lördag 4 maj 2019

Helg igen.

Jovisst, tiden går och nu är det väl nedräkning mot semestertider igen, ska bli gott.
Men först får vi ju avverka alla dessa dagar som återstår av mitt läsår på kneget.
Det sägs att det som inte görs innan påsklovet på en skola, det blir inte gjort alls, ligger nog lite i det.
Det är en massa grejer som händer på en skola efter påsken, betyg ska sättas och en himla massa möten ska avverkas både med elever och föräldrar.
En vecka kallas "elevens val" där massa aktiviteter ska utföras, vika papperssvalor, programmering....fotboll kanske...ja det kan väl vara vad som helst...tiden efter påsk kan väl helt kort kallas: "Knyta ihop säcken".

Men det viktigaste av allt, fotbollsmatchen mellan lärare och årets nior.
Förra året spöade vi dem rejält, ja inte jag förstås, men jag hejade på iallafall, vi satsar på samma resultat i år, nu ska de få stryk ;)


Vi blir av med några av våra elever och andra tillkommer, är ju en 7-9 jag är del av, mycket planering återstår för nästa läsår, vi har lärt oss av detta första läsår och får till det lite bättre nästa.
Ska bli spännande, fast jag kommer sakna våra nior.

Men nu ska jag avnjuta resten av denna helg...ha det bäst.


2 kommentarer:

BP sa...

Snacka om att tiden springer iväg. Det var väl inte så länge sedan du hade semesterplaner... ett år går fort.
Medan eleverna tar det lugnt vid det här laget har ni lärare skolårets stressigaste period. Men det ordnar sig ju alltid, och efter det får du och dina kollegor vara lediga i två månader eller så. Det är ni som jobbar med ungarna sååååå värda.

Är aningen överraskad att ni lärare spöade niorna ifjol - helt otippat måste jag säga. 17-åringar brukar ju i regel ha aningen bättre kondis än medelålders lärare. Men kanske är era lärare mycket unga;-) Å varför ställer du dig inte i mål;-)

Önskar dig en trevlig fortsättning av helgen med förhoppningsvis varmare väder än just idag. Men aprilväder i maj är ju inte ovanligt direkt, fast man klagar ändå varje år;-)

Znogge sa...

Eleverna kommer och går medan personalen består ;-) Vissa kullar saknar man mer än andra!

Ha en härlig söndag!