torsdag 7 juni 2012

En Öbo i stan.Jo...det gäller ju att ordna det för sig...är man fiskmås så kan ju ett stuprör vara "grejen" antar jag.
Måste ju dock vara lite blött när det regnar kan jag tycka...men dom kanske gillar sånt

Fiskmåsarna har flyttat in till stan...industrialiseringens sista eftersläntrare?
Ja fan...vem vet?
Fisket existerar knappt om man jämför med hur det var förr.

På Ö-helvetet där jag växte upp levde man ju på fisket förr, numera lever man på turismen, driver affärer, pubar, hotell, konst. mm.mm
Har du riktigt tur som turist kan du få en tavla med havsmotiv för 3000 spänn i nån liten butik som drivs av en amatörkonstnär...värst är det på Smögen...de är banne mig inte kloka med sina priser...och turisterna bara köper och köper....ja va sjuttan...nånstans måste de ju dra in sin försörjning.

Jag lovar...inte många som tar in momsen åt staten på det där...! ;)

Egentligen tycker jag det är helt ok, bara jag slipper se eländet och kommersen...urk.
Men ibland saknar jag allt Ön iallafall..det är fint där...när det inte står en massa turister och skymmer utsikten förstås...men ändå..!
Jo...nån gång kanske man flyttar ut igen, men just nu känns det bra att bo där jag bor...sånt är livet...på en pinne.

Ha de.

10 kommentarer:

Sillen sa...

tja du Micke, vet när allt bara blir ett jippo då uppskattar man det inte längre, även om tankarna ibland vändrar.. Även jag har ju hållt mig i kustbandet fast uppåt..Skärhamn bohusläns lilla inklämda pärla haha jaja jojo Strömstad å Lysekiiil men ändå. Å allt har expenderat å nu e det som du säger turister, å när säsongen då startar i mars stiger priser å allt blir bara ohanterliga priser...Bodde ju 10-15 år på Tjörn, men när säsongen kom kunde vi glömma fredagsmys med räkor å vin haha redan då tidigt 90 tal rusade fisk å skaldjurspriset över 300 spänn kilot..Å sen har ju allt vara blivit ännu mer.. Jaja det e ju ändå fint att det kommer andra som e villiga att betala, det e ju ändå deras förtjänst att kommunerna många ggr går runt.

BP sa...

1. Bilden du lagt upp är helt underbar. Den är så enkel, så vardaglig men ändå inte. Den säger "sanningen" som jag ser det iaf.
2. Ja du. Konstnärerna är ju inte dumma. Köper turisterna deras alster till ockerpriser så vore de ju dumma om de inte försökte. Å du, konstnärer är momsbefriade (nej, jag skämtar inte). Å de flesta deklarerar inte heller.
Men jag förstår att du ogillar ditt ö-helvete som förstörs.

Guldkryckan sa...

Sillen: Jo..300 spänn kilot är lite över min smärtgräns...urk.

BP: Momsbefriade? Nu när du säger det så...en klocka som ringer i bakhuvudet här.
Får nog ta upp mitt amatörmålande igen och flytta ut på ön ;)

annika sa...

Men sluta lägga upp bilder! :)Jag får ju jättesug efter Göteborg!

Guldkryckan sa...

Annika: :)

Cina sa...

Så pratar en sann ö-bo.3000 tusen för en amatörtavla????Jag visste det,jag är i fel branch!

Guldkryckan sa...

Cina: Vi byter branch ;)

Carola sa...

Haha, jag har heller aldrig hört Justin Bieber - och jag hoppas verkligen att jag får fortsätta slippa höra! Dock vet jag många småtjejer som ääääääääälskar honom... och det var dessa jag ville retas lite med, taskig som jag är...

Stattinskan sa...

Jag tycker att Smögen har mist sin charm, främst för att det älltid är så mycket folk att man i princip bara kan snurra runt, runt där man står. Man kommer varken framåt eller bakåt.
God morgon :-)

Guldkryckan sa...

Carola: Gjorde du rätt i ;) haha
Stattinskan: Morrn på dig...jo fan...en vän drog ju ut mig till Smögen för några år sedan för att uppleva övärlden..han visste inte att jag var uppvuxen i skärgården..vi åkte till Smögen...jag höll masken när han helt euforiskt drog runt mig där..jag höll på att spy över alla turister där :(

Men så kan de va.