måndag 19 augusti 2019

Imorgon är det dags.

Sista förberedelserna då idag...imorgon kommer ungarna.
Har träffat en del av dem redan på torget och de ser ju utvilade ut efter två månaders ledighet...fattas bara ;)


Simprov ska alla ha denna veckan också...om man inte får godkänt i det så får man inte godkänt inom ämnet Idrott...simskola har vi på lov bla...även som sista ämne för dagen nån dag i veckan vid behov och behovet finns...många som inte kan simma.
I ett land med mycket vatten runt omkring så är simkunnighet nödvändigt...frågan är dock om man verkligen ska sätta åt ungarna så hårt med ett icke godkänt betyg i Idrott för att de inte lärt sig simma?
Vad tycker ni?
Själv ser jag ju nödvändigheten av simkunskap och ja...jag tycker nog det är rätt på många sätt att göra så...det kan ju rädda någons liv.

Vad är då mina uppgifter undrade Bp?

Att finnas till hands och stötta både elever och lärare i både klassrum och utanför klassrum.
Studiemässigt och socialt...och se till att ungarna tar sig till lektionerna i tid.
Social stöttning är en stor del av min uppgift...fast egentligen "hänger" man bara med ungarna och snackar...lyssnar...svårare än så är det väl inte.

Nåja...dags för vila...och en påse ostbågar ;)

Vi ses.





6 kommentarer:

Mia sa...

Svårare än så är det inte, skriver du, men väl så viktigt lägger jag till då.

Jag hoppas att din närvaro också kanske förhindrar en del mobbning, för det är vanligare än man tror. Ungarna har skolplikt och då bör de kunna vistas där utan att bli trakasserade är min uppfattning.

Ha det gott och lycka till med resten av terminen! :-)

BP sa...

Här var det dags redan nu, åtminstone på Täby Enskilda Gymnasium, där eleverna verkade ha haft friluftsdag med orienteringskartor. Lagom start tycker jag.
När jag gick i skolan hade vi simning en timme i veckan, och den ingick i idrottsbetyget. Att kräva att eleverna går i simskola "på sin fritid" tycker jag är lite taskigt, speciellt då det räknas för betyget i idrott. Det är lite fel. Då tycker jag att det var bättre som vi gjorde i skolan.

Kul att du skriver vad dina arbetsuppgifter är. Just det, att någon bara "hänger" med ungarna, någon som du som inger respekt och vet vad du talar om är minst lika viktigt som att lära sig matte och engelska om du frågar mig. Ungarna kunde inte fått en bättre lärare än du om du frågar mig. Hur gammal är ungarna förresten?

Önskar dig en riktigt bra första arbetsdag.

Susjos sa...

Såå viktigt med många vuxna i skolans värld, du är guld värd, därför din blogg heter "guldkryckan" såklart ;-)

Att kunna simma är viktigt. Läste om de två tonårstjejerna från Frankrike (17 och 20 år gamla)som drunknade i en swimmingpool på Rhodos i somras, efter att en försökte rädda den andra...badvakten hade gått för dagen, och ingen av dessa tjejer kunde simma! De var på semester med sina föräldrar och två yngre syskon.

Vi var några i klassen som inte kunde simma när jag gick i 2:an eller 3:an, , vi fick åka buss till simhallen under skoltid ,och lära oss simma. Så borde det fortfarande vara, att få lära sig simma under skoltid. Alla har inte råd att sätta sina barn i simskola för ganska dyra pengar.
Men att inte få godkänt i idrott för att man inte kan simma? jösses, har det gått så långt?
Ha en bra tisdag nu!

Ditte sa...

Du har ett viktigt jobb! Verkligen! Men jag kan ju tycka att få förmånen att gå i skolan inte skulle tarva någon som knuffar på en till lektionerna. Tämligen svenskt! Men jag vet ju att du verkligen behövs och att dessa "telningar" också behöver dig. Du gör stor nytta.
Vad gäller simning så är det ju viktigt och kanske vore det dags att redan i klass 2 testa ungars simkunnighet och sätta de som inte kan i simskola. Ser att även BP är inne på mina tankar. Men viktigt är ju att även de äldre lär sig simma. In
te minst eftersom Sverige har en stor del vatten och sjöar- Och det är ju ingen tävlingssimning som innefattas av kunskapskraven.
Önskar dig lycka till med ditt viktiga jobb.

Susanne sa...

Jag tycker att du har det viktigaste jobbet på skolan utan er skulle hela skolverksamheten rasa ihop. Jag tycker att det är jätteviktigt att kunna simma men tycker väl kanske inte att det har med idrottsbetygen att göra.

Ama de casa sa...

Hade en viktig kommentar på tungan (nåja, i fingrarna) men kom alldeles av mig där på slutet.
Du vet att det heter ostkrokar va? OstKROKAR!!! :-D

Ha det gott med dina krokar!
PS: Hemma i Spanien har vi börjat köpa ostrakor. Det blir lugnast så :-D