lördag 13 oktober 2012

Bättre förr.Jo, de trycks ju än idag LP-skivorna, fast inte lika mycket som förr av naturliga skäl.
Förr gick man ju ibland som tonåring enbart på hur omslaget såg ut, och hette nån av låtarna något som hade med "underjorden" och döden eller "horn-pelle" att göra så var det en bonus ;)
(Uppvuxen i ett frikyrkligt hem som man ju är)

Blev ju tvungen att flytta undan alla mina 800 vinylplattor inför renoveringen här och det slog mig hur mycket jag saknade att faktiskt kunna beundra ett nytt omslag på nån skiva ordentligt, är ju inte riktigt samma grej med CD-skivor idag.

Påstår inte att ovan omslag på bilden är vackert, men jag tyckte det var coolt på den tiden, priset var ju överkomligt också förr.
Sen var faktiskt musiken helt ok också.
Ja..om man är gammal tuff hårdrockare förstås...annars är det nog ganska suspekt tror jag.Men håll iallafall med om att omslagen var bättre förr storleksmässigt.

____________________________________________________________

Men nu är det Lördag, inväntar kvällens lottodragning då jag förhoppningsvis får förhandsbesked om en större insättning av pengar på mitt konto ;)

Har faktiskt blivit lite sugen på att köpa nåt eget litet boende på gamla dar, inspirationen kommer sig av att de ju renoverar lägenheten här efter en vattenläcka, blev så sugen på att fixa till nåt annat av mitt kök, bygga om allting, fast tyvärr kan man ju inte göra det på en hyreslägenhet...hade kunnat bli riktigt "nice" om man fått fria händer och haft lite stålar man inte vetat vad man skulle göra med.
MEN...nu är det som det är...lägenheten kommet att återgå till att vara en exklusiv lägenhet av 67 års standard men inbygd golvvärme i köket i form av varmvattenrör som går lite hur som helst i dessa gamla hus.
Fattar inte hur de gjorde förr egentligen, snabbt skulle det gå och man improviserade vilt på den tiden, asbest bakom kaklet i badrummet tex var ju helt acceptabelt på den tiden, SÅÅÅ...allt var ju ändå inte bättre förr ;)


Nåja, tillönskar er en fin fortsättning på helgen...ha de bäst.9 kommentarer:

Per-Anders sa...

Jag såg i den lokala skivbutiken här att Stiftelsens nya skiva fanns på både CD och vinyl-LP. Undrar vem som köper vinyl-skivor numera.

Guldkryckan sa...

Per-Anders: Många som gör det...kommer nog aldrig helt att försvinna.
Är nåt visst med en LP som en CD inte har :)

Mia sa...

Neee, allt var inte bättre förr...men jag börjar bli så gammal, så jag minns bara det roliga! Å DÅ blev genast allting bättre förr;-))
Ha en fin lördagkväll med mycket myyyys!

Guldkryckan sa...

Det ska vi ha Mia..ha de gött :)

Lennart sa...

Jag har också LP-skivor, men inte så många som du verkar ha. Jag har även en Yamaha skivspelare som fungerar väldigt bra fast den är drygt 10 år. I dag har jag ätit kinesmat och väntar på lottosiffrorna. Det är sista veckan på mina 10-veckors kuponger nu så det skulle passa bra med en storvinst. Sitter ju och planerar det där köpet av etagevåningen i Hamburg...

Guldkryckan sa...

Lennart: Jo, sitter ju här och väntar också, hade suttit fint med en rejäl slant där på kontot.

Har bara en liten simpel variant av skivspelare jag..men den fungerar ypperligt.
Funderar på att köpa en annan variant, men egentligen är det onödigt, "tallriken" snurrar ju inte bättre för det ;)

Anonym sa...

Blev så fnissig när jag läste att du vuxit upp i ett frikyrkligt hem och hade/har sån musiksmak. Vad tyckte päronen om det :)).
Håller ned dig om att omslagen var vackrare förr men skivorna hade en tendens att bli rediga när det var fest och någon skulle byta låt hela tiden.... rasp....
Gillar cdskivorna för de tar mindre plats och är mer lättskötta. Men det var mer drag förr. På mig i alla fall hahaha
Suss gott familjen :-) - Bibsan

Guldkryckan sa...

Bibsan: haha..jo...frykyrklighetens högborg bodde man ju i...så kan de gå ;)

Ha de bäst.

Snejky sa...

Själv föredrar jag de gamla hederliga LP plattorna...Håller med dig om detta med skivomslaget...Men visst, det är klart att det är ju smidigare att slänga in ett gäng cd i spelaren & så man slipper byta hela tiden...
Alltid mysigt att greja själv hemma. Men för egen del är det bra på sätt & vis att bo i hyreslägenhet numera eftrersom jag är ganska ombytlig..hehehe
Ha en skön resterande söndag...
Krama dig & Lilla Frun...