onsdag 2 januari 2013

Lite planer då.

Är väl knappast känd för att vara en Martin Timell med sitt "Äntligen hemma"...nä...men man kan ju prova lite. ;)

Vi har ju en trerummare här jag och frugan....fast det där tredje rummet har fått skifta mellan olika funktioner genom åren här, kontor, datorrum, sovrum...ja...mm.mm.
Men nu har jag planer på att göra om det till matsal istället...en liten matsal då förstås.
Det där köket är ju ett helsike att få plats i när man har storbesök och alla ska äta samtidigt...såååå...jo...en liten matsal får det bli.

Ska änna bli gott att få plats med ett sådant där litet högt bord med barstolar i köket istället som man kan sitta och ta en kaffe vid.


__________________________________________________________________________

Fast..först måste hantverkarna här bli klara...dumma mej som trodde det bara skulle ta två-tre dagar..naturligtvis var det två-tre månader det skulle ta...den tionde Januari firar vi tre månader utan ordentligt kök..slipat tak och dundermaskiner på vinden som torkar upp efter vattenläckan.

Hur firar man en sådan högtidsdag? :(

Ja du...får fundera på det.

Men nu efter en tidig hemkomst efter första dagen på jobbet efter nyår så är det dags att slänga sig på soffan en stund, jag förtjänar det ;)

Ha de gött.9 kommentarer:

Snejky sa...

Kommer ihåg när vi hade våran öäcka här, samma sak. de lovade & lovade, men det tog mycket längre tid än beräknat...Men vi fick en hyressänkning pga detta & för att den där attans torkaren drog ju ström.. Ja, nåt ska man väl ha, inte bara elende....
En matsal är ett magnifikt förslag....
Massa kkramisar till Er på hyllan...

Guldkryckan sa...

Snejky: Vi siktar väl på en hyresreducering här också...skickade brev för nån månad sen..blir väl ett mail nästa gång. Men man kan ju inte få nåt förrän allt är klart.
Kram till dig från oss :)

Eva Trillian sa...

Hoppas du har det gott på soffan.
För min del börjar vardagen på måndag. Nu gör jag allt för att sakta ner tiden ;)
Hotade sambon med att vi kanske borde ta oss an ett litet "stuva om på kontoret"-projekt imorgon ... han påstår nu att han är akut inbillningsjuk och inte kommer klara av det ;) Vi får väl se!

Guldkryckan sa...

Eva: Haha...stackars sambon ;)

Skönt att du är ledig iallafall.

BP sa...

Suck säger jag bara! Tre månader under sådana omständigheter är inte kul! Men om du sedan får allt nyrenoverat så kan det ju vara ett (litet) plåster på såren. Å en retroaktiv hyresnedsättning låter inte hel fel den heller.
Rolig idé med en matsal. Kan inte låta bli att skratta lite här, för jag har fått för mig - i min konstiga hjärna alltså - att du inte är lagd åt hantverkarhållet. Men tänk så fel man kan ha!

PS. Ser fram emot bildbevis sedan;-9 DS.

Lennart sa...

Själv ska jag ta tag i det hela med att montera min nya lampa i köket. Jag köpte lampan som kostade 7 490:- kr. Saken är bara det att den ska borras fast i taket så jag måste ha en slagborr till det. Ingen jag känner har en sån maskin så jag ska nog köpa mig en. Kan vara bra att ha sen också tror jag.

Guldkryckan sa...

BP: Har inte handlaget...det är det man har en fru till...händig kvinna jag skaffat mig förstår du ;)

Lennart: Jo..aldrig fel med en slagborr...brukar också ha problem med att hitta verktyg när jag behöver det...min verktygslåda i hemmet är minimalt utrustad.

Monica sa...

Fy för vattenläckor,det har vi aldrig haft som tur är.Jo,förresten det läckte ju in genom garagetaket för många år sen och det täckte inte försäkringen.Inget vatten som kommer utifrån fick vi till svar så det fick vi bekosta själva.

Låter inte dumt med en matsal,hoppas det blir bra.
Hej för denna gången...vi hörs!

Guldkryckan sa...

Monica: ja..det är vid sådana tillfällen man undrar hur det finstilta egentligen ser ut på försäkringspappret :(