lördag 8 november 2014

Städdag hos Guldkryckan.

Oj oj oj...jo...ibland får man ju ta tag i städningen lite extra...inledde veckans städdag med att hälla en sexa sprit rakt ut på golvet...brukar inte göra så men när man nu ändå gjort det så är det väl lika bra att ta resten också..fast inte med mer sprit..går lika bra med en hink vatten uppblandat med Ajax.
Rent blev det ju..speciellt där spriten hamnade...tur det inte var årgångswhiskey ;)


Var nyss nere hos en granne på kaffe, på nåt vis kom vi in på ämnet "skola" och jag fick mig serverat kunskapen om kostnaden för att ha ett barn i skola i Gambia...800 spänn i månaden + skoluniform, pennor o suddgummin mm.mm.
Han hade en bekant där nere, en ensamstående kvinna med fyra barn vilka alla gick i skola...det blir minimum 3200 kr i månaden det....för min inre syn ser jag alla blyerstspennor ungarna "tappar" på skolan..de ligger överallt...har jag ingen penna på mig vid behov där så räcker det att kolla runt på golvet..man hittar oftast en där....!

Ungar i detta land vet inte hur bra de har det...fast så har det väl alltid varit...även jag på min tid...jag gnällde om hur trist det var i skolan..jag struntade i allt.
Hur får man barn att inse hur bra de har det?
Går det alls att få dem förstå?
Får nog "klura" på det ett tag.


Skolan i Gambia
________________________________________________________________

Nej..får väl återgå till övrig tjänstgöring vid spisen...middagsgäst på gång här....på återseende gott folk.

Ha de bäst :)


13 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Är det så man behöver göra för att då igång det där städandet (som jag liksom inte hittar lusten till) - ja, då blir det inte av (och lusten får fortsätta ligga gömd var den nu är)!
Man fattar inte hur bra man har det förrän man inte har det ... och det unnar man ju alla - fastän då inte ... som sagt; det tål nog att fundera mer på!
Önskar dig en skön hel!

Herr Nilssons Fru sa...

Så här är de. Sprit dricker man, man torkar inte golvet med det:)

Nä de e nog svårt att få barn att förstå, kanske om de får åka dit o se på plats.

Nu hastade jag iväg här o skrev massor som jag tog bort :) kan ju inte skriva en hel bok här..
Kramiz o go helg

BP sa...

Det ver väl alla att sprit är perfekt för rengöring, bl a av sår;-) Desinfekterar också sägs det, vilket ju kanske behövs med tanke på era katter;-)
När vi var i Gambia för några år sedan insåg vi att endast de priviligerade barnen = dom med relativt rika föräldrar fick gå på gymnasiet. Resten fick på sin höjd gå grundskolan i grymt dåliga förhållanden.
Vi vet nog inte hur bortskämda vi är innan vi ser/hör motsatsen. Speciellt barnen med utländskt bakgrund här hemma borde informeras genom film etc. Hur jäklar bra de har det i Sverige!
Ha det gott nu, å använd spriten nu till det den är avsedd för... egentligen;-)

Kenneth sa...

Ja det är nog pga av att vi har det så bra som de felsta inte fattar det

znogge sa...

I många länder är det en förmån att gå i skolan. En förmån som värdesätts oerhört högt dessutom. Barnen har en drivkraft och en önskan om att lära.

Men i Sverige... Jag säger inte mer.

Ha en bra söndag!

Rantamor sa...

Spritmissbruk, skulle nog Rantafar säga...
Men du kanske hade mer i flaskan så att du fick ett glas till med innehållet som inte blev utspillt på golvet.

Jodu nog har vi det bra i Sverige alltid om man börjar jämföra med dom fattiga länderna, och där VILL ju barnen oftast också gå i skolan och studera.

Tjingelingen en söndageftermiddag från Rantamor.

Life of Johanna sa...

Städa är ett nödvändigt ont, här hemma brukar sambon ta apselsinjucie med fruktkött, tydligen med bra för golvet :)

Svenska barn har inte en susning om hur bra de har det om man tänker på gambia. Ibland behöver de väckas! Svenska bran då :)

badtant.bloggo.nu sa...

Sölade ut sprit på vårt trägolv och såg det inte förrän dagen efter. Då var där en stor vit fläck??? Antingen så var golvet så skitigt innan eller så tålde inte parketten spriten. Tur att det är Advent snart för då brukar jag städa lite extra. Men... det är ju snart Jul så jag ska kanske vänta tills dess...
Ha nu en bra start på den nya veckan.

Andra året i Hjo sa...

Sprit på golvet - ja, då var du väl redan fuller och behövde inget mer.
Vi har det allt bra, de allra flesta här i landet. Fast skolan längtar inte jag tillbaka till. Och nu verkar ju rena normlösheten råda.
Ha det bra där ändå.

Mia sa...

Ja, vi har lite olika uppfattning om saker o ting, vi tar så mycket för givet i det här landet, kanske speciellt i en viss ålder....Ha en fin kväll, Micke!

Jennysen sa...

Hej! Tack för att du läst och kommenterat mitt gästinlägg hos Johanna (lifeofjohanna.se).

Du verkar ha haft en barndom som påminner mycket om min. Och jag hyllar dig för din styrka att ta dig ur ditt missbruk!

Ta hand om dig! :)

Micke sa...

Oj då!!! Vilken snygg uppdatering av sidan!!! :-D
sv:
Helgen var MYCKET bra och veckan kommer att bli mycket bra den med!!! :-)

Veiken sa...

Vi, både små och stora har tappat respekten för pengars värde! Vi har det så bra att vi inte alltid behöver panta burkar utan slänger dom istället. Vad kostar plast påsarna som vi släpar hem mat i? Ett års slit och släp blir rätt mycket pengar!
Barnen gör bara som vi gör, fast det då handlar om pennor på golvet i skolan!
Jag har sett barn tigga pennor i Kenya för att kunna skriva i sin skola! Vi tömde alla pennor vi hade i en påse och gav till grabben! Den var långt ut på savannen! Våra barn borde se detta och hur glada barnen ändå är där! :)