tisdag 6 augusti 2024

Tisdag i första veckan efter semestern 2024.

Börserna rasar i världen, bensinpriserna kommer gå upp rejält, mellanösterns förehavanden påverkar hela världen och här sitter man utan att kunna påverka ett endaste litet dugg.
Inflationen har väl kommit igång igen om jag förstått det rätt, näste steg är väl att höja räntorna på nytt, men vi får väl se hur det blir med det, verkar krångligt att räkna ut det där.
Pensionen, som ligger lågt in i min framtid, "naggas" i kanterna mer och mer, undrar om det blir något kvar i slutändan?

Man ska väl inte måla fan på väggen förstås, det är ju redan gjort sen länge förresten, men ändå.

Duplantis då, gårdagens hjälte, herrejösses vad han kan hoppa med stav den grabben, man satt ju som på nålar där inför världsrekordförsöket som han lyckades med i sista försöket, 6.25, helt underbart verkligen.
Tänkte precis skriva att han kommer att gå långt men det har han ju redan. 

Grattis Mondo, du ÄR verkligen bäst, tack för en spännande kväll.

Ha det bäst nu alla. :)

14 kommentarer:

BP sa...

Instämmer i all du säger om härliga Mpndo. Visst satt man som klistrad framför tv:n, och när han seglade över 6,25 m hördes ett rungande Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i mitt ostadsområde. Det var ju varmt och alla hade sina balkongdörrar öppet.

Vad gäller bensinen så såg jag att priset just nu är det lägsta på två år. Vad gäller pensionen - ja, jag vet inte. Jag kan liksom inte klaga, tvärtom. Men jag fick ju min pension enligt det gamla systemet.
Bry dig inte är mitt råd. Tills du går i pension kan det hända mycket...

LillaSyster sa...

Ja det var spännande igår när Mondo hoppade. Jag hade velat se hur glad silvermedaljören blev då Mondo flög över i sista försöket - han ville ju verkligen hjälpa till och skötte ju publiken lite också . Det är ju ett tag till för oss innan vi går i pension - jag resonerar mest efter lev nu! Ingen vet vad som händer, om jag ens lever då - vilket jag hoppas, men som sagt ingen vet. Ha en fin tisdagskväll! Här kom det ett lätt duggregn på min sista kilometer på kvällspromenaden.

Znogge sa...

Ja, vilken tävling det blev i går och vilken värdig guldvinnare. Minst sagt imponerande att se!
Ja, det är en hel elände i världen och mycket av det kan vi inte påverka. Du får streta på i gruvan och förhoppningsvis har systemet inte kollapsat helt. Men visst, pensionerna urholkas och verkar inte bli bättre...

Önskar en god kväll nu!

ibod11 - Ingrid sa...

Det är mycket som pekar åt fel håll just nu men när det gäller börsen så har den gått upp väldigt mycket mer de senaste åren än den har backat de senaste dagarna. Så länge man inte säljer så har man inte förlorat något. I alla fall inte när det gäller många fonder. Det går upp igen så småningom. Det borde även påverka en del av pensionen så ha tillförsikt. Det kanske blir bättre än du tror.
Mondo är helt fantastisk. Helt ofattbart skicklig kille.

Anna i Portugal sa...

Det är så härligt med all glädje som OS ger, både deltagare och oss som tittar. Tittar just nu på lagtävlingen i pingis, så himla roligt!

Ingrid sa...

Man får hoppas att börsen inte fortsätter rasa. Det är inte roligt att se sparmedlen naggas i kanten. Bensinpriset bekymrar jag mig inte över, för jag kör så lite, så det är en marginell kostnad.
Ha en fin fortsättning på veckan!
/Ingrid

Stefan sa...

Mondo, Truls. Några namn svenska folket tagit till sina hjärtan. Mycket elände i vår värld, men ändå vaknar man dagen efter.

Öppen Ridå 2 sa...

Det känns verkligen skrämmande allt som händer nu på samma gång. Bra beskrivet av dig. Detta hopp av Duplantis var ju helt otroligt och jag som inte är en sportnörd gillar att se honom hoppa.

Ha en bra onsdag så här efter semestern Micke

Karins ordöverflöd sa...

För att spä på eländet ett snäpp så kommer
MSB ut med en ny broschyr där vi uppmanas att lära
oss vilka växter i vår närhet som är ätbara.

Anki sa...

Mycket känns eländigt och lite skrämmande i världen just nu ... men sånt man inte kan påverka är lika bra att inte oroa sig över ...
Visst är han fantastisk Mondo! att han skulle ta OS-guld var väntat, men att samma kväll sätt nytt världsrekord det var en bragd!
Ha en bra onsdag!

Guldkryckan sa...

Hujeda mej. :(

Susjos sa...

Visst blev det en spännande kväll med ett nytt världsrekord för Duplantis, wow säger jag bara! Å du har börjat jobba igen ja, hoppas de första dagarna har gått bra!
Ha en fortsatt fin vecka!

Hannas krypin sa...

Världen har verkligen blivit galen och jag tror tyvärr att botten inte är nådd. Är rädd att det kommer bli värre. Tänker också lite som du att när det är dags att gå i pension kommer det inte finnas några pengar kvar.

Marianne sa...

Ärligt talat orkar jag inte tänka på allt som händer i världen, det finns ju inte så mycket jag kan göra åt det. Jag känner en som sålde av allt sist då börsen rasade, gissa hur glad hen var senare när den gick upp igen?
OS ser jag inte på, men får ju höra om och gläds åt våra medaljer, den där killen Mondo, är han på riktigt? Otroligt hur han presterar!