söndag 13 augusti 2023

Söndagsblogg innan återgång till tjänstgöring i skolans värld.

 Men visst var det en skön semester iallafall, sex veckor på soffan, vädret tillät ju knappt annat.
Men jag slapp gå till ett arbete iallafall, det betyder mycket det även om lite bättre väder hade varit önskvärt.

Guldkryckan tog plats vid spisen idag, med lite goda råd av fru guldkrycka och lite bistående rent praktiskt så blev resultatet en god kålpudding med lite lingon.
Smaskens.

Hur ska detta gå nu då?
Möte 13:00 imorgon angående ett par elever i våra klasser, då lär jag förhoppningsvis hinna se matchen på tisdag någonstans på skolan.
På Onsdag är det skarpt läge igen, kl 9:30 ska ungarna samlas på skolgården och sedan gå till sina klassrum.
Förmodar att glassbilen kommer även denna skolstart, lite av en tradition.

Om sanningen ska fram så hade jag gärna haft ytterligare sex veckors semester men allt kul och trevligt har ju ett slut, så även en semester.
Men sååå illa är det ju inte med mitt arbete, trivs ju med det jag gör trots allt.

Ha en fin kväll nu alla.

13 kommentarer:

Linköping sa...

Bra jobbat med kålpuddingen! Det är ju så gott!
Smart att ha glassbilen som "lockbete" vid skolstarten =)någon har tänkt till. Du hittar säkert en avskild plats på tisdag =)Ha nu en fin kväll, här skiner solen.

LillaSyster sa...

Linköping???? LillaSyster skulle det stå som avsändare i inlägget ovan =)

Åke sa...

Kålpudding icke att förakta :) Kämpa på nu imorgon Micke, det blir lika för mig... jag fick in en femte vecka och tur var väl det för nu har jag röjt till tomtgränsen i varje fall. Nu är det bara taket kvar att byta och bortforsling av björkris och kratta gården. Tjingeling!

BP sa...

Kålpuddig - MUMS!!! Har aldrig lagat den själv, men den finns hemlagad hos min lokala ICA. Så stort ELOGE att du lagar den själv.

Ja, fint väder hade du ju verkligen inte, men du var ju inte ensam, vilket i och för sig inte hjälper heller... Men allt har ju ett slut. Å snart är det höstlov, då är du kanske ledig igen.

Satsa på matchen på tisdag. Du kommer troligen få sällskap av en och annan kollega som kanske också vill titta på matchen. Håller tummarna.

Annars önskar jag dig en riktigt bra och kanske roligt start på höstterminen:-)

Guldkryckan sa...

😂😂✌️

Ditte sa...

Tänk, så fort tiden går. Redan dags för jobb. Hoppas det blir en mjukstart. Ja, vädret kunde ju varit bättre men å andra sidan är det ju som det är.
Så gott med kålpudding! Gjorde en för ett par veckor sedan så det är nog snart dags igen.
Hoppas innerligt att du kan se matchen. Ta in en tv i ett klassrum-
Hoppas du får till det.
Önskar dig en bra vecka.

Susjos sa...

Snyggt jobbat med kålpuddingen! Skönt att du kanske har sovmorgon i morgon, första dan efter semestern, eller? Ja, visst är semestern alldeles för kort tycker man ju, men lyckost dej som ju haft 6 veckor i alla fall!
Fint att du trivs med ditt jobb, kämpa på!
Ha en bra start på veckan!

Anna i Portugal sa...

Vad bra du är nöjd med din semester och att du laddat dina batterier ordentligt.

Znogge sa...

Visst är det lite vemodigt att semestern är slut men trivs man med sitt arbete så brukar det kännas helt okej ändå. Dessutom så kommer man snabbt in i rutinerna igen.

Önskar en bra måndag nu!

wiper sa...

Vad härligt att du hade hela 6 veckors semester. Kålpuddingen ser fantastisk ut så nu blev jag sugen på sån också ;) Ser att det är fullt upp på skolan så här i starten. Jag tycker att alla skall ha 6 veckor på sommaren och 6 veckor på vintern ;)

Härligt att du trivs på ditt arbete, sånt är viktigt när man tillbringar så mycket tid där.

Ha nu en skön början på veckan Micke

Lillan Kind sa...

Semestern går alltid så himla fort oavsett vilket väder man har. Jag brukar önska att sommaren kunde byta hastighet med november. Så kunde semestern vara hela juni, juli, august och gärna halva maj och september också - oavsett hur mycket man tycker om sitt jobb😆 Så gott med kålpudding!

Ingrid sa...

Kålpudding är väldigt gott och det gör jag då och då. Så praktiskt att göra en stor sats, skära i lagom stora bitar och lägga i frysen.
Hoppas att semestern varit bra och att det inte känns alltför tungt att gå tillbaka till skolan!
Kram, Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Oj, nu känns det som om den kålpudding skulle sitta bra snart. Lite mindre värme så...Lingon finns det inte här men kanske i någon affär trots allt.
Så är semestern till ände...oj, så tiden går. Förstår väl att den kunde ha varit dubbelt längre men snart är det jullov 😉
Du får ha det så bra tillsammans med din fru Guldkrycka!