lördag 5 november 2016

Spårvagnen.....

som ställdes in pga underhåll..........en hel vecka.

Jo...det är sant hur otroligt det än kan verka....de gör så ibland här i GBG vid sommarlov för skolan och som denna veckan under det som numera kallas "läslov".

Spårvagnen går halvvägs till stan innan den vänder och man får ta ersättningsbussar resten av vägen vilket tar en oändlig tid under ganska tuffa förhållanden för resenärerna.
Som i måndags när undertecknad ovetande om detta underhåll beslöt åka ner till stan.....bara att gilla läget och behålla sitt lugn vilket många andra inte lyckades med...ok jag var ju chockad förstås och då kommer reaktionen senare....blev en lugnande "grogg" vid hemkomst ;)

Men hur som helst...beslöt ta en annan buss hem där i måndags som går hela vägen utan byten....kruxet var att alla andra kommit på samma ide. :(
Ja...vi är smarta och förutseende här i GBG....så lilla jag har efter den turen inte åkt ner till stan mera denna veckan...jo..en gång....tog Taxi dit och hem..."orka" liksom.

Men man ska ju inte gnälla...får vara tacksam för det lilla....antar jag.


Det är väl så man ska vara egentligen, knyta näven i fickan och le lite ansträngt och vara förutseende nog att räkna ut hur dyrt det blir om man sparkar sönder papperskorgen vid hållplatsen...så ska det nog vara.

Gilla läget....det är grejen det.

Japp :)

7 kommentarer:

Kenneth sa...

Ja mitt motto är eller försöker iallafall, kan du inte göra något åt saken så slösa ej negativ energi på det :)

Eva Trillian sa...

Känner igen det här med att knyta näven i fickan - men jag blir sämre och sämre på det, och det är jag rätt stolt över. Jag håller nog på att bli en sådan där tant som hörs och syns med sina åsikter - skrämmande men sant - för om vi aldrig vädrar vår ilska finns det ju ingen anledning för någon att förbättra något heller.
Men ibland gör jag precis som du (och ibland gr du säkerligen som jag ;)) ... för orka, liksom!
Önskar dig en fin Allhelgonahelg! Vi tänder ljus och minns - och skålar för de vi saknar!

BP sa...

Hahaha! Det roliga är att jag läste ditt inlägg när vi satt på ett strandat pendeltåg i 20 minuter idag (obehöriga på spåret var det visst). Undrar om det var en tillfällighet;-)

Vi har ju också spårvagnar, fast här heter dom t ex tvärbanan och Nockebybanan. Där gör dom också underhåll och använder ersättningsbussar. Värdelöst.

Saker som jag inte kan påverka tar jag med. Bara jag sitter på en stol på en buss/ett tåg och kan läsa bloggar eller tidningar så bryr jag mig inte. Värre är det att stå och vänta på transport och frysa häcken av sig, vilket jag iofs inte heller kan påverka, men då kan jag ilskna till, men jag låter det aldrig gå ut över föraren. Det är ju inte hennes/hans fel...

Ejris sa...

har inte åkt kollektivt sen jag tog körkort...tror ajg..jo kanske när bilen ska servas i grannstaden..undviker busse. vi har inget annat o välja på ska man nånstans måste man byta bussar o knasa ...lättare o köra till punkt B direkt =)

Hemliga Helga sa...

Sällan jag åker kollektivt, går så sällan när man bor i Norrland.
Men märker av irritationen direkt om de inte går som de ska när man t ex är i Stockholm, eller om man missar en tunnelbana och måste vänta tio minuter. Hemma här får man vänta en två timmar på nästa buss ;)

Ha en trevlig helg!

annika sa...

Jag försöker att åka buss emellanåt, framför allt på vinterhalvåret. Men ibland hinner jag inte - jag är inte alltid så snabb på morgon...
Vi har inga spårvagnar i min stad men hyfsat fungerande lokalbuss-system. Å det är framför allt från lördag em till måndag morgon som man kan reta sig - då går de lite för sällan.
Ha det gott, hoppas du inte drack ur hela flaskan så du har nåt kvar till denna helg! :)
BP sa...

Svar: Det är verkligen dags för ett inlägg från din sida. Å eftersom du har "action" i ditt bostadsområe inklusive helikoptrar så borde det ju finnas massvis med bloggfoder hos dig som bara väntar på att publiceras:-)