lördag 22 augusti 2020

Kidzen tillbaka.

 Så var vi igång igen, visserligen bara torsdag och fredag som var skoldagar för kidzen, onsdag var väl mest att komma in i klassrummet, äta lite glass som levererades av glassbilen på skolgården enligt vår nu ett år gamla tradition. Upprop på skolgården och glass...bra kombination även om det väl inte "lyfte" i år pga en taskig ljudanläggning. Vederbörande ansvarig slutade ju ett tag innan semestern pga Covid 19 och en ny ansvarig har inte utsetts, det får man nog ta tag i till nästa gång vi har någonting på skolgården, det närmasta i framtiden är väl vår årliga julfest....vi får ta tag i det,

På måndag är väl allvaret igång på riktigt, covid-19 placeringar i klassrummen och grupprummen likt det är för oss vuxna på möten och annat. Men det blir ju lite knepigt om man ska stötta nån elev studiemässigt i skolbänken, jaja, det blir som det blir, kan vara svårt ibland att få till det 100%.

Men nu är det ju lördag, en skön dag har det varit hittills med lite vindar utanför fönstret som svalkar, undertecknad jublar ;) Hade ju aldrig tänkt beklaga mig över värme mer någonsin i mitt liv men det sprack, sorry alltså men jag ska försöka hålla det borta från bloggen så gott det går.

Där nere i underjorden vid hammarkullens spårvagnsstation  väntar jag gärna länge på vagnen, svalt som bara den, svalaste spårvagnshållplatsen i Göteborg, fint är det också på något vis.

Schemat blev ju klart i tisdags och onsdags...uppdaterade versioner båda två efter det första som kom i söndags kväll. Då får vi hoppas att detta håller, en och annan unge kommer väl få anpassat schema, en del ungar behöver det, så är det ju. Men nu ska jag ta och njuta av min ledighet, jag förtjänar det ;)


Ha det bäst.


5 kommentarer:

Znogge sa...

I klassrummen sitter vi som vanligt så dit har inte Covid-19 nått i vår kommun tydligen...

Skönt att schemat blev klart. Vårt uppdateras titt som tätt men så brukar det vara.

Ha det gott!

Ama de casa sa...

En skolinledning med glass låter ju som en perfekt tradition. Fast inte visste jag att det fanns tunnelbanor i Götet? ;-)

Hoppas att den "riktiga" skolstarten går bra den med.

Klart du förtjänar din ledighet! Ha det fortsatt gott :-)

BP sa...

Sådana skolinledningar med glass hade vi då aldrig när jag gick i plugget;-) Ett jättekul initiativ.
Det kommer att bli en utmaning de närmaste månaderna med alla "nyheter" som tillkommit på grund av Covid-19, men som vanligt lär det ordna sig.

Du som är i riskgrupp borde faktiskt sätta på dig munskydd, även om dess vara och icke vara är omdiskuterad.

Jo, varmt är det fortfarande, men från och med imorgon lär det ju bli svalare. Bra tajming för er som måste jobba.

Njut nu av en fortsatt bra helg!

Ditte sa...

Verkade vara en mjukstart för eleverna. Men kanske var det inte mjukglass som serverades...
Ja, detta med schema brukar ju ta sin tid. Men detta liksom annat sätter sig väl under veckan.
Ja detta med avstånd är ju inte lätt och absolut inte i ett klassrum. Kanske vore visir något att satsa på om man ska sitta nära eleverna.
Ja, lördag och helg så önskar dig en bra sådan.

Tänkte på bilden och Hammarkullens spårvagnsstation. Ser i alla fall svalt ut.

Herr Nilssons Fru sa...

Vilken trevlig tradition att få glass vid uppropet. Synd ljudet var dåligt men ungar hör rätt bra :) Glass är ett ord som hörs i nästan alla öron.
Skönt att vara igång igen kan jag tro. Det är i skolan som på jobbet efter semester, lite rörligt och mycket prat.
Vi diskuterade just här om dagen det här med att vi människor klagar på värmen på sommaren och kylan på vintern, så hur vill vi ha det :) nä som du försöker jag inte klaga alls utan göra något åt det. Ta ett dopp, sätta mig i jordkällan, göra som du gå ner i tunnelbanan funkar inte för de finns ju ingen här.
Kramiz