lördag 10 november 2012

En längtan efter julkänslan.

Jo, vill ju åter igen få den där julkänslan när jag vaknar upp på julaftons morgon, häller upp en kaffe, matar katterna, tänder levande ljus överallt, fixar till granen efter nattens härjningar av katterna, sopar upp krossade glaskulor som ramlat av.
Japp...då är det jul.

Lite julskinka, lite Kalle anka, lite "trolltider" på dvd..och naturligtvis, julaftons hjälte nr 1: Karl Bertil Jonsson.
Han som beger sig till de fattiga kvarteren med rika människors julklappar som han stulit hos det kungliga postverket han jobbar extra på inför julen trots att han kommer från en rik familj.
Han vars far dricker sig full på glögg på julafton och somnar i vredesmod när han får veta att han närt en kommunist vid sin barm.

Stackars sate ;)

Nä...Lördag...va ska man hitta på nu då?
Tror jag tar och lägger mig på soffan här tills jag kommer på vad jag ska göra, bra att vara utvilad om man skulle komma på nåt att göra som kräver ansträngning.Ha en skön kväll.

6 kommentarer:

Bibbi sa...

Hahaha.... Smart idé. Vila ifall......
Ha en fin helg Lulle!
Kramen

Guldkryckan sa...

Tack Bibbi...desamma...kram :)

Anonym sa...

Karl-Bertil är mitt julaftons absoluta måste. Då är det TYST! Jag ser på tv!

Guldkryckan sa...

Frun..: Japp...så ska det låta :)

Lennart sa...

Såg att här i den stora butiken var det fullt med julpynt, julgodis och julchoklad i stora lass! Nu ska det frossas ordentligt antar jag. Igen.

Osloskånskan sa...

K-B är ett av julens måsten!