söndag 13 januari 2013

Det blev ju lite tomt.

Jo..granhelvetet har packats in i sin låda för sin sedvanliga vila fram till nästa gång det är dags att lysa upp Guldkryckans vardag i december månad.
Det var som om katterna visste att det var "sista natten med gänget" eller nåt..det har flugit grankulor fram och åter över golvet hela natten, inte lyssnar de heller när man på ett pedagogiskt vis omtalar det oriktiga i detta beteende när husse ligger och sover.
Men nu är det över för denna gång.


Igår blev det inköp av ny laptop åt föreningen...således fick undertecknad för första gången stifta bekantskap med Windows 8...jo..är väl alltid så att man får lära sig nya grejer när det kommer ett nytt operativsystem...men jag menar..det ska väl inte behöva ta 20 min att hitta skrivbordet?

Jag bara undrar alltså...........men nu har jag fått till den rätta knycken antar jag..tar bara en halv min för mig att komma på hur man stänger av den numera...eh..ja..och vet ni?
Det är jag som kommer att få hjälpa alla andra på föreningen när de hotar slänga "lappjäveln" i väggen för att den inte gör som de vill....herregud..."den" skiter fullkomligt i mig också ju ;)


Men man lär så länge man lever heter det ju.

Utvecklingen tycks ha sprungit ifrån mig lite känns det som...det finns så mycket tekniska grejer idag att jag undrar vem i helvete som överhuvud taget köper skiten?
Jo..tekniknördar finns det ju...fast egentligen handlar det väl bara om att få en ny leksak ibland..fast jag är inte mycket bättre egentligen...en leksak är ju en leksak.
Fast onödigt är det ju...jo...det är det. (Men kul)De va bättre förr ;)

21 kommentarer:

Sladdertackan sa...

Varför måste de ändra så mycket? Jag har inte sett 8-an och vet inte om jag vill se den heller. Jag hade bekymmer redan med Windows 7!

Ninni sa...

Hahhaa!! Hörde att windows 8 krånglar rejält =(

Jag försökte fixa till ett program igår i datorn (har inte 8,an) Gick det...näää.
Skulle ju gå att få internet i kameran..sonen försökte men nix.
Sorry mamma det verkar som det inte går =(

Det var sonen som sagt att det skulle gå, men det var nog så att kameran de tänkt köpa hade det (var slut)
Så det blev snäppet under..va surt.
Nåja inte hela världen, jag kan ju köra över bilder från mobilen åtminstone.

Snygg dator på bilden =)

Ha en bra dag

Guldkryckan sa...

Ja..allt nytt ska ju ha sin personliga prägel...sen att det inte fungerar alltid...det spelar tydligen ingen roll :)

Nä..surt när grejer inte fungerar, A är inte kompatibelt med B utan mer kompatibelt med resten av alfabetet..att man sen inte har resten av alfabetet..ja..då får man skylla sig själv :(

SoF sa...

Haha - klart bättre förr! ;)
(å det verkar ju gälla en kopp kaffe också...)

Tack för titt-in och kommentar.

BP sa...

Åååååh Gud vilken kultdator du visar. Tetris för hela slanten på den eller !!?
Windows 8 har dom installerat på en dator på mitt jobb med uppmaning att vis ska testa... hrrmmmmm...
Visst är många datorer, mobiler med mera leksaker. Jag gillar leksaker skarpt, men om de medför ett idoget lärande eller - ännu värre - en online manual på 200 sidor så...
Så jag tycker nog att din förening gör helt rätt: du får lära dig de senaste "trenderna" som du kan lära ut till medlemmarna sedan. En levande instruktionsbok med andra ord.
Hoppas medlemmarna är mera benägen att lyssna än dina katter;-)

Gubben sa...

Visst saknar man tiden "förr" som alltid var bättre. När blir det egentligen som det var när det var bra? För det är alltid bättre förr!

Snejky sa...

Har tänkt att jag ska uppgradera till 8:an, men....tror jag väntar lite till...Håller fortfarande på att vänja mig vid Vista...Puh...!

Oxå här har jag städat bort julen, men min gran får stå kvar ett tag till..hehehe
Kramar Om Er......

Mia sa...

Iklädd nattsärk, kofta och halsduk, smuttande på kokt vatten med finriven ingefära, har jag nu stillsamt plockat ner och slagit in granen i paket igen...Om man bortser från halsont och feber, så är det en fin dag...:-)
Tekniska leksaker är kul, så länge nån annan fixar dom, alltså förklarar så jag fattar hur man gör!
Ha det gött, Micke, nu blir det soffläge igen --> Netflix --> Illusionisten....bra dä'.....

♥ Carina ♥ sa...

Sonen fick en ny dator i julklapp och det tog ett tag innan vi kom på hur vi skulle stänga av den :-P

Sv: Haha det har hänt mig också. Fast jag pratade i min mobil när jag började fundera var jag lagt den. Nästan så man blir rädd för sig själv ;-)

Della sa...

Känner ingen direkt längtan efter win 8. Har nog hört om för mycket krångel och svårigheter att fatta hur man hittar vad. Fast lite nyfiken är jag förstås. :)

Guldkryckan sa...

Nytt rekord här nu, stängde av den på 15 sekunder..det tar sig ;)

frunatmaken sa...

Mig kallar de Appledamen på elektronikbutiken i stan. Ge mig Windows och Microsoft och jag blir bara irriterad.

attis sa...

Nog kan man bli galen på allt nytt. Här står granen kvar. Allt annat är bortplockat. Blir så fruktansvärt tomt och mörkt. Jag brukar klä av granen men lämnar jylgransbelysningen. Så får granen stå i källaren tills nästa jul. Ha det bäst.
kram

Camilla sa...

Hihihi...ibland var det bättre förr ;)
Men man blir ju lite rädd...om utvecklingen har gått så här fort fram...hur ser det då ut om 10 år?
Vad har dom då hittat på?
Kram!

Livet sa...

håller med, tekniken går lite för fort fram
Man hinne knappt lära sig det ena förrän det är för gammalt och man ska lära sig nästa.

Lennart sa...

Den där maskinen på bilden tycker jag ser lite bekant ut. På gymnasiet satt jag med ABC80 och ABC800 och skrev. Jag brukar råka ut för 8:an ibland, Gerhard i Tyskland har det i sin nya maskin, inställd på tyska. Hårddisk heter festplatte har jag lärt mig, ctrl har jag för mig heter strg.

Guldkryckan sa...

Ja man undrar ju hur tekniken kommet att utvecklas i framtiden med tanke på hur fort utvecklingen gått de sista 20-30 åren?

Man ska väl inte säga att det var bättre förr alltid...tekniken har ju gjort det lättare för människan på många vis..!

Men hur som helst...ha de fint allihopa tills nästa gång :)

Monica sa...

Vi har också fraktat upp vår julgran till vinden,men till skillnad från dej så har inte vår katt Sigge saboterat granen denna julen....han har väl växt till sej,han blir 4 år till sommaren.
Jösses vilken apparat du har fotat av,en sån dator har jag aldrig sett förut.
Nu väntar sängen och min bok på mej.....förresten så håller jag med dej angående Tommy Körberg,en mycket välsjungande man.
Natti natti!

Per-Anders sa...

Riktig kultdator på bilden. Jag minns de där sladdriga floppydiskarna. Det var tider, det.

BP sa...

Svar: Just det Micke - husen kallas för bananhus!! Tro det eller ej;-) Miljonprogrammet - å någon (idiot) föreslog att kulturmärka rubbet... Ja då flyttar vi nog därifrån med tanke på vad det (inte) innebär;-)

aino sa...

hahaha... men vadisallsindar är det du visar på bilden. nog för att jag är lite äldre dam, men detta har gått mig förbi.
och håller med dig, tekniken går så fort framåt och blir så svår att bemästra. fast jag har lyckats lära mig min laptop iaf. fast har däremot stora problem med mobiltelefonen, hihi....
aino