lördag 23 maj 2015

En lördagsmorgon i Maj.

Fick bli en kaffe i morse när jag återuppstod från de döda vid niotiden...kaffet puttrade redan i köket...frugan uppfyllde sina plikter...ja...hon var nere i tvättstugan alltså.
Är själv inte så betrodd med nämnda hushållssyssla efter krympning av klädesplagg för många år sedan, hon är långsint min fru ;) (Tack gode gud för det)

En kaffe då..jo..har blivit två koppar till sen dess och här sitter man i matsalen med sin laptop, rullar cigaretter och lyssnar på musik.
Det var en tuff vecka på "kneget"....huvudet som innehåller två hjärnhalvor vilka under normala omständigheter ska samarbeta har kopplat isär sig.
Med andra ord...huvudet känns som en schweizerost full av hål och mellanrum, känns att det närmar sig sommarlov för ungjävlarna, de är helt hopplösa...konflikterna avlöser varandra...ungar sitter med rektorerna som får lösa deras konflikter...en har fått stryk av annan elev...en har fått en penna kastad i huvudet av annan elev...några andra har kallat en elev för hora...föräldrar har ringts in på skolan av förtvivlade barn...och där står Guldkryckan mitt i allt och undrar om inte arbetsdagen kan ta slut nån gång.

Men den 11 Juni sticker ungarna på sitt sommarlov...vad ska Guldkryckan göra de tre veckorna utan barn innan semestern då?
Jo..lite eget som ska fixas inför nästa termin..lite annat som ska fixas...hjälpa "vaktmästaren"...ja..det heter "lokalansvarig" numera men jag är för gammal för att lära mig nåt nytt.
Ska även hjälpa bibliotekarien några dagar med att leta böcker som saknas och ta bort dem ur datasystemet om de inte finns att hitta.

Bokbål?

Jo..en del böcker kanske jag rensar ut ur systemet och eldar upp...man vet aldrig ;)
På återseende och trevlig helg på er.

6 kommentarer:

Rantamor sa...

Oj det låter nog som att både elever och personal borde få semester.
Här i Umeå har skolpersonal börjat självsanera varann redan inför lovet.
Hemska saker som händer, tur att denna lärare inte avreagerade sig i skolan bland elever.
Rektorn ligger fortfarande nedsövd efter att fått huvudet klyvd med yxa.

Hoppas nu att du får en trevlig helg, och hjälp nu frugan med tvätten...
det är ju ändå hänrykningens tid !!

Tjingelingen här ska bakas sesamknäckebröd. Rantamor.

BP sa...

Tycker väldigt synd om dig! Att jobba med ungar är ingen lek. Det är inget jobb heller. Det är ett kall. Hur orkar ni???? Inga pengar i världen räcker för att kompensera vad ni gör! Själv skulle jag inte orka mera än fem minuter...

Vad gäller tvätt så är det samma här, efter olika missöden;-) Helt okej, jag slipper ju vika plaggen, vilket tar betydligt längre tid än stoppa in tvätten i maskinen;-)

Ha en bra och solig helg nu!

znogge sa...

Så det heter lokalansvarig numera? Tja, det mesta förändras men arbetsuppgifterna är ändå de samma. Men det är kanske viktigt ändå?

Även på vår skola känns det att sommarlovet börjar bli behövligt för såväl stora som små.

Glad Pingst!

Junitjej sa...

Svar: Permanent kallas det om hon ska ha lockar.

Lotta sa...

Det suger att jobba med bråkiga barn men som tur är så ger de så mycket också. Förhoppningsvis så slåss inte alla ungarna samtidigt utan att det finns några som håller humöret uppe på dig.

Önskar dig en fantastisk skön och vilsam söndag!

:-)

Kenneth Rothvoss sa...

ja de ändrar namn på allt o vad bra att du snart får semester då :)