söndag 19 april 2020

Lite tomt på himmelen är det ju.

Nä, inga plan får ju landa i sverige och turistresor från sverige är ju inte aktuellt likaså.
En hel hög med privatflygplan där uppe i skyn istället, för resor inom landet då antar jag efter att ha kollat in deras oplanerade färdrutter, privat behöver man nämligen inte lägga in någon rutt för sin färd i förväg antar jag vilket "vanliga" flygplan med passagerare behöver.

Hur som helst, här sitter man igen vid sitt beryktade köksbord fullt av katter och annat av betydelse för mitt bloggande och allt man nu kan göra med en laptop.
Helt ärligt då, jag är uttråkad som det värsta, inte för att jag är känd för att ta långa promenader eller umgås med människor på ledig tid...men nu vågar man ju inte ens...fullt legitimt att vara osocial således men ärligt talat då, det är ju lite småtrist.
Tur man har katterna och frugan, för att inte tala om alla tv-serier jag har på DVD och mitt playstation.

Men imorgon är det åter till verkligheten, knega på och försöka undvika kontakt så mycket det går med ungar och kollegor, tvätta händerna så fort man öppnat en dörr...ja...ni förstår...det är många nya rutiner nu...länge leve handspriten ;)

Tillönskar er en fin avslutning på helgen, nu ska jag återgå till mitt playstation ;)

Vi ses.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Tänkte just på det när jag satt ute och åt lunch och såg två plan blänka till på lite olika hög höjd på väg söder ut över oss. Undrar vart de ska ta vägen? Man får hoppas att de har landningstillstånd....
Ha en skön söndag!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Klimatet har fått en skjuts framåt nu minsann! Det trots att kossorna fortfarande äter och fiser....dom som är ett sånt hot mot klimatet ;)
Ha en fin kväll Micke!

Znogge sa...

Ja, det är tomt i luften numera så miljön har väl fått sig ett uppsving om man ska se något positivt.

Dags igen i morgon ja. Suck...

Ha en god söndagskväll!

BP sa...

Jodå, det är tomt i luftrummet. Många av flygplanen flög över Täby inför landning på Arlanda. Har väl sett två stycken de senaste veckorna. Inga privatjets heller, men många polishelikoptrar som jagar biltjuvar. Ja inte vanliga tjuvar då, utan de som stjäl lyxbilar, vilket man gärna gör här i Täby.

Roligt att du säger det, att du är uttråkad alltså. Det är ju det som är grejen. Det är rent psykologiskt. Att inte vilja gå ut är en sak, men att inte få eller våga är en hel annan femma. Man gör i princip samma saker d´som man alltid gjort, men nu gör man dom "under tvång" så att säga. Förstår precis vad du menar.

Men imorgon släpps du ju ut i civilisationen igen. Du som är så tuff och inger respekt borde bära ett "kamouflerad" munskydd, typ snusnäsduk med "vattenavvisade" inre (plast, sängskydd eller likande) eller en balaklava. Du skulle bli en trendsättare för ungarna, jag lovar!

Ditte sa...

Ja, tämligen tomt i luftrummet är det. Men såg idag ett par plan föyga över oss som skulle till Bromma. Funderade över det jag läste igår om att kvinnor från Schweiz kommer till Malmö för att slå runt ordna hår och annat. Någon hade betalat 1800 euro för en biljett. Så jag funderar över vilka plan som landar i Malmö i dessa tider. Och kan nog förvånas över att Sverige släpper i folk.
Men undra kan man ju.
Vi är ju ute en hel del och jag är glad att vi kan vara ute och sedan minst lika bra att man kan välja.
Önskar dig en fin kväll och en bra jobbvecka.

Ama de casa sa...

Ja jösses vad tomt det var - kollade själv nu med flightradar och där brukar det ju vara knökfullt med gula flygplan. Spooky...

Visst är det bra att man åtminstone har varann i dessa tider, men oj vad jag saknar att få gå ut när jag vill. Nu har vi fått förlängd karantän till 9/5. Muntert...

Internet och TV är också en räddning. Och mat :-D

Hoppas det är bra på kneget!

http://www.veiken.se/ sa...

Ja, länge leve handspriten! trots det är det lite halvtråkigt att hålla sig borta från folk. Får man inte dricka vatten, blir man törstig. Får man, läs ska man, inte träffa folk vill man ju bara göra det! Det är en konstig värld vi lever i!

Susjos sa...

Visst är det tomt i flygrummet nu, var tvungen att fråga min man om inte privatplan måste ange sin flygrutt, han berättade då att om man flyger i "kontrollerat flygrum" (högre höjd) så måste man ange en flygrutt, men inte om man flyger i "okontrollerat luftrum" (lägre höjd), så nu vet vi det ;-)

Jag är lyckligt ledig nu efter jobbhelgen, men bara fram till onsdag.
Ha en bra start på veckan!

Herr Nilssons Fru sa...

Jo de har blivit som en ny livsstil. Kan också känna lite tristess emellanåt. Jag jobbar ju bara hemma, är ute en del, bor ju i skogen :) Men hellre de här än att ligga eller rent av dö i Corona. Man får hoppas de e över snart.

Vi bor ca 3 mil från flygplatsen så vi har en del Stockholms plan och militärplan. Men nu är de stilla. Helikoptrar ser jag nästan varje dag o ibland någon militärplan annars är de tyst o lugn i luften.

Hoppas de kändes bra att komma till jobbet igen.

Kramiz