söndag 11 november 2012

Udda människor mm.


Minns ni som bor i Göteborg? Evald Sjödal..han var miljonär när han dog i slutet av 90-talet.
Minns hur min mormor och morfar pratade om honom en gång i tiden...ett tragiskt livsöde egentligen.
Finns fler som lever på det viset till och med idag.

Som personlig assistent en gång i tiden jobbade jag med en sån gubbe, stod två sådan kundvagnar i hans för övrigt tomma vardagsrum fyllda av grejer...han tände inte ljuset, hade ingen tv...lagade ingen mat...därav jobbet för mig.

Jo..udda och udda?

Finns ju sjukdomsbild med där då naturligtvis...lite kymigt faktiskt.Stigbergstorget för rätt så längesedan här i Göteborg.
Är sig ganska likt faktiskt, fast spårvagnen och människorna där talar ju sitt tydliga språk...tiderna har trots allt förändrats.

Gatan rätt fram..till vänster om den gick jag på skola 2006, läste till barnskötare..är ju några år sedan det också...jo...tiden går...ska inte påstå att det var bättre förr alltid...men samhället idag har änna fått tuppjuck på nåt vis.

Varsel står som spön i backen, folk blir arbetslösa, fler o fler blir det som får gå från sina arbetsplatser och hoppas på något nytt, ett nytt jobb som tyvärr inte existerar alltid.
Många arbetslösa som är i "aktivitet" genom AF konkurrerar ut dem många ggr...så klart att en arbetsgivare vill ha gratis arbetskraft, ja, till och med få en liten slant för "besväret" det innebär att få nån som gör arbetet. :(

Den gamla arbetsmarknaden vi hade fram till för 20 år sedan typ....den är död...vila i frid.Nä..jag tar en snus istället och lägger mig på soffan.

Ha de fint.

13 kommentarer:

Bibbi sa...

Hahaha.... Det gjorde jag nyss. Tog en snus och la mig i soffan :)
Det är så kul att du lägger ut gamla bilder från Götet. Min mormor bodde alldeles vid slottskogen eller.... En liten promenad därifrån. Minns inte om det hette Skolgatan kanske. Var där minst en gång varje år under min uppväxt.
Det har ju blivit så rått här i landet. Folk försvinner, blir mördade eller misshandlade till invaliditet bl.a.
Ha det skönt på soffan:)

annika sa...

Jamen honom kommer jag ihåg från mina Göteborgsår!
Å jag tycker det verkar snurra fortare oh fortare på arbetsmarknaden numera...

Monica sa...

Den gubben tror jag bestämt att jag såg när jag besökte Göteborg förr i tiden.
Här blåser det i eftermiddag och regnar gör det emellanåt.
Om en stund kommer sonen och firar sin far,då blir det tårtkalas.
Ha det så bra...vi hörs!

Guldkryckan sa...

Jo..Göteborg var vackrare förr på nåt vis, fast det kommer man kanske att säga om vår tid om 50 år också, undrar vart vi är påväg?

Carola sa...

Vi hade en liknande man i Sundsvall också, levde som en pantburkssamlande skrotnisse men slutade sina dagar som miljonär... Undrar om det finns en i varje stad?

Skolan du läste på, var det Studium? Där läste jag in gymnasiet nyss, eller inte bara där, men de flesta kurser jag läste gick där.

Annalena sa...

Jo, det ser vackert ut på sitt vis, själv är jag uppvuxen på landet där djuren och naturen var mina bästa vänner. Där av tror jag att det är därför jag inte trivs i ett samhälle:(. Vill bo närmre skogen eller mitt i den.

Guldkryckan sa...

Carola: Japp..studium...bra lärare där...diggar dem skarpt :)

Annalena: Skogen är inte fel alls..nån gång blir det nog en flytt ut i naturen..Norrland kanske...jo...tror det blir så nån gång.

Snejky sa...

Härliga foton... Om man går lite till så kommer man till en gata där jag e född...
Har oxå jobbat ganska mycket i dessa kvarter...Härliga goa Gbg.. Love....

attis sa...

Jag har aldrig vart i göteborg men gamla minnen och foton är ju guld värda. Det är så tragiskt med alla dessa varsel. Alla människor som får gå från sina jobb och i slutänden kanske från hus och hem oxå. Snuset har jag lagt på hyllan men en cigg på balkongen sitter fint. Ha det bäst.
Kram

Livet sa...

sådana original finns nog lite överallt.

Vi har uppsägningar här på jobb också, man börjar blir lite nervös och rädd för man vet inte om man själv får behålla sitt jobb

Guldkryckan sa...

Jo..gamla foton är kul.

Polarn blev uppsagd idag efter 14 år på samma ställe...han är helt förtvivlad, hjälper inte att säga: Det ordnar sig..!
Det vem man ju aldrig och det vet han...men jag håller tummarna för honom.

Ha så fint allihop.

Kenneth sa...

ja saker o ting förändras både till det bättre men också till det sämre i vissa fall.

Guldkryckan sa...

Jo..så är det ju..det slår åt båda hållen.