söndag 13 oktober 2024

Söndagen till vårt förfogande att göra vad vi vill.

Imorgon blir det åter till tjänstgöring på skolan där jag arbetat i många år, febern försvann igår och allt känns hyfsat trots allt.
Skönt när allt rättar till sig och man kan återgå till en normal vardag.

Hustrun satte igång med lite bakning igår, hennes tekakor är bland det godaste jag vet, mycket smör på bara när det är nygräddat så blir jag helt salig.

Blir inte bättre än så.

Nu är det två veckor kvar till höstlovet, ser verkligen fram emot lite ledighet nu, framförallt att slippa en hel hög med onödiga arbetsuppgifter, verkar ju inte som om det blir någon lovskola detta lov, inte hört ett ljud om det iallafall.
Dessutom har ledningen haft fullt upp med annat, är väl nåt elände på gång på skolan, då ser man inte skymten av dem då de sitter i möten, hoppas det inte är något överjävligt denna gång iallafall.

Ha det nu så fint allihopa, det ska vi. :)

12 kommentarer:

Znogge sa...

Så skönt att febern är borta och att det inte var någon envisare bacill. Nybakade tekakor är ju bara så gott!
Perfekt att lovet närmar sig. Att det inte blir lovskola är ett gott tecken tycker jag. Hoppas verkligen inte att det är något allvarligare elände på skolan men i dagens läge kan allt hända.

Ha en bra och fin söndag nu!

Ingrid sa...

Så skönt att du blivit av med febern. Hoppas att den håller sig borta nu så att du kan gå tillbaka till skolan.
Ha en skön söndag!
/Ingrid

Anna i Portugal sa...

Alltså tekakor är så förbenat gott! Gjorde alltid det till jul förut, men äter ju inte sånt bröd längre. Njut för mig med! Skönt att förkylningen är borta så du kan återgå till normalläget. Ha det gött!

Äventyret framtiden sa...

Självklart så ska det vara smör till varma tekakor...då är himlen som närmast...
Grattis till förkylningsbefrielsen!
Bara njut av dagen och ha det gott!

LillaSyster sa...

Nybakt är ju så gott!
Skönt att du är frisk igen.
Det verkar vara populärt att omorganisera och flytta på personal, min ena kompis som jobbar kvar i barnomsorgen, berättar de mest lustiga idéer cheferna kommit på och genomför. Jag är så lycklig att jag lämnade den arbetsplatsen.
Ha en bra söndag, här ska den spenderas inomhus.....så blött ute just nu.

marianne sa...

Lite helgvila och alla krya-på-dej hälsningar så försvann än så försvann
febern, skönt! Jaha det drar ihop sej till ledighet, det behöver du nog med det jobb du har.
När barnen bodde hemma bakade jag allt bröd, rågkakor och tekakor var favoriter så de behövde jag göra minst dubbel sats av om de skulle räcka till dagen efter.
Ha en skön söndagseftermiddag/kväll.

Ditte sa...

Skönt att du är piggare och att febern är borta. Ja, doften av nybakat slår det mesta. Och kan tänka mig att hustruns tekakor har strykande åtgång. Önskar dig en skön söndag och att det blir en bra vecka.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Skönt å vara frisk igen.... känner igen känslan av att äta nybakt bröd med endast smör/margarin... rena tydliga smaker när de är som bäst!
Just det ja... det är lov snart.... tänkte inte på det... däremot vet jag ju att våra nior är på prao veckan innan lovet så det blir lite lagom slappt framöver.... det behöver vi...å du i synnerhet!
Ha nu en skön söndag!

Guldkryckan sa...

Tack Ditte, du e bäst. :)

ibod11 - Ingrid sa...

Skönt att febern och hela sjukdomen har gett med sig och att du kan fungera som vanligt igen. Nybakat bröd är bland det godaste man kan äta så nu hade du tur att det blev goda tekakor.
Inte så dumt att ha en veckas lov att se fram emot. Vi får hoppas att ledningen har något positivt att säga när de är klara med alla möten.

BP sa...

Tekakor har jag faktiskt aldrig ätit - oooops! Kan bero på att jag inte bakar;-)
Men är det inte det man vill - att ledningen och "de ansvariga" sitter i möten så att man slipper dera närvaro. Det är kanske annorlunda i skolor, där det behövs mera "styrning"... eller nåt.
Ingen lovskola - är väl ett gott tecken, eller? Men du hade väl ändå tagit semester eller minns jag fel. Troligen.
Önskar dig en bra början på veckan.
PS. Kollade precis när det är höstlov här - vecka 44. DS.

Veiken sa...

Feber är alltid roligt att bli av med..... inte kul alls med påtvingat sängläge. Hoppas att det nybakta gjorde susen för tillfrisknandet också.