måndag 2 september 2024

Måndagen den andra september 2024.

Första arbetsdagen i denna månad är således avklarad, vikarie till första idrottslektionen denna veckan kl 08.00, ordinarie personal var på utbildning.
Blev ett avslaget inlägg i skolvardagen, idrott i klassrummet med planering av ordinarie personal för ändamålet.
Hade varit roligare om jag fått hålla i lektionen, hade slängt planeringen i papperskorgen och spelat kort med ungarna istället, men, det ska ju inte alltid vara roligt på en skola, det fick de små erfara idag, stackars satar. ;)

Hemkunskapen förra veckan, riktigt uppskattat av de flesta eleverna, en och annan ville inte äta sina plättar dock trots hemmagjort sylt som fröken hade gjort hemma.
Idrottshallen, dit vi inte gick idag, en skylt som ju beskriver hur det ska vara, borde vara iallafall, barn är ju barn och ska så få vara.

Dagens schema i klassen då:

Tidig hemgång för dem iallafall.

Men nu, ha det bäst allihopa.

8 kommentarer:

Znogge sa...

Det var verkligen kloka ord det där och ord som alla skulle ha i åtanke. Jag menar hur många vuxna är det inte som brukar klaga på domarna? På tok för många.
Skönt med tidig hemgång en måndag.

Önskar en god kväll nu!

Äventyret framtiden sa...

Och jag fick lust att laga plättar nu...tack för inspirationen!
Ha det bra!

Linköping sa...

Så gör inte jag plättsmet. Jag häller 1dl mjöl i bunken och tillsätter sedan 2dl mjölk under tiden jag vispar, sen åker ägget i /salt och vips så har jag en smet som med fördel får vila en stund. Sen kör jag lite smör i pannan till varje lagg!) Känner att det får bli plättar/pannkakor imorgon. Du borde ju fått göra som du ville med lektionen om du nu skulle hålla i den. Ha en bra kväll!

BP sa...

Det hade varit roligt att se dig som "överhuvud" i idrottshallen. Jag menar INTE att du hade behövt röra på dig utan att du hade kunnat vara domare i en spontan fotbolls- eller handbollsmatch. Eller kanske basketboll;-)
Plättar har jag aldrig ätit och inte gjort heller. Detsamma gäller pannkakor. Okej, dem har jag iofs ätit med aldrig gillat.
Hammarkullens "regler" borde stå vid varenda fotbolls-/handbollsplan där barn och ungdomar spelar. Vissa föräldrar är ju helt tokiga och borde inte ens tillåtas att närvara vid sidlinjen.
Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!

Guldkryckan sa...

Sparar detta recept också...tack. :)

Åke sa...

Exakt!!! Vem har sagt att det ska vara roligt på en skola ;) Likadant med arbetslivet :)

marianne sa...

Håller med Lonköping att du borde fått bestämma själv vad du skulle göra av idrottslektionen. Det där schemat gillar jag, alltså med bilder på ämnena.
Plättar och pannkakor var min äldsta son bra på från 12-13-årsåldern.
Regler i Hammarkullens idrottshall borde alla andra anläggningar ta efter.
Låt barnen vara barn så länge de kan, idrott och lagspel ska vara rolig lek så barnen stannar kvar.
Jag minns så väl när yngsta sonen spelade hockey, 8-9 år och en mamma i laget skällde ut tränaren efter en match där hon suttit med tidtagarur och klockat hur länge hennes son fick vara på isen....hade hon klockat alla skulle hon sett att de var på isen ungefär lika länge. Gissa vilken kille som först "tröttnade" på hockey och slutade spela?
Ha en fin Tisdag!

ibod11 - Ingrid sa...

Kanske hade kortspel uppskattats mer :D Men du gjorde säkert ditt bästa för att alla skulle trivas ändå.
Plättar borde ju vara något som de flesta ungar gillar men allt kanske inte är som i min barndom.
Jag gillar verkligen skylten i idrottshallen. Den är säkert mest riktad till föräldrar och allt borde vara själklart. Hoppas att den efterlevs och om inte så hoppas jag att de som inte kan sköta sig förvisas från idrottshallen.