lördag 6 juli 2024

En lördag under semesterledigheten...

känns ju nästan lika härligt som en vanlig lördag mellan arbete, fast bara nästan. 

Får bli en egengjord köttsoppa idag till huvudmåltid, hustrun hade ju köpt in en massa grönsaker som inte får förfaras, blir ju riktigt gott med ett par buljongtärningar i .
Ibland köper vi in lite för mycket ingredienser till olika måltider, blir att kämpa på med att inte behöva kassera det, så är det ju.
Hittade en gammal citron i kylskåpsdörren häromdagen, den låg gömd under något som vi inte använt på länge, krympt hade den, som bara den ju, nåja, en citron är väl inte hela världen, men ändå.
Kunde ju lagt den i groggen, fast jag har ingen sprit hemma, fel årstid för sprit, kunde ju lagt den i ölen..men...nja...nääää.!! 

Vädret då?
Äh, så länge jag inte får simhud mellan tårna pga allt regn så får man väl vara nöjd.
Bra inomhusväder således. ;)

Gammal bild i repris av vår älskade pysen som gick till andra sidan för så länge sedan, saknad av både oss tvåbenta och fyrbenta, om de nu har sådant minne förstås.

Ha nu en fin lördag alla.

9 kommentarer:

wiper sa...

Köttsoppar var det länge sen jag åt men nu blev jag sugen ;). Min man är bra på att göra soppor så vi får se.

Kul skrivet på slutet om simhud ;)

Vilken härlig bild på katten. Förstår att pysen är saknad dom är ju familjemedlemmar

Ha nu en skön lördag Micke

LillaSyster sa...

Pysen=)
Gott med soppa och med det här kyliga vädret passar det utmärkt med varm soppa, du skulle ju haft några av mina frallor jag bakade i veckan- åt faktiskt bara 3 själv, resten gav jag bort. Ska sätta en ny deg ikväll som får jäsa i kylskåpet under natten. Ha en bra eftermiddag!

Znogge sa...

Med tanke på matpriserna så är man inte road av att slänga något i onödan så då blir det perfekt med en soppa. Passar bra med tanke på vädret också.

Känner igen bilden på fine Pysen <3 Nog saknar man fyrbenta som inte finns med oss längre.

Ha en bra semesterlördag!

ibod11 - Ingrid sa...

Grytor och soppor är bra när man behöver rensa kylskåpet. Helst vill vi ju slippa slänga mat men det funkar inte alltid helt och hållet. Det är lätt att t ex en citron gömmer sig och hittas när den är grön. Då får bara acceptera att jaha, nu blev det så här. Citroner ska ju förresten vara bra att skrubba rent diverse saker med och det kanske funkar även när man inte längre vill äta den. Men det har jag aldrig provat själv.
Bättre sommarväder väntar, sägs det :D
Alla våra fyrbenta vänner som inte är med oss längre är väldigt saknade. Men vilka fina minnen de lämnar efter sig.

BP sa...

Bilden på Pysen är en höjdare. Liknar katten på katt-vinet som jag visat för några veckor sedan. De kanske är släkt;-)
Här är det också mest mulet, men inte så värst mycket regn.
Köttsoppa äter jag ofta, fast då under den "kalla" årstiden. Den hjälper till att få upp värmen;-)
Hatar också att slänga mat, men ibland går det inte att undvika. Så du har heller ingen sprit hemma. Köpte du inte "malt" på Systemet häromdagen;-)
Önskar dig en fortsatt fin helg:-)

Ingrid sa...

Vilken bar påminnelse jag fick! Jag har ju glömt att ta ut köttet som jag ska ha till en köttsoppa i morgon, för även jag har grönsaker som behöver tas om hand på något sätt.
Tack så mycket!
Kram, Ingrid

Susjos sa...

Nej, slänga mat vill man inte, försöker verkligen äta upp det som finns i kylskåpet.
En citronbit är ju gott i en gin&tonic, den är ju god att dricka då det är varmt och solen skiner...men när jag tänker efter så går den ju bra att dricka även i regnigt väder! ;-)

Fina Pysen som ser lite farlig ut på just denna bild.
Ha en bra söndag!

Stefan sa...

Jag försöker göra skillnad på vardag och helg, lååååångledig som jag är. Det blir lite trevligare att vänta in helgen med en arbetande fru.

Vi köper nog på oss lite för mycket i grönsaksväg ibland, men det används sällan i soppor...tyvärr, utan åker i soppåsen.

Citron passar bra i sommardricka som Gin & Tonic. Dock inte förstöra en god öl med en massa jox. Jag vet, till Corona ska man använda en limeklyfta. Därför låter jag bli att köpa just den ölen.

Marianne sa...

Klart ni saknar er Pysen, rolig bild på honom :)
Citron i vattnet går ju också, om vi nu pratar om dryck, och som krydda, du har kanske hört om de fyra S:en i matlagning
Syrligt, salt, sött och styrka, lite av varje i grytor, såser, soppor.
Simhud mellan tårna kan ju vara bra att ha om det kommer mer regn nu.
Ha en fin söndag!