lördag 12 mars 2016

Lördagsreflektion.

Jo....en välstädad lägenhet bor man ju i numera.....dammsugaren är superb.....skurmaskinen jag köpte sen var väl inte lika bra...men rent blev det trots allt.
Maskinerna kan ses som "komplement" till städningen....iallafall skurmaskinen.

Min ljuva stämma är fortfarande på rymmen....stämbanden är som de är....ont i halsen har jag också....penicillinet jag prackades på av farbror doktorn var skit.....så det är bara att härda ut....nån gång ska det väl gå över.

Veckan var superb, om man bortser från min röst då, Mån och Tis var studiedagar, gjorde några papper på måndagen, sen blev det inte så mycket mer, men kaffe är ju ett bra tidsfördriv ;)
Men det är tufft när det är full rulle på alla ungarna, på tre år har vi avverkat 5-6 st lärare bara i årskursen jag befinner mig i, tre for rakt in i det beryktade vägghelvetet, vikarierna vägrade stanna kvar, ja, de ville helt enkelt inte, skolan är stentuff.
Men nu verkar vi ha nåt bra på gång, ja, det fungerar just nu...............någorlunda.....vi kämpar på.

Folk som beklagar sig över skolan och hur dåligt det går för svensk skola borde kanske praktisera på en skola som min....så kanske de lär sig något.
Samhället har hårdnat...så även miljön i skolan.


Förresten............hur tänkte de här?

Så kan det gå när man köper soffa utan att kolla måtten på balkongen antar jag ;)


På återseende gott folk.8 kommentarer:

kalebass sa...

Dagens skola. Nej, det kan inte vara lätt. Attityder och jargonger som går ut på att allt är skit. Att det bara är en reaktion på auktoriteter tror jag inte på. Snarare en brist på just detta, att någon styrde upp tillvaron, från början! Ha en riktigt god avslutning på helgen.

Gubben sa...

Bra idé att låta folk praktisera på våra skolor. Tror många föräldrar skulle ändra attityd gällande skolan.

BP sa...

Har ju alltid tyckt att det är ett dåligt betalt kall att vara lärare. Å din skola verkar ju vara "speciell" om man säger så. Å din bästis slängde ju till och med in handduken för gott.

Det är inte ett dugg roligt faktiskt och jag beundrar dig att du är kvr och kämpar, men du är ju lyckligt lottad att inte bära huvudansvaret om man säger så;-)

Hoppas bara att du snart kan prata igen... eller inte-)

BP sa...

Hahahaha! Glömde ju kommentera bilden med soffan:-))))))))))))))))

Mia sa...

Den soffan verkar inte vara till någon större glädje, inte i det läge den befinner sig på din bild. Kanske mer till bekymmer än glädje!

Ja, tuff skolmiljö du verkar vara i.

Eva Trillian sa...

Skolvärlden, liksom omsorg och äldrevård är väl de sektorer där det ska sparas in så mycket pengar som möjligt ... av någon outgrundlig anledning. Det är så man blir förbannad!
Visst har samhället hårdnat, och skolan med den ... man blir ju som man umgås? Och när ingen verkar bry sig - ja då finns heller ingen respekt kvar ... ond cirkel det där.Undrar när det vänder? För det måste man ju hoppas att det gör?
Önskar dig en skön söndag! Krya på dig!

annika sa...

Skurmaskin?! Sveper den runt själv med moppen?
Skolan ja, det känns som om all fostran ska ske där och på förskolan...föräldraansvaret inskränker sig till att komma sättandes och känna sig "kränkta" å sina ättleäggs vägnar...Nä, men nästan.
Hoppas du får tillbaka rösten så du kan göra din stämma hörd i korridorerna!

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var en bra fångad bild! Är soffan på väg in, eller ut?