fredag 5 juni 2015

Man får ju gjort en del....

när man kommer iväg ett par timmar tidigare från jobbet om man säger så om än med lite papper att fixa iordning under helgen.
Golvet håller på att torka i skrivande stund efter en rejäl sväng med skuranordningen försedd med fiberduk eller vad det nu är för något.
På utsidan har nån fått fnatt och spelar nån flöjtgrej på högsta volym genom sina högtalare i bilen, folk dansar runt bilen, bröllop?
Ingen aning.....men hur det än är med det så är det Fredag.

Det där med kyrkan då i förra inlägget...jo...vill man jobba ideellt med hemlösa så finns det ingen annan väg att gå egentligen...eller det finns det väl förstås men för mig när det begav sig 2006 så var det enda vägen.
Stadsmissionen var jag på först...lite kyrkliga av sig är de ju....men där fick jag bara stå i en second hand affär och "dona"...inget fel med det men jag ville mera.
Jag förstod deras osäkerhet då jag inte hade så många år som drogfri då...det var för nära tyckte de...och i efterhand instämmer jag i deras bedömning.
Men jag gjorde det iallafall i annans regi och så fick det bli.


Idag jobbar jag inte så mycket ideellt...sitter i en valberedning på en förening..."thats it"...jag har inte tid med mera...orkar inte helt enkelt..man måste ju ha ett liv också...och man måste jobba för att få brödet på bordet.
Har nog bästa jobbet egentligen även om ungjävlarna kan få mig att bli lite trött...idag fick jag en kram av en som skulle sluta skolan...det är värt en hel del för mig.

Må ungjävlarna gå ut i livet och ha det bra...det är min högsta önskan här i livet.

Men nu...en kaffe och ett litet glas med nåt gott...på återseende och ha det bra allihopa.9 kommentarer:

znogge sa...

Även här fick golvet sig en översyn! Kändes akut för vi har legat lite på latsidan ;-) Inget kul men när det är klart känns det gott :-)

Trevlig kväll!

BP sa...

Var precis som du och Znogge inne på golvrengörng idag, men nöjde mig med en rundtur med dammsugaren. För just nu kommer ju den där gula geggan från alla blommor in överallt i lägenheten. Över om några dagar. Så skurningen får bli nästa vecka, annars måste man ju göra det två gånger - onödigt.

Kul med en uppskattande kram av en av dina elever. Det värmer ju och bevisar hur omtyckt du är.

Det är ju långhelg och fotbolls VM för damer börjar imorgon - så jag gör som du - njuter:-)

Gubben sa...

Här blir det lugn helg samtidigt så blir det att se på fotbollen om man orkar.

Eva Trillian sa...

Nu är det ju som så - även om du trott annorlunda - att vi anar att du är gott uppskattad av "ungjävlarna" och att ni faktiskt trivs ihop ;) Den tuffa ytan är nog just bara det ;) ett gott hjärta lyser alltid igenom!
Hurra för vuxna, som du, som finns där för ungdomarna!
Önskar dig en fin nationaldag!

annika sa...

Det är inte alla dagar man riktigt tror på att man gör nytta...men så kommer det en liten kram eller teckning...

Kenneth Rothvoss sa...

ja ibland kan man bli förvånad över att vissa ändå påverkas av vad vi gör o säger även där vi inte tror att de gör det

Veiken sa...

Här är det också dags för golvtvätt, men just nu väntar jag några dagar!
Kramar kan vara det mest fantastiska sätt att bli på gott humör och rörd ända in i hjärteroten! :)

kalebass sa...

Ja, den där kramen är väl nåt av det bästa man kan få.
Det känns som de där golven bara blir större o större för var gång. Inte den roligaste sysselsättningen. Beror väl på att man samlar på sig mer o mer skit, som sedan står i vägen... Skönt koppla av med damfotbollen !

Andra året i Hjo sa...

Må ungjävlarna gå ut i livet och ha det bra... Så tycker jag också, plus att de får lära sig något innan förstås. I skolan menar jag. Verkar ju lite si och så med det. Bra om man vet vart Hjo ligger, så att man inte hamnar i Hjoggböle om man ska bege sig hit. Långsökt? Jo, jag vet.