fredag 9 augusti 2019

Fredag igen.

Sitter och njuter av min sista lediga Fredag...råkade dock öppna upp min jobbmejl i början av veckan..som man ju inte ska göra på sin ledighet...jag lär mig aldrig, kontrollfreak som jag nog är.

Det blir inte som planerat...kommer att få starta underbemannat inom vår grupp...pengar saknades för en anställning till...så nu ska vi "slå våra kloka huvuden ihop" och försöka lösa detta tills skolan får råd med behövd personal.
Men...så är det..bara att bita ihop och hoppas frugan kommer kunna hjälpa mig trycka på "nerknappen" i hissen på Måndag morgon...svårt att nå upp när man ligger i fosterställning på golvet ;)


En gammal bild från skolans korridorer, lite dystert nästan, ser bättre ut idag men detta speglar väl min sinnesstämning lite bättre.

Men helg är det ju nu då...all städning av boendet avklarat...bara att hänga med och fokusera på trevligheter istället för städning.
Hamburgare ska undertecknad ge sig på att tillverka till kvällsmat lite senare, alla ingredienser finns hemma inkl dressing och andra tillbehör...ska bli gott.

Tillönskar er en skön helg....ha det bäst.

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Låter inte som den bästa av starter, men jag är övertygad om att du och dina kollegor kommer att greja ut det. Tyvärr, nästan, eftersom då ser skolan att det inte "behövs" nån fler...
Du får ta med dig nån käpp så du når ner-knappen när det är så dags ;-)

Ha nu en härlig fredagskväll och njut av goda hammisar - ännu är det lååångt till måndag.

Znogge sa...

Jag öppnade också min jobbmail och det ångrar jag men även jag ville ha koll. Dumt nog får man väl säga ;-)

Njut nu av fredagen!

Mia sa...

Jobb-mailen bör man nog vara oöppnad när man har semester. Men du är helt säkert i gott sällskap Jag minns faktiskt inte hur jag gjorde när jag var t.v-anställd, vet dock att min inställning var stenhård att har jag semester så litar jag på mina kolleger. Punkt slut. :-)

Tuffa besked, du får bita ihop och göra det bästa av det. Mer går ju inte, men visst är det en trist start på en termin. Ha en trevlig helg nu innan allt drar igång igen. :-)

BP sa...

Att läsa jobbmejl under semestern är faktiskt ingen dum idé alls. Personligen brukade jag bli himla stressad när jag såg en massa mejl i inkorgen första arbetsdagen. Då är det bättre att läsa korrespondensen en vecka innan man måste gå till arbetet igen.

Å som alltid: skol- och äldrevård prioriteras inte i Sverige idag. Sorgligt faktiskt. Njut nu av din sista helg som semesterfirare. Å sedan är det ju snart höstlov också;-)

Ditte sa...

Tyvärr är ju skolans värld numer känd för under och underbemanning. Och visst finns pengar. Frågan är bara hur de beslutande väljer att använda dem. Och jag tycker skola, äldreomsorg och sjukvård ska prioriteras.
Men nu är det fredag så så ta det lugnt och njut av helgen. Du är ledig. Stäng genast mailen. Eller debitera övertid.
Önskar dig en fin helg.

Susjos sa...

Trist med personalbrist, jag vet ju precis vad det innebär!
Som tur är så kan jag inte läsa jobbmailen hemifrån, så jag får fint vänta till jag börjar jobba igen, hurra! Har en hel vecka till att njuta av ledigheten. Och du har i alla fall en helg kvar,men jag förstår din ångest!
Hoppas hamburgarna blev goda!
Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Underbemannat och pengar som saknas... varför låter det allt för bekant...
När ska människosläktet lära sig.
Känner även igen det där med att kolla mejl och sedan plötsligt inse att jag jobbar lite igen, en lördag, en söndag :-)

Eva Trillian sa...

Ajabaja - inte läsa jobbmejl på semestern!