lördag 3 november 2012

Kejsarens nya kläder.

Vårt samhälle ikläder sig dessa nya kläder numera, kläder som i slutändan för många visar sig inte vara några kläder alls, kejsaren är naken.

Men de där uppe i hierarkin spelar med i spelet för att det känns bäst så, de sitter där med sin framtid tryggad och tar på sina skygglappar så att de ska slippa se de människor som far illa där ute i utkanterna av deras egen lilla värld.
Fattiga människor är sådant de kan se på tv om, och för sin egen självkänsla skull så tar de det känslomässiga beslutet: De får skylla sig själva, det finns jobb om man vill, punkt.

Är ju inte så jävla enkelt, jag önskar att det var det, men...tyvärr...så är inte fallet :(

Aldrig fel att tjäna pengar, hur mycket som helst kan man tjäna, inget fel med det, men är det på bekostnad av mindre bemedlade människor, ja, då är det åt helvete!!!


Jag gillar inte de där beslutsfattarna, de som drar in stålar som fan, på bekostnad av oss skattebetalare, det är ofta vi som solidariskt betalar deras lön...så, enligt mig är det dags för våra styrande att privatiseras, nåt som de ju är så jävla kåta på annars när det gäller oss ute i olika verksamheter, men de själva då?
Låt en samlingsregering med 31 st deltagare sitta där på vår bekostnad, resten kan göra sitt arbete ideéllt eller finansierade privat, då det ju ändå tycks som om att de gör det för sina medmänniskor, inte för pengarna. (Åtminstone säger de så)...men som vi alla vet: DE LJUGER OCH VILL BARA SKO SIG PÅ SKATTEBETALARNA....så det så.

Nu arbetar jag ju i en värld där jag dagligen kan se klasskillnaderna som finns i vårt kära fosterland.
9 personer i en trea, ja, det är inte ovanligt där jag arbetar, ibland ännu mera.
Jo..så kan det vara ibland :(

__________________________________________________________________________


Hur som helst, nu är det Lördag, har precis ätit frukost i form av stekt fisk med Libabröd...låter simpelt, men gott var det...ha en skön Lördagseftermiddag och kväll gott folk.

6 kommentarer:

attis sa...

Det sägs ju att i vårt fina land finns det inga klassskillnader idag. Undra vilken planet de lever på som kommer med såna påståenden. Låter gott med fisk jue.
Kramen

Guldkryckan sa...

Attis: Fisk é gott :)

Sillen sa...

Klart det finns klasskillnader här hos oss. Det e bara det att det e så fult att tala om. Vi då lyfter på mattkanten å sopar bort det vi inte vill se! Å vips så har vi inte detta problem. Det e ju en klassiker, så varför förstöra ett vinnande koncept? Hmmmmmmmm.......... Eller HUR?

Guldkryckan sa...

Sillen: Jo...blir lite knöligt under mattorna...så är det :(

Lennart sa...

Ibland brukar jag tänka på alla dessa skattepengar de bara kastar iväg i diverse projekt. Som t ex våra biljettmaskiner, kurser och konferenser och en massa vinpavor som korkas upp. Ja, det är lätt att betala när det inte är sina egna pengar man använder. Nu ska det köpas ett antal nya spårvagnar också.

Guldkryckan sa...

Lennart: Jo...många är de hålen de kastar ner pengarna i utan nån större tankemöda tycks det..!