lördag 17 augusti 2019

Första veckan avklarad och svar på eran fråga längst ner.

Och det gick ju bra kan man väl säga...börjar nästan känna mig taggad inför tisdagens skolstart...men bara nästan ;)
(Knackar i köksbordet tre gånger och slänger saltkaret över axeln)
Nåja...tror det kommer bli bra iallafall och det är ju inte dåligt för att vara mig.

En liten tur i mitt område hemma då?
På torget har vi ju kolonilotter då...slår mig just att jag nog skrivit om det förut...minns inte riktigt...men hur som helst så är väl detta "själen" av vårt torg...en del politiker ville ta bort det för att istället ha ett "kulturhus" där...men de ska nu bygga detta kulturhus på ett annat torg några hundra meter bort.
Vi vill väl gärna ha kvar detta på vårt torg.

Där borta har vi den lokala pizzerian som funnits sen innan jag flyttade hit 2004...lite ombyggd är den ju sen dess...mer plats och snyggare i största allmänhet...undrar så hur konkurrensen från "Onlinepizza" påverkat verksamheten där?
Säga vad man vill...det är gött att få levererat till sitt hem ;)
De obligatoriska duvorna utanför "Miniprice" som vår affär heter...skitiga saker de där som ett tag "bodde" på vår balkong innan vi satte upp en skyddsanordning för att slippa dem...fast fina är de ju trots allt.


Angående mitt förra inlägg då....

Konsekvenserna för att säga de där orden då som ni undrade över....jo...besök hos rektorn med föräldrarna varje Fredag...tippar på att en del kommer att få "stamgästkort" för detta ändamål ;)

Men nu...ha en skön helg allihopa...på återseende.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Kul att se hur du har det i ditt område. Kulturhus i all ära men jag gillar att kolonilotterna fick vara kvar. En pizzeria i närheten är inte fel ;-)

Ha en bra lördag!

Susjos sa...

Bra att kolonilotterna får vara kvar, man behöver grönska i betongen! Å en pizzeria hör ju till ;-D
Duvor kan man vara utan...minns hur hiskeligt många de fanns av dessa fåglar på Markusplatsen i Venedig! Ser att ni har en hel del också!

Jadu, det var inte en lätt vecka det här, det värsta jag varit med om , att få låta Maja "tassa vidare", så smärtfullt, men tyvärr behövligt....
skönt var att kunna åka bort igår!
Ha en fortsatt skön helg!

BP sa...

Bra att ni slapp ett kulturhus på ert torg. Mycket roligare med odlingslotter som varje förening med lite självaktning nu har anlagt. Antar att alla som bor i området kan tar för sig av kryddor med mera. Så är det i alla fall här.

Duvor och måsar är en sanitär olägenhet enligt mig. De skiter bara ned överallt, bland annat på vårt balkongräcke. Så himla äckligt. Borde köpa en plastuggla som många skaffat. Det sägs att duvor och måsar är rädda för ugglor...

Otur för rektorn att ha "straffmötet" just på en fredag. Hade ju valt en måndag istället, för på fredagar vill man ju gå hem tidigt, eller!? Men självklart hoppas jag att samtalen gör nytta och språkbruket blir bättre.

Mia sa...

Duvor är "ena rackare" på att skita ned, men visst, att titta på dem på avstånd,ja, det duger de till.

Onlinepizza, vi "gamla människor", vi går ut och köper! :-)

Det här med ert arbete med språkbruket, det får du allt återkomma till. Kanske blir det litet av en tävling om vem som får gå till rektorn flest gånger - i värsta fall. Men rektorrn må inte göra det till trevliga mysstunder,,,

Ama de casa sa...

Trevligt med grönska på torget om du frågar mig :-)

Jag har nog aldrig ringt eller "nätat" hem mat en enda gång. Take away och doggybag tar jag däremot ganska ofta :-)

Okej. En bra bestraffning som kommer att hålla rektorn sysselsatt och ni slipper ryggvärk när ni ska bita dom alla i hälsenan :-D (Sen tror jag inte att det smakar så gott heller ;-) ).

Ha en braig söndag!

Jennifer sa...

Min grabb börjar skolan imorgon och sjukt taggad då det är åk 7 och ny skola som gäller för honom :D

Veiken sa...

Hurra för kolonilotter! Bättre än kulturhus enligt mig. Odling är väl för hela fridens namn också kultur på många sätt!
Jag läste ditt förra inlägg och gillade det jag läste. Ramar och kramar är bra det se.... får se hur det går med språkbruket. Lite förbättring blir det säkert - på sikt i alla fall. Bra att sätta ner foten redan från start! Ha det fint och hoppas du överlever tisdag!