söndag 18 mars 2012

Då blickar vi framåt........och fokuserar på ålderdomen.
Eller...nja....skiter egentligen i sådant här...lever ju för nutid jag...men ändå...man kan ju göra som jag gjorde nyss, byta sådana där premiepensionsfonder.
Upptäckte ju när kuvertet kom från myndigheten att det gått ner nåt så in i den beryktade "vassen".
Är nog så lite överallt i den världen för närvarande, mycket i omvärlden som påverkar....katastrofer, bluffmakare, giriga människor, strejker, ekonomier överallt som rasar...jo...mycket som påverkar vår framtid som "gamlingar".

Så...jag bytte: En på 50 %, en på 25 %, ytterligare en på 25 %....ja...vet inte egentligen, ska fan sätta sig in i sådant här egentligen...men det SER ju bra ut iallafall.

Vad var det nån sa på tv som jobbade med sådant här?
Jo..att det hade så liten del av vår sammanlagda pension att det inte spelade nån roll om det gick ner lite...eller hur fan nu pappskallen uttryckte sig. Idiot...de gör minsann vad som helst för att lura den lilla människan, människan som genom sina val ger dem möjlighet att behålla sina jobb....som sagt...pappskallar. :(

Nä...inget att hänga upp sig på...antar jag...ska aldrig pensionera mig ändå ju...kommer att vägra pensionera mig...sparkar de mig pga ålderdom när jag är 79 ska jag banne mig anmäla mig till Af omgående...så det så ;)


6 kommentarer:

BP sa...

VA!!!! Kan du sån't - byta fonder alltså. Stort GRATTIS!!!
Har inte den blekaste hur man gör. Är (tyvärr) totalt ointresserad. Måste nog skylla på min diskalkyli och total aversion mot blanketter här. Bra ursäkt i mina ögon;-)

Svar: Top Gear Live igår kväll var lika "avspänd" som tv-programmet. Klart de har ett manus men hur dom hanterar det är så "äkta" och naturligt på något sätt. Bästa progam ever. Å vet du vad: jag köpte en tröja med The Stig på. Kunde inte låta bli... ooooops.

Guldkryckan sa...

BP: Kan och kan...skulle jag väl knappast kalla det...jag skyfflar över nåt till nåt jag inte kan nåt om och känner mig sen förmodligen lurad ;)

Topgear...avis som farao här :(
haha....du får ha de gött :)

Sladdertackan sa...

Jag har slutat bry mig om fondbyten, de går ju ner hur man än gör.

Men vadå? Inte pensionera sig? Det som är så skönt att vara pensionär!

Guldkryckan sa...

Sladdertackan: Jo...de går ner, ner och ännu mera ner...!

Tvivlar på att det finns nåt som heter pension så långt in i framtiden...de håller på att avveckla det där tycks det om man ska tro på vad media säger...men det ska man ju inte ;)

Ha de fint :)

Carola sa...

Jag måste nog också lära mig sådant där... någon gång.

Svar: Jadu, igår gick det vilt till! Jag menar, det är ett rätt högt fall att trilla av en pålle som är 170 cm över manken... som skuttar runt och jobbar hårt för att få av en... hua! Tokhäst! Brunstiga ston ska man nog hålla sig undan känns det som!

Carola sa...

Svar: Ja... men för sjutton, jag slog inte ihjäl mig, jag bröt ingenting och jag har inte sett till något blåmärke ens! Så det gick bra ändå, vettu! Det enda är att jag är lite stel i axlarna men det var jag redan igår morse, var så spänd och nervös inför gårdagen...