onsdag 8 augusti 2012

Hos farbror doktorn.

Det är nästan komiskt hur liten man på nåt vis känner sig när man kommer in till läkaren ibland.
Satt i väntrummet och såg systrarna komma med sterila verktyg modell större i korridoren och kände att efter detta är det nog dags för en obduktion av lilla mig.

Väl inne hos läkaren började jag tjattra...jag visste minsann att man inte opererade i onödan...jösses va duktig jag är på att komma ihåg vad min läkare sa på vårdcentralen alltså...det är ju bara det att när HAN sa det lät det så klokt så hälften hade varit nog, men när jag sa det lät det mera som om jag drabbats av panikångest och efter besöket borde ledas av vitklädda vårdare bort till psykmottagningen ;)

Men..efter att de undersökt min näsa med en kamera, som om han pressat till lite hade nåt ner till stolen jag satt i, så konstaterades att det räckte med mer nässpray ett halvår till eller så.

Jo..så kan de gå ibland.

Blir väl att slappa på soffan här lite en stund, ta en snus och en kopp kaffe, måste ju fira att jag kom levande därifrån, får nog bli en liten stänkare till kvällen.

Ha så gött allihop.

14 kommentarer:

Carola sa...

Hehe, när man går till läkare så vill man alltid visa att man är påläst och så, och då tjôtar man öronen av dem istället...
Om nu kameran kunnat nå ned till stolen du satt i... så antar jag att du satt och knep ordentligt för att så icke skulle ske! Hahahahahaha!

Svar: Ja, hon tänkte nog så, den lilla apungen... själv höll jag på att garva på mig och min man, han skrattade också. Kändes lite fånigt att stå inne på H&M och garva så man fick tårar i ögonen... hehehehe...

Guldkryckan sa...

Carola: Det kan du skriva upp ;)
haha

Mia sa...

Himla tur du hade...fast jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden när jag läste, du kunde verkligen få mig att både se o höra hela alltet! :-))

Guldkryckan sa...

Mia: :)

BP sa...

Ja, jag vet att även de tuffaste killar blir ganska så "mänskliga" hos farbror doktorn.
Å oskuret är bäst brukar min (väldigt snygga) husläkare konstatera. Så grattis till spray i stället för operation. Hoppas den funkar - sprayen alltså;-)

Guldkryckan sa...

BP: Mindre risk för komplikationer sa läkaren..ja...en avsvimmad micke kan ju räknas som komplikation ;)

Snejky sa...

Jo du, kaxig kan man va så det räcker & bli över...hehehehe
Skämt å sido, toppen att det bara behövdes spary, grabben..
Kramen

Guldkryckan sa...

Snejky: Änna skönt att slippa kniven där :)
Kramis.

Per-Anders sa...

Kul skämt på filmen. Grannen i Beck här helskön, tycker jag.

Lennart sa...

Min doktor på vårdcentralen är härlig, en skojig prick och han är inte bara allmänläkare utan även psykiater. När jag var till honom första gången kom vi bra överens på en gång och så kände jag att han har lite av Alan Alda och Per Oscarsson i sig. Jag skakade i kroppen och förklarade att det var för att jag inte tyckte om att vara på sjukhus. Då utbrast han, Sjukhus? Det här är ju bara en simpel vårdcentral! Jaså, så du är bara en simpel doktor då? frågade jag. Då tittade han på mig lurigt och sa, Jag har inte bara en vit rock på mig, jag har gått många år i doktorskolan! Som tur är behöver jag bara gå dit vartannat år för att kolla mina värden. De andra åren behöver jag bara ringa så förlänger han receptet.

Guldkryckan sa...

Per Anders: Han är en stor del av behållningen i de filmerna :)

Lennart: hehe..ja...min läkare på vårdcentralen här har humor han med..!!
Alltid bra med sådana läkare.

Cina sa...

Farbror doctorn räds jag för.Jag vet inte varför men jag börjar alltid ljuga för läkarna när jag väl är där.Röker????....jag,skulle aldrig falla mig in att sätta in en giftpinne i munnen(för inte räknas väl lördagsciggen in)Om jag dricker alkohol????.....det var det dummaste jag har hört(jag är ju nästintill nykterist.Motionerar du???? Dum fråga!Det ser du väl att jag är hälsan själv!

Gubben sa...

Varför har denna skräck för de vitklädda herrar o damer inom sjukvården? Har inget svar men visst sitter de med en viktig sak, så som att sticker man upp så ler de lite snett med mungipan och säger att "du tror du kommer resa som pensionär". De enda resorna du får göra är mellan hemmet o akuten! Så efter detta samtal är man tyst o lugn vid nästa läkar besök.
för visst vill man ha ett kvitto på att man är näst intill perfekt:))!!

Guldkryckan sa...

Cina: Bäst att ljuga konstant så man får komma hem efteråt kanske ;)

Gubben: Brukar oftast ge dem min egen diagnos och föreslå lämplig medicin...funkar alltid nästan så länge det inte handlar om narkotikaklassade piller.
Fast ibland borde man kanske hålla käften och låta honom göra sitt jobb som han oftast har utbildning för :)