tisdag 11 januari 2011

I dessa nya tider...!

Pysen säger hej!! :)

Häpp, Tisdagen är över oss, själv sitter man hemma i soffan med rinnande näsa och snörvlar, så kan de va ibland.
Skönt att slippa traska runt ute i skogen med detta.

Solen skiner där ute, plusgrader är det, men lika halt är det ändå, minusgraderna under natten resulterar ju i sådana ting vilket frugan min inte uppskattar.
Tro mig, det enda jag saknar med att inte ha körkort är ju att jag inte kan köra henne till jobbet, hon hade behövt det.
Men det är ju som det är.

Körkort ja........med tanke på hur beskattade bilister blir så finner jag ingen motivation att skaffa nåt, inte för att jag skulle ha råd just nu, men ändå.
Man beskattar och beskattar...mer och mer kostar det att ha bil, bil som många människor ju är så beroende av då man mer och mer får jobba långt ifrån sitt hem.

Får väl vara hur det vill med detta antar jag.

Mycket snack om Fas tre den sista tiden i media, bra att de drar fram det i ljuset, ekonomiskt försvarbart är det ju inte att slänga drygt Ett hundra miljoner i månaden i sjön då dessa faser inte leder till jobb utan enbart är till för att gynna arbetsgivare med gratis arbetskraft och dessutom sponsra samma arbetsgivare med 5000 i månaden för varje gubbe de tar in.

Finns seriösa arbetsgivare, visst finns det...men hur man än vrider och vänder på det så är det ju som det är...det leder inte till ett fast jobb, och skulle det göra det nån enstaka gång så är det till 99 % med ännu mera bidrag till arbetsgivaren.

Men det kanske ska vara så i det "nya" Sverige, många arbetsgivare som ser sig som välgörare för att de anställer personal de så väl behöver, sen ska de minsan ha ersättning från oss skattebetalare för att de anställer.

Kanske bara att rätta in sig i ledet? Ta av kepsen och kyssa arbetsgivarnas fötter av tacksamhet?
Kyssa dem i röven?

Va trött jag blir :(

Förlåt mig gott folk, men jag blir så förbannad bara.


Nä, jag gör som Burt i den gamla tv-serien Lödder, knäpper med fingrarna och gör mig själv osynlig, som Olle i Pistvakt skulle uttryckt det: Nu syns jag in´t nå mer!! ;)


Nu blir det Motörhead på tv...! :)

Ha de bäst!

http://www.ylvajohansson.se/

8 kommentarer:

Nina Lindh sa...

Vägrar rätta in mig i leden!

Krya på dig.

Guldkryckan sa...

Tack Nina!

Sillen sa...

Jag skulle med föredra soffan, å håller med din fru.. Halkan e..

Jag har inte heller körkort, men tvingar mina stackars barn till detta haha. Jaja kanske kan dom senare i livet köra sin stackars mamma haha.

Va snällt tänkt på frugan din, att i så fall köra henne. Du e nog allt en snäll kille Micke.

Har nåt hos mig till dig, som du gärna får dela med frugan din.

Kram å krya på dig.

Sillen

Mi sa...

Halt som sjutton är det. Knappt man kan gå ut alls. Snällt av dig att säga så om frugan - att du skulle vilja köra henne till jobbet. Jag har inte heller något körkort och kommer troligen aldrig få råd med ett heller.
Krya på dig Micke.
Ha det!

Johanna sa...

oh ja jag är sosse rakt igenom! :)

Snejky sa...

Nänä, inte rätta sig i ledet...
Körkort är en väldans frihet, men visst e de dyrt att ha bil...
Jag hoppas du friskar till dig snart...
Kryapådigkramisar...

Per-Anders sa...

Kommer att tänka på låten "Falsk matematik" med Peps...

Mia sa...

Jag hoppas din förkylning är bortblåst... och du, nu är det FREDAG! Bästa dagen på hela veckan... i alla fall när det närmar sig sen em... :-)