tisdag 21 juli 2015

Tisdagslunch.

En lunch med Lennart blev det idag...mycket avhandlades under denna lunch verbalt men av vikt för rikets säkerhet håller jag det för mig själv ;)

Källarkrogen var vi på...har aldrig varit där och en källare var det verkligen..med en uteservering.
Var för kallt att sitta därute tyckte vi så vi ramlade ner under jord istället.
Ett helt ok ställe med trevlig personal.
Dit får man ju gå fler gånger. :)

Där utanför restaurangen stod den som den gjort sen 1936...dit flyttades den efter att först ha stått på annat ställe där den restes 1904 och invigdes av Oscar II.
Kopparmärra...eller "Karl IX:s ryttarstaty" som den egentligen hette från början är väl en av våra mest populära samlingspunkter i stan för många..centralt och bra.

Finns mycket att se i stan...guidade turer här och där...ska nog ta och kolla upp det lite...spännande saker finns att se och undersöka.
Så får det bli.

Nu återgår jag till mina nyinköpta böcker...se det som ett boktips från mig....spännande det också om man har intresse för säkerhetstjänster och deras förehavanden.
Ha de fint därute. :)

6 kommentarer:

BP sa...

Låter inte alls dumt - restaurangen alltså. Eloge att den har öppet under sommaren och bjuder på en lunchmeny. De flesta restauranger här har stängt nu, å de som har öppet bjuder endast på à la carte menyn till högre pris.

Kul med dina länkar och info om statyn. Det är faktiskt inte så dumt att leka turist på sin egen hemmaplan. Kan rekommendera det!

Utgår ifrån att ni hade roligt under dejten - du och Lennart.

Å du som är intresserad av spionböcker borde ju älska John Le Carré eller!?

PS. Vädret hos dig är lika piss som hos oss... DS.

Lennart sa...

Det var som jag misstänkte, tegelvalvet och muren är gammalt och äkta. Ibland har jag funderat att sätta upp en fondvägg med tegel. Men jag vet inte, kanske tröttnar på det efter ett tag.
Härlig lunch vi hade, får vi göra om.
Vi hörs och ses!

znogge sa...

Låter som en intressant och trevlig lunch minst sagt ;-)

Hoppas tisdagskvällen håller samma klass!

Eva Trillian sa...

Trevligt med trevliga luncher - speciellt om man kan lösa några av världsproblemen samtidigt :) och det tackar vi andra er för!

Lotta sa...

Luncha är ju aldrig fel och är sedan maten god och personalen trevlig så kan det ju knappast inte bli bättre :-)
Hoppas du får sova lite också, eller blev det sträckläsning av dina böcker :-)

Ha en finfin torsdag!

Jag ska sova bort den :-)

Veiken sa...

Vi är ett litet tantgäng som lunchar ute ibland och Källarkrogen har fått några besök av oss. Det ligger centralt och är bra! :) Ha det gott i blåsvädret!