onsdag 21 mars 2012

Onsdag den 21 mars 2012.


Då ska man väl klara sig ett tag....!

Så landade det månatliga apanaget in på kontot vid midnatt och vid uppvaknande kände jag mig rik...efter diverse överföringar hit & dit så försvann den känslan ganska snart. ;)

Så nu sitter man här med ett kylskåp som inte ekar lika mycket som i morse, en frys som kämpar med att frysa in matvarorna man nyss inhandlat.
Den grillade kycklingen jag köpte för 25 spänn ligger i kylen i väntan på frugans hemkomst från jobbet.
Utanför leker barnen på det lilla dagiset som finns längst ner i vårt hus...ett ruggans liv för de minsann...precis som barn ska göra i den åldern, tids nog växer de upp och får stifta bekantskap med hur det är att vara vuxen...men nu leker de...hoppas de får fortsätta med det ett tag till.

(Stoppar in en snus under läppen)

Jo...det var en idyll man växte upp i en gång i tiden, som ni mina trogna läsare läst tidigare här, man lekte...gjorde uppror...skapade sig en identitet...inte kunde man ana egentligen hur det var att bli vuxen, att ta ansvar...betala hyra, köpa mat, övriga räkningar...ändå ville man bli vuxen..att få bestämma själv över sin tillvaro...äta så mycket glass man ville utan att få höra om hur ont i magen man skulle få om man åt för mycket...ibland köper jag några paket glass och bara "mölar" i mig allt snabbt som ögat...halsbrännan kommer som det beryktade brevet på posten, eller snarare per mail, det går snabbare....men...ont i magen har jag aldrig fått ;) haha...så det så :)

Nä...nu ska jag faktiskt ta och kolla färdigt på Polisen som vägrade ge upp...en bra grej med att bli vuxen...man får kolla på så mycket film man vill.

Ha de gött.

8 kommentarer:

Mia sa...

Attans så bra skrivet, Micke...Det är ju preciiiis så det är! Både i vuxenvärlden och barn/ungdomen...Så jäkla mitt i prick!

Guldkryckan sa...

Mia: Tack :)

Carola sa...

Det där med att man skulle få ont i magen om man åt för mycket av godis/glass/etc, det måste vara påhitt! Jag har då aldrig fått ont och jag har då tryckt i mig massor vid vissa tillfällen. Iofs har jag sluppit halsbränna också... :-)

Guldkryckan sa...

Carola: Det är nog en myt det där som man drar till med för att spara på godsakerna :)

Cina sa...

Ja,vad man känner igen sig i det där.Löningsdag:HURRA!!!....för att en liten stund senare bara undra:vart tog lönen vägen?
Nog längtar man tillbaka till barndomen ibland.Jag tillhör skaran som hade en bra barndom med gott om vänner och bus.Småler när man tänker tillbaka på det.

Guldkryckan sa...

Cina: Ja..är det inte underligt det där med lönen så säg...

BP sa...

Ja, jag har ju sagt det förut: du KAN verkligen skriva!
Å tro det eller ej - vi har ett dagis i grannhuset. När jag har semester under sommaren och är parkerad på balkongen i solstol och med en god deckare och ungjävlarna börja ge ifrån sig ljud som jag är allergisk emot så.... nej, det var inget;-)

Guldkryckan sa...

Bp: Ta med nån gammal bok du redan läst eller två och kasta på dem...eller ring anticimex ;)

haha