torsdag 15 augusti 2024

Torsdag och idag kom eleverna tillbaka.

Nu är skolan som den ska vara, fullt av elever, en skola utan dem är visserligen avkopplande men man känner ju att man inte gör så mycket som man skulle vilja.
Möten i all ära, det behövs, men att tillbringa en vecka med att vattna, som det ofta blir, blommor är inte min grej.
Dessutom uppskattar inte personalen att jag vattnar även plastblommorna..tråkiga och oförstående människor det där. ;)

Förr hade vi ju 350-400 elever, idag ligger vi på 283, för er som känner till branschen, Znogge tex, så är det ju ett avbräck i ekonomin, ett ganska rejält sådant men vi räknar med att fler elever kommer att inträda i vår skola...så säger ledningen och det får väl även jag hoppas då förstås.
Man får inte glömma att området är en "genomfartsled" för nyinflyttade från andra städer, så är det ju trots allt.

Zillen tillönskar er en fin kväll, så även jag.


11 kommentarer:

PROFESSORDEUTSCH sa...

Hej! Det är bloggvännen BP som tipsade om din blogg, hon menar på att vi har liknande åsikter om vårt yrke. Själv jobbar jag på övertid, är fyllda 66, men fick en gräddfilstjänst för tre år sen. En gammal rektor tyckte att jag skulle jobba ett tag till, så då erbjöd han 50% tyska, inget annat som t.ex. mentorskap, möten m.m. m.m.....tänka sig att man i yrketslivets sista skälvande dagar äntligen får jobbar med det man är utbildad till.....
För övrigt håller jag med din text ovan.....det är eleverna som gör det, å ni hade ändå tur, här var det en å en halv vecka med ditten å datten, fast en annan har ju kunnat planera förstås...
Ha det gott, Christian!

Susjos sa...

Hihi, förstår att personalen inte gillar att du vattnar plastblommorna! ;-D
Hoppas ni får elever så det räcker, men egentligen vill man väl inte ha så stora klasser?
Önskar dej och Zillen en fin kväll!

ibod11 - Ingrid sa...

Alla borde ju skratta åt ditt lilla misstag med vattningen :D Fejkblommor kan vara väldigt lika riktiga blommor så du är säkert inte den enda som gör lite fel. En granne vattnade en plastblomma hos oss en gång när han skulle vara hjälsam när vi var bortresta. Det blev ett väldigt gott skratt när vi såg det :D
Kul att skolan nu åter sjuder av liv. Lite mer liv blir det förhoppningsvis så småningom men det låter förmodligen ganska mycket redan nu.

Geddfish ♥ sa...

Hihi, vi hade plastblommoer våra första år tillsammans, min Pusselbit och jag, eftersom vi alltid var bortresta frekvent med husvagn, charter och liknande. Men, de dammade ju!
Jaja, nytt skolår, nya elever. Spännande!

Znogge sa...

Visst är det lugnt och fridfullt när eleverna inte är där men samtidigt så blir en skola utan elever väldigt ödslig. Aj då, det är verkligen ett ekonomiskt avbräck som heter duga. Hoppas verkligen att ni får en drös med nya elever. I vår kommun byggs ett par nya skolor samtidigt som inflyttningarna inte alls följt planen. En grov missräkning alltså...

Önskar Zillen & Co en härlig kväll!

LillaSyster sa...

Låter som lagom med elever för att alla ska bli sedda och få bästa möjliga undervisningen. Det är ju politikerna som är trögtänkta, det de satsar på förskola och skola har de igen när barnen fostras till ansvarstagande medmänniskor. Trevlig kväll söta Zillen

BP sa...

Skoj att Christian har hittat till dig efter mitt tips. Ni har mycket gemensamma åsikter om "skollivet", så ni kommer nog att gilla varandra:-)
Vattna du plastblommorna bara. Då kanske ledningen förstår att plast- eller tygblommor är ett otyg. De borde förbjudas, speciellt i en skola;-)
Nu förstår jag inte riktigt varför din skola har ett så stort tapp av elever. Visste inte ens att det fanns "genomfartsledskolor". Måste säga att jag inte riktigt förstår vad det betyder heller. Är det som ett "flyktingläger" eller transitboende. För de flesta av dina elever är väl från andra länder än Sverige, eller har jag fel där. Och hur ökar man elevantalet? Och hur ett minskat elevantal ihop med allt nytt personal som ni precis har fått.
Ja, ja vet. Skolväsendet har jag ingen aning om. Det enda jag kan inom området har jag snappat upp hos dig.

Äventyret framtiden sa...

Men plastblommor behöver ju också vatten! De blir ju dammiga annars. Tack för Zillens och din hälsning, önskar detsamma!

En vanlig man sa...

Tecken på att de tillverkar naturtrogna plastblommor nu för tiden.

Marianne sa...

Det kan bli för många och långa möten, på ett ställe jag jobbade på kunde tiden på mötena lätt dras ner till en tredjedel om de höll dej till relevanta saker men vissa vill ju hellre nöta byxbenen än att jobba.
Förstår inte heller varför de ogillar att du vattnar plastblommor hmmm
Undrar också vad som menas med genomfartsskola?
Pussa på Zillen och ha en fin helg!

Stefan sa...

Jag ser framför mig elever som kom med glada leenden och pigga ögon...eller minns jag fel när det kommer till min egen ungdom.
I skolan på landsbygden där jag växte upp gick över 200 elever. Idag drygt 90. Kommunens prioritering på centralorten har skapat många problem för landsbygdsskolorna.