tisdag 13 augusti 2024

Andra "riktiga" arbetsdagen efter semestern.

Så kom då lärarna tillbaka från sin semester, kul att se en del av dem, är ju lite som familj på något underligt vis. 
Vi har ju alla samma mål, kidzen ska ha bästa möjliga förutsättningar efter högstadiet, en del behöver mycket stöd, andra är mer självgående, men i slutändan så ska alla helst ha fått godkända betyg i allt.
Dock inte alla som lyckas tyvärr.

Mycket igår om resultat och en hög med diagram inom det området, psykologer och kuratorer berättade om sitt arbete, vi har ju 10 nya medarbetare, stackars satar att behöva lyssna på allt det. ;)
Inte mycket bättre idag, men det mesta är ju "formalia" som måste tröskas igenom.
Blev dock möte idag med psykolog och annat löst folk om "vår" klass som tidigare var en "särskild undervisningsgrupp" men numera bytt namn till flexgrupp pga klagomål från skolinspektionen.
Media hade tagit upp detta om jag minns rätt, så det var väl därför.

Men nu ska tisdagens kväll avverkas, ha en fin sådan kväll alla.

11 kommentarer:

Znogge sa...

Ibland blir jag helt matt när det gäller Skolinspektionen. Varför är vissa namn så farliga tänker jag? Om man ska vara krass så är en spade en spade.
Ja, det är mycket formalia när ett nytt läsår startar och ärligt talat undrar jag om allt behöver upprepas varje höst...

Önskar en god och stillsam kväll nu!

ibod11 - Ingrid sa...

Det var säkert kul att få träffa en del av de återvändande lärarna. Mindre kul kanske det var att lyssna på allt som kanske mest bara var repetition. Men det kanske finns någon eller några som behövde lyssna. Jag önskar att alla elever blev sedda och fick de förutsättningar de behöver för att klara sig bra. Men utan att vara insatt så har jag ändå förstått att det är långt ifrån hur det fungerar. Men ni kämpar så gott ni kan och säkert mer än så för att det ska fungera och ni är alla hjältar.

BP sa...

Det verkar ha gått bättre än vad du hade förväntat dig.
Namnbytet på klassen får mig att gapskratta. Snart finns det inga ord längre som man kan använda utan att någon gnäller. Är så trött på alla ord som man måste väga på en guldvåg för att inte "såra" någon. Suck!
Är det en mini fotbollsplan på bilden? Om ja, så är den himla fin.
Önskar dig också en fin tisdagskväll!

Geddfish ♥ sa...

Vad bra att alla kämpar åt rätt håll och att alla kan få lika rätt till utbildning. Dock det där med namn. Ja, på min tid hette det hjälpklass, vilket inte väl var så kul att gå i. Så ibland spelar namnet roll.
Ha nu det allra bäst!

Äventyret framtiden sa...

Så är du igång ordentligt igen och snart rullar vardagen på som vanligt igen. Jag förstår inte alls varför man ska ändra på namn hela tiden...låt stå säger jag, så som det stod på tavlan en gång i tiden.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Ja, det blir ju som en liten familj på jobbet.
Grrr namnbyte på en och samma grupp.... jag håller med BP. Ha en fortsatt bra arbetsvecka!

Ingrid sa...

Man undrar varför det är så populärt att byta namn på t e x en klass. Vad finns det för positivt i det? Konstigt!
Ha en fin fortsättning på veckan1
/Ingrid

Lotta sa...

Ny termin och nya möjligheter. Tänk om allt bara kunde fixa sig med hjälp av ett namnbyte. Jag vet inte hur många gånger under mina tjugo år i äldreförvaltningen som namnbyte skett på en helt vanlig arbetsplatsträff. Det har inte hjälpt oss verken ekonomiskt, mot personaltjabb eller varit kompetenshöjande :-)
Hoppas dina nya medarbetare ska trivas och att alla härliga ungar haft ett bra sommarlov.
Önskar dig en trevligt upplyftande onsdag :D

Anonym sa...

Skolbarn behöver verkligen en trygg miljö i skolan. Synd att inte alla har den känslan men du verkar vara toppenbra på att se skolbarnen och vara ett stöd för dom. Jag blev själv mobbad av några i skolan men ingen brydde sig fast en del lärare såg detta.

Det byts verkligen namn på många saker nu och det känns helt fel. Även språket har blivit märkligt och ibland blandas svenskan med engelskan.

Ha en bra arbetsdag Micke
Hälsning från Malin Öppen Ridå

Marianne sa...

Kan bara instämma, varför byta namn, vad tillför det? När jag gick i skolan hette det OBS-klass, där barn som behövde extra stöd gick.
Precis så ja, kollegorna blir som en familj, de tillbringar man ju mer tid med än med sin familj hemma.
Ha en fin mitt-i-veckan-dag!

Susjos sa...

Hoppas veckan har varit bra, så här långt. Ja, namnbyten är vanligt inom vården också, numera heter chefsbarnmorskorna OVC:er, dvs omvårdnadschefer.... ack ja!