fredag 4 oktober 2019

Morgonpigg....

är väl ingenting man kan anklaga mig för att vara iallafall....men lik förbaskat vaknar jag allt som oftast en timme innan klockan ringer på vardagarna innan kneget.
Kalla det stress...kalla det egentidsbehov...kalla det obehag av att vakna av en väckarklocka...det sistnämnda hatar jag faktiskt så kanske det beror på det då ;)

Jag försov mig en gång 1994...kom försent med en timme...hela min avdelning stod stilla då ingen annan kunde starta upp eländet...den som hade kunskapen utöver mig var sjuk....sen dess har jag alltid två klockor igång...och frugans med som försiktighetsåtgärd.
Kan ju då även vara denna traumatiserande händelse som gör att jag vaknar en timme för tidigt varje morgon...man vet aldrig.
Kan också vara därför jag är allergisk mot folk som inte passar tider....jag får nog söka vård ;)


Min rökruta då...den privata på balkongen...det var väl för detta man valde denna lägenheten när vi flyttade hit för 15 år sedan.
Vi valde bort en lägenhet närmare stan då den totalt saknade utsikt....lite vackra vyer vill man väl gärna ha när man sitter vid frukostbordet med sin torra ostmacka och sitt kaffe eller på sin balkong?

Än så länge trivs vi här trots bilbränder och annat skumt som kan hända i omgivningarna...men vår gata är åtminstone en av de lugnaste.
Men sådant finns ju överallt i dessa tider, har inte längre något med området man bor i med att göra.

Men nån gång...ja...någon gång kanske flyttlasset går igen...(tittar in i väggen och inser hur mycket grejer vi har att bära isåfall)....nån gång med ett stort "kanske" får det bli ;)




6 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Jag har skräck för att försova mig. Börjar jag tidigt kan jag inte sova alls. Vaknar i bästa fall med 20-minutersintervaller men oftast med 5-10 minuter emellan. Ingen sömnkvalitet alls.

Utsikt är trevligt. Det ar jag inte. Men jag passar på att njuta när jag kommer mig upp på höga höjder.

Trevlig fredag!

BP sa...

Är en utpräglad kvällsmänniska, så jag har aldrig varit morgonpigg. En av fördelarna med att vara pensionär är ju att man slipper höra den irriterande väckarklockan, då man inte behöver ställa den nåt mer. Ja, förutom om man har ett flyg att passa då;-)

Nej, att flytta igen är nog inget alternativ för oss heller. Alltför många pryttlar. Dessutom trivs vi utmärkt här, precis som ni.

Ha en skön helg nu!

znogge sa...

Jag tycker det är en principsak att komma i tid så därför gör jag det. När det gäller att komma upp upp på morgonen så snoozar jag på tok för länge.

Vi går från och till i flyttankar men hittills har det stannat vid tankar.

Ha en härlig helg!

Ama de casa sa...

Jag är egentligen inte morgonpigg, men i morse (likt många andra gånger nyligt) var jag uppe före klockan sex och kollade in soluppgången. Men så blir det kanske när dom bjussar på extratimmar på dygnet vartefter vi reser längre och längre västerut :-)

Jag försov mig en gång i början på 80-talet. Vaknade av att chefen ringde på hemtelefonen och undrade var jag var. Klockan var kvart i sju och vi började sju... Hur tänkte han där? Helt rätt, faktiskt, för jag låg och trynade i sängen. Jösses vilken fart jag fick och hela den dan blev helt "sned". Hann liksom inte ikapp mentalt på hela dan (även om jobbet blev gjort precis som det skulle). Nej, att inte vara i tid är en fasa för min del :-)

Fin utsikt från din rökruta! :-)

Anonym sa...

Det där med att sova... Jag har haft problem med det sen tonåren. Tror det är giftstruman som spökar. Jag är en kvällsmänniska fast jag kan vara vaken två eller tre dygn utan problem. Vaknar alltid 5:56 varje morgon, vilket stör mig. Speciellt på helgerna. Två gånger har jag försovit mig och då har de ringt från jobbet. "Lennart, har det hänt dig något?" blev frågan. Fick ett erbjudande att byta min bostad till en etta i Bergsjöns centrum. Jag sa nej tack. Gillar den här sidan och Högsbo bättre.
Hälsningar
Lennart

Ditte sa...

Är nog inte morgonpigg direkt. Men om jag har en tid att passa blir det klockan som ställs. Och vet jag att jag ska upp så vaknar jag också oftast i mycket god tid. Vill inte vara sen.
Visst är det trevligt med lite utsikt. Jag tycker i alla fall det. Och detta med att flytta. Visst har vi tänkt tanken ibland. Men att lämna ett vinnande koncept som jag tycker vi har; Mitt på söder men men landet några 100 meter bort och dessutom bor vi på kajen.Nej, här är väldigt bra.
Ha det bra du också.