lördag 17 november 2012

Ungjävlar är ju ungjävlar.

Barn kan vara fruktansvärt taskiga mot varandra....tro mig...jag ser det varje dag. :(

De lär ju inte ha nån empatiskt förmåga...och så är det...de är för små...deras hjärnor är inte utvecklade nog.

Desto trevligare är det att finna de barn som ändå visar upp en empatiskt förmåga...finns några ungar där som faktiskt kommit långt i sin utveckling...tyvärr kan man inte alltid fokusera så mycket på dem då de "drunknar" i de andras bedrövliga beteende.
Men ibland tar jag mig den tiden...jag visar och talar om att jag uppskattar dem för deras sätt att vara.

Pedagogiskt riktigt? Fan..vet väl inte jag..har ingen utbildning....men sköter en unge sig och är en bra unge mot andra ungar...då ska de fanimej ha "cred" för det också.

Så det så.
_________________________________________________________________

Vad händer annars då i den "Guldkryckianska" sfären?

Ska faktiskt "dra till" det ikväll...ska bli så berusad att när jag kryper på spårvagnen så kan jag, när kontrollanterna kommer på för att kolla mitt färdbevis, skylla på att deras maskin jag ska "stämpla in" mitt kort på sitter för högt upp. ;)

Eller så blir det bara en öl eller två och jag åker hem tidigt...brukar ju bli så...är inte mycket för den där berusningen på allmän plats....folk som är berusade har ett jävla sätt ibland...ja...ganska ofta...igår hade vi en på vagnen som plötsligt ställde sig upp på vagnen och sträckte ut högerhanden medan han vrålade : cigg haal.
Förmodade att han menade Sieg heil...och sen muttrade han nåt om Hitler....ja...va sjuttan...fick ju förklara pedagogiskt det oriktiga i hans uttalanden och hur han nog borde tänka efter om hans "kroppsspråk" var så lämpligt (högerarmen där)....sen önskade jag honom trevlig helg varpå han muttrade "desamma"...!

Nä..kan man inte hantera alkohol ska man nog låta bli.....jo...man SKA låta bli om man inte kan sköta sig....det är säkert...det sa min mamma alltid ;)

Trevlig helg på er.
10 kommentarer:

Monica sa...

Lagom är bäst,men du är väl en klok man som vet hur man ska föra sej.
Önskar dej en riktigt trevlig dag och kväll.
Vi hörs!

Mia sa...

Så klok mor! Men så fick hon en klok son också...
Som t.ex inser att det är oerhört värdefullt att visa uppskattning gentemot barnen, det stärker dom ju ytterligare, pedagogiskt eller ej...Kallas nog sunt förnuft, tror jag *L*
Ha en görbra kväll!! :-)

Lennart sa...

Han kanske var sugen på en cigg och undrade om inte någon kunde hala upp en åt honom? Ha det så trevligt med ölen. Kanske det står något i tidningen om en krypande man någon dag? Då kan jag nog räkna ut vem det gäller.

Guldkryckan sa...

Monica: japp. har lärt mig den hårda vägen ;)

Mia: Ha de görfint själv och lycka till med det du skulle göra i morron :)

Lennart: Siktar på förstasidan i GP ;)

annika sa...

Klart att ungar ska ha uppmärksamhet för att de är justa! Tyvärr är det väl så att många som är oempatiska blivit bemött så själva allt för länge...Alltså faktiskt inte fått redskapen med sig för hur man beter sig. Det är så trist! Men så viktigt att inte heller glömma bort dem som fått allt på plats och fungerar!!!
Å öl på lokal är trevligt, men jag håller med dig om att man ska åka hem i tid! Ha en skön söndag!

Snejky sa...

Självklart ska man ge en klapp på axeln i dessa lägen... Man kan ju bara gå till sig själv, man växer ju flera cm vid dessa tillfällen. Även om dessa nu är ganska få. Tror människor i allmännhet har svårt för detta....

Håller med ett annat inlägg här...Lagom e bäst, även om det nu inte brukar bli så...
Kramelikarm till Er båda...

Guldkryckan sa...

:)

Per-Anders sa...

Fast ölen på bilden ser goda ut...

Livet sa...

håller helt med dig

Dåligt uppförande ska noncharleras medans bra uppförande ska uppmärksammas

Lagom alkohol är bäst :)

Anita sa...

Lagom är bäst, lite saloonberusad som jag brukar själv bli som sen slocknar gött :).

Ha de gött/bäst