteborgska delen av mitt hjärta när du visar bilder därifrån!

Per-Anders sa...

Jag har bott på hotell i Göteborg några gånger, bl a på Gothia Towers. Där går hissen så snabbt att man hisnar (eller ska man säga hissnar).

TantGlad sa...

Här alldrig varit i Göteborg men trevligt å spännande att få se bilder.
Ja mycke förändras genom åren. Man får hoppas till det bättre.
Nu ska du ha en ny och fin vecka.
Må så gott!

Veiken sa...

Jag tycker mittendelen av byggnaden på Posthotellet är urful! Modern arkitektur i form av ett svart torn som kläms in mellan det gamla posthuset USCH! Invändigt är det helt ok! Man kunde ju byggt till huset i samma stil som det gamla. Min åsikt! :)

Första året i Hjo sa...

Frigga- och Odinsgatan var Gbgs tråkigaste gator bara för några år sedan. Porren var väl ett tag sedan. Clarion är helt ok, har smugit mig in och kollat. Utifrån - nja.

znogge sa...

Problem försvinner sällan utan flyttas bara. Så även i stora staden nära mig. Tyvärr :-(

Herr Nilssons Fru sa...

Göteborg en vacker stad o gott folk. Några år sedan jag ärade staden med ett besök nu :) bygga bort problem de e ju bra men tyvärr är de väl så att man bara förflytta dem. De vore ju skönt om allt lugnade sig o blev bra när man byggde om - skön tanke.

Göteborg ja när jag var yngre åkte vi ofta på måfå för tokiga helger i just Göteborg o inte en enda gång vi hade tråkigt :)

Kramiz